Ulei facial
Fiind o persoană cu un ten pro-acneic, mi s-a părut oarecum imposibil de crezut că un ulei de față ar putea să-mi aducă vreun avantaj, având în vedere că un ten gras este mai predispus la apariția coșurilor.
După câteva vizite la dermatologul meu, am ajuns să înțeleg ce pot face cele mai bune uleiuri faciale pentru mine și pentru sănătatea pielii mele, despre care vă pot povesti acum.
Cele mai bune uleiuri faciale
Care este cel mai bun ulei facial?
După ce am cercetat amănunțit tot ceea ce ar trebui să conțină un ulei de bună calitate pentru față, am descoperit că un factor extrem de important este ingredientul principal al uleiului, adică de unde este obținut.
Un ulei din boabe de cacao nu va fi la fel ca un ulei de migdale, deoarece beneficiile sale variază în funcție de tipul de piele al persoanei care îl folosește și de rezultatele pe care le așteaptă de la el.
În mod logic, fiind un ulei, ar trebui să conțină o cantitate bună de vitamine, să fie antioxidant și, bineînțeles, să servească drept hidratant pentru piele.
Iată cele mai bune uleiuri faciale:
1. Uleiul facial PureChimp
Nu vă va astupa porii
Aceasta este uniunea de diferite uleiuri care se vor ocupa de hidratarea la maximum a pielii uscate, umplând-o cu vitamina E și cu nivelul corect de hidratare, totul fără a vă irita și fără a vă bloca porii, astfel încât apariția coșurilor nu trebuie să fie o preocupare.
Prin combinarea bunătăților din floarea-soarelui, șofrănel, cânepă și cătină, puteți include acest ulei în rutina zilnică, făcându-l ideal pentru toate tipurile de piele.
2. Uleiul facial Clarins Blue Orchid
Extracte pure din plante
Acesta nu ar fi un comparativ despre uleiuri faciale dacă nu am include această opțiune de la renumitul brand Clarins, fiind unul dintre cele mai bune de pe listă pentru că are un număr mare de beneficii pentru pielea ta.
Un ulei recomandat pentru pielea mai uscată, acesta este o combinație de diferite componente, cum ar fi patchouli, alune și orhidee albastră, care îl fac să acționeze ca un revitalizant capabil să promoveze un ten cu aspect tânăr
3. MASDERM Facial Serum and Oil
Îmbunătățește elasticitatea pielii
Pentru a reduce impactul îmbătrânirii asupra pielii și pentru a proteja împotriva apariției petelor, a ridurilor și a uscăciunii, acest ser este o opțiune indicată, deoarece combină diferite uleiuri faciale, care împreună cu aloe vera și cu vitamina E, creează o formulă inovatoare regeneratoare și de fermitate benefică pentru față.
Fiind o formulă trifazică cu vitamina C, protejează împotriva razelor solare și este un perfect antirid.
4. Uleiul facial Cacay Naturals
Ideal pentru reducerea petelor
Dacă doriți un ulei facial anti-îmbătrânire care să nu fie la fel de greu ca altele, dar care să vă ofere aceleași beneficii, atunci acesta ar putea fi cel potrivit pentru dumneavoastră.
Este un ulei de boabe de cacao 100%, care este cunoscut pentru că are o cantitate mai mare de vitamine, ulei linoleic și retinol decât altele, ceea ce îl face o alegere perfectă dacă sunteți în căutarea unui anti-pete care să păstreze sănătatea și vitalitatea pielii.
5. Uleiul facial CAUDALIE
Recomandat pentru utilizare pe timp de noapte
Acesta este un ulei indicat pentru utilizare pe timp de noapte, după curățarea obișnuită, în special pentru tenurile mai uscate și va acționa chiar și pe pielea sensibilă.
Poate fi amestecat cu alte produse, cum ar fi cremele hidratante sau alte uleiuri, deoarece nu este un ulei care să vă lase fața grasă. Deși nu este cea mai accesibilă opțiune, calitatea sa valorează foarte mult.
