Ulei omega 3 din peste

NutriZing

Consumul celui mai bun ulei de pește Omega 3, este un obicei necesar pentru mulți, dar practicat de puțini De ce?

Deoarece majoritatea oamenilor au un aport scăzut de alimente-cheie care asigură doza zilnică minimă recomandată pentru a menține niveluri adecvate de acizi grași în organism și puțini sunt cei cărora le pasă de acest lucru.

Omega-3 este un acid gras polinesaturat esențial care se găsește mai ales în anumiți pești, în special în peștele gras, dar unele persoane se feresc acum să îl consume în mod regulat din cauza riscului unor niveluri ridicate de mercur sau de alte substanțe toxice.

Cu toate acestea, consumul de Omega 3 nu este doar recomandat, ci și necesar pentru bărbați, femei, adolescenți și adulți mai în vârstă pentru a compensa deficiențele, motiv pentru care mai multe mărci oferă acum suplimentul sub formă de capsule, astfel încât utilizatorul să poată consuma cantitatea zilnică necesară.

Iar beneficiile aduse de Omega 3 sunt extrem de importante

pentru bunăstarea și sănătatea oamenilor, dintre care se pot evidenția următoarele:

 • Previne bolile cardiovasculare
 • Reduce nivelul trigliceridelor.
 • Reglează tensiunea arterială.
 • Facilitează vindecarea după un atac de cord.
 • Îmbunătățește sănătatea fizică și mentală.
 • Ajută în afecțiuni precum artrita, inflamații, alergii, dermatită.
 • Reduce simptomele legate de depresie și anxietate.
 • Ajută la creșterea capacității de atenție.

Știind cât de benefic este pentru sănătate, este necesar să acordăm importanță consumului de Omega 3, luând suplimente cu formule menite să compenseze nivelurile scăzute și care sunt, de asemenea, ușor de ingerat și rapid absorbite de organism.

Așadar, este momentul să o alegeți pe cea care vi se potrivește cel mai bine în funcție de nevoile și afecțiunile dumneavoastră, urmând în același timp o dietă echilibrată și recomandările medicului dumneavoastră.

Cele mai bune uleiuri de pește Omega 3

Care este cel mai bun ulei de pește Omega 3?

Prezentările variază în ceea ce privește numărul de capsule, mărimea și compoziția, dar vă asigurăm că toate mărcile prezintă Omega 3 într-un mod eficient pentru consumul dumneavoastră și toate sunt pregătite să vă ofere toate beneficiile acidului gras.

Iată cele mai bune șapte omega-3 de pe piață, care au și cele mai competitive prețuri.

Iată cele mai bune uleiuri de pește Omega 3:

1. OMEGA 3 Fish Oil Iron Ore Health

41NwsFyg5gL

Vezi pretul Emag

Este un ulei complet natural, fabricat în conformitate cu standarde stricte de calitate pentru a obține cel mai pur produs. Fiecare capsulă conține de patru ori mai mult Omega 3 decât produsele similare de la alte mărci.

Fiecare capsulă conține 660 mg EPA plus 440 mg DHA, iar această prezentare conține 180 de capsule, suficiente pentru 90 de zile de tratament.

Este un produs eficient, de o calitate excelentă și este considerat unul dintre cele mai complete suplimente pe care le puteți consuma, pentru a echilibra deficitul de Omega 3 pe care îl au majoritatea oamenilor.

Produsul este garantat 100% cu returnarea banilor dacă nu sunteți mulțumit de calitatea produsului.

2. NatNatura OMEGA3 ulei de pește

Capsula este compusă dintr-o doză zilnică studiată și sănătoasă de ulei de pește, EPA și DHA și un plus de vitamina E.

Este o sursă excelentă de acizi grași Omega-3.

Este un supliment ideal pentru adolescenți, bărbați, femei și adulți mai în vârstă, care, datorită combinației de vitamine, beneficiază foarte mult de un aport zilnic care să le completeze dieta.

Fiecare capsulă conține 1 g și, în funcție de necesar, puteți lua până la două capsule pe zi, la mesele principale.

3. Ulei de pește Omega 3 ZenTrum90

41JwOj2uK2L

Vezi pretul Emag

Este un pachet de 90 de capsule, al căror conținut de Omega 3 provine din uleiul de pește gras pentru a contribui la buna funcționare a inimii.

Este o sursă de acizi grași esențiali recomandată de medici, iar cu doar două