6. Ulei de față Babaria
Cu proprietăți regeneratoare
Dacă uleiul de trandafir este cunoscut pentru ceva, este pentru proprietățile sale de a ajuta la eliminarea cicatricilor și a altor imperfecțiuni ale pielii, unde acesta de la Babaria nu se află prea departe, în plus, este un ulei mult mai ieftin, dacă doriți să cumpărați o opțiune mai economică.
Încărcat cu beneficii, este un ulei total pur, care va ajuta la combaterea rozaceei și a altor probleme legate de piele.
7. Ulei de față Aromatika
Fără conservanți
Acesta este cel mai puțin scump ulei de pe listă, dar de o calitate excepțională, deoarece este formulat cu ingrediente precum lemnul de santal, ulei din semințe de struguri, toate beneficiile uleiului de jojoba și care, combinate, oferă pielii o formulă de fermitate, relaxantă, regenerantă și antiinflamatoare.
Este potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea mixtă, miroase foarte bine și crește elasticitatea pielii, protejând-o în același timp.
Ce sunt uleiurile faciale?
Când vorbim despre uleiurile faciale, dacă nu ai habar ce sunt acestea, pot apărea o mulțime de îndoieli, dar nu-ți face griji, am venit să le clarificăm, cel puțin pe cele mai frecvente.
Pentru început, ar trebui să știi ce sunt aceste uleiuri, iar o definiție clară a lor este că sunt orice ulei pe care îl poți aplica pe față (logic, nu-i așa?).
Acestea sunt diferite de alte uleiuri, cum ar fi uleiurile de gătit sau alte uleiuri pentru corp, de exemplu, prin faptul că nu sunt încărcate cu componente chimice sau alți compuși care pot fi iritanți, ci au formule naturale care ajută la regenerarea pielii, la eliminarea petelor, a ridurilor și, bineînțeles, la hidratarea maximă.
Ce fac uleiurile faciale?
Uleiurile faciale pot fi considerate multifuncționale, deoarece nu se concentrează doar pe hidratare sau pe eliminarea acelor imperfecțiuni ale pielii.
Un ulei facial va servi ca iluminator, demachiant, hidratant și chiar demachiant, deoarece marea majoritate a acestora au proprietăți de îndepărtare a impurităților de pe piele. Există și uleiuri faciale indicate pentru a avea grijă de părul facial la bărbați, astfel încât aceștia să aibă o barbă mai sănătoasă și mai strălucitoare.
Acestea previn apariția ridurilor, înlătură petele și elimină acneea, o adevărată poțiune magică, nu-i așa?
Ce nu pot face uleiurile faciale?
Chiar dacă putem prezenta uleiurile faciale ca pe o minune, nu ar trebui să presupunem că acestea vor face totul pentru dumneavoastră. Desigur, aceste uleiuri conțin antioxidanți, dar nu suficient pentru a combate complet radicalii liberi.
Același lucru este valabil și pentru riduri și cearcăne, pentru a scăpa de acestea, va trebui să adăugați câteva ingrediente suplimentare la rutina dumneavoastră, alături de utilizarea uleiurilor faciale.
Când ar trebui să fie utilizate?
Uleiurile faciale sunt vândute ca fiind rețeta perfectă pentru pielea mai uscată și acesta este un mare adevăr, deoarece utilizarea lor este recomandată atunci când fața are un nivel mai ridicat de uscăciune, mai ales în cazul temperaturilor ridicate din timpul verii și al iernilor aspre.
Deși multe persoane folosesc uleiurile faciale ca hidratante, trebuie să știți că acestea funcționează mult mai bine în combinație cu o cremă sau o loțiune pentru a hidrata fața.
Dar nu-ți vor astupa porii?
Îndoiala multora și o mare îngrijorare înainte de a începe să folosești uleiuri faciale este că există un mit conform căruia acestea îți pot înfundă porii, dar acest lucru depinde de mulți factori, cum ar fi tipul de piele, tipul de ulei și cantitatea pe care o folosești.
Uleiul de nucă de cocos, de exemplu, nu este la fel de recomandat pentru pielea mai grasă, deoarece poate astupa porii și poate crește producția de coșuri, dar dacă uleiul pe care doriți să îl folosiți are doar mai puțin de 1% extract de nucă de cocos, atunci nu ar trebui să fie o problemă.
Depinde, de asemenea, de cât de uscată este pielea feței tale, dacă nu este foarte hidratată, atunci nu va conta cât de mult ulei de nucă de cocos folosești, totuși, este întotdeauna mai bine să te consulți cu dermatologul tău înainte de a adăuga ceva nou în rutina ta.
Cum se utilizează uleiurile faciale?
Acestea pot fi folosite în diferite etape ale rutinei de curățare, fie înainte, fie după loțiunea hidratantă, despre care veți afla mai multe în secțiunea Întrebări frecvente despre uleiul facial.
Ce tip de ulei facial este cel mai bun pentru pielea ta?
Înainte de a alege un ulei pentru față, este important să țineți cont de tipul de piele, precum și de formula și componentele uleiului, deoarece experții recomandă uleiuri mai ușoare, cu particule mai mici care se dizolvă ușor, mai degrabă decât un ulei greu care poate bloca porii, așa cum am menționat deja.
Pentru pielea uscată:
Pentru tenul mai uscat, sunt recomandate uleiurile încărcate cu acizi omega, precum și acidul hialuronic, deoarece împreună ajută la reducerea roșeața feței și o hidratează la maximum.
Pentru pielea normală:
Sunt recomandate uleiurile care nu sunt prea grele, deoarece acestea pot înfundă porii și pielea va avea tendința de a fi mai grasă.
Pentru tenul pro-acneic:
Acneea este răspunsul organismului tău la dezechilibrul dintre nivelurile de apă și de ulei, iar multe persoane fac greșeala de a încerca să își usuce fața cât mai mult posibil, crezând că astfel vor dispărea coșurile, dar de fapt este cel mai rău lucru pe care îl poți face.
Includeți un ulei în rutina dumneavoastră facială, dar păstrați-le mai ușoare, deoarece conțin ingrediente care ajută la combaterea bacteriilor care cauzează acnee și la îndepărtarea pielii moarte.
Pentru pielea grasă:
Alături de pielea care suferă de acnee, pielea care tinde să fie grasă este cea mai dificil de găsit un ulei care să se potrivească caracteristicilor sale, dar, acest lucru se datorează în mare parte lipsei de cunoștințe.
Deși poate părea greu de crezut, există uleiuri care nu vă vor lăsa fața grasă, deoarece sunt mai ușoare și au o textură mai moale, prin urmare, vor servi la hidratarea fără a crea un exces de grăsime pe piele.
Pentru pielea mixtă:
Pielea mixtă sau combinată are atât zone grase, cât și zone uscate, așa că găsirea unor produse potrivite pentru acestea poate fi o provocare.
În ceea ce privește uleiurile faciale, căutați proprietăți antibacteriene care elimină celulele moarte ale pielii și ajută factorii de hidratare să pătrundă mai ușor.
Pentru toate tipurile de piele:
Există uleiuri faciale care sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, adică pot fi folosite atât de persoanele cu pielea grasă, cât și de cele cu pielea uscată și vor oferi aceleași beneficii.
Cu beneficii anti-îmbătrânire:
Puteți găsi, de asemenea, uleiuri faciale care vă vor ajuta să îmbunătățiți ridurile și semnele de îmbătrânire, cum ar fi uleiul de argan, uleiul de migdale și uleiul de floarea-soarelui.
Puritatea uleiului
Pentru a obține cele mai multe beneficii de la un ulei de față, este extrem de important ca acesta să fie în forma sa cea mai pură, adică să nu fie combinat cu alte uleiuri sau produse, cum ar fi demachiantele.
Ambalaj:
Credeți sau nu, ambalajul uleiului este extrem de important, deoarece poate facilita foarte mult aplicarea produsului. Se recomandă ca sticla în care este livrat uleiul să fie închisă la culoare, deoarece acest lucru ajută la păstrarea purității uleiului, deoarece nu intră în contact cu lumina soarelui.
Sursa uleiului:
Ne referim aici la locul de unde provine uleiul, deoarece va fi întotdeauna o opțiune mai bună dacă este complet natural, în loc să aibă adaosuri de substanțe chimice sau conservanți.
Întrebări frecvente:
Uleiul de față se folosește înainte sau după loțiunea hidratantă?
În ceea ce privește uleiurile faciale, există diferite criterii cu privire la momentul perfect pentru a le aplica. Unii spun că înainte de loțiunea hidratantă, deoarece va ajuta loțiunea să se absoarbă mai bine, în timp ce alții cred că folosirea ei după va ajuta la sigilarea întregii proceduri de curățare.
Indiferent de momentul în care îl aplicați, veți beneficia din plin de toate avantajele uleiului ideal pentru tipul dumneavoastră de piele.
Poate uleiul de față să înlocuiască loțiunea hidratantă?
Deși uleiul de față are rolul de a hidrata și de a moisa fața, nu este recomandat să înlocuiți utilizarea cremei cu acesta, deoarece cele două se completează într-un mod bun, deoarece au emoliente care prelungesc rezultatele.
Uleiurile faciale provoacă acnee?
Acesta este unul dintre cele mai mari mituri din jurul uleiurilor faciale, care merge mână în mână cu ideea că acestea înfundă porii și, prin urmare, provoacă apariția acneei pe pielea care tinde să creeze mai mult ulei.
Dar, ar trebui să știți că acesta este exact asta, un mit. Totul va depinde, după cum știi deja, de tipul de ulei pe care l-ai ales, deoarece unul indicat pentru tenul pro-acnee nu te va ajuta să ai mai multe erupții, dimpotrivă, conținutul său va fi ideal pentru a avea grijă de fața ta și a etala o piele mai sănătoasă.
De asemenea, nu uitați că cazurile grave de acnee trebuie tratate de profesioniști și că consultarea dermatologului vă va ajuta să clarificați îndoielile legate de cazul dumneavoastră particular.
Uleiurile faciale pot astupa porii?
După cum probabil ați citit deja, există un mit conform căruia uleiurile faciale tind să înfundă porii, dar acest lucru nu este în totalitate adevărat, deoarece acest lucru depinde de tipul de ulei pe care îl folosiți, de cantitatea și de faptul că nu este prea greu, deoarece ar putea contribui la formarea de ulei pe piele care va duce la apariția coșurilor.
Atâta timp cât folosiți uleiul potrivit, în cantitățile potrivite și pentru tipul dumneavoastră de piele, puteți fi siguri că veți obține cele mai bune rezultate.
Ar trebui să folosesc uleiuri faciale?
Includerea unui ulei facial în rutina de curățare va contribui la creșterea hidratării pielii, ceea ce se traduce printr-o față mai curată și mai sănătoasă.
Câteva picături în curățarea de dimineață și câteva picături seara, după crema hidratantă, vor fi mai mult decât suficiente pentru a vă bucura de beneficiile pe care le au uleiurile faciale pentru dumneavoastră.
Pot fi amestecate diferite uleiuri faciale?
Da, este ceva ce puteți face. Găsirea diferitelor beneficii în uleiurile faciale este pe deplin posibilă, trebuie doar să le căutați pe cele potrivite pentru pielea dumneavoastră pe piața , realizând un amestec sigur și foarte eficient pentru hidratare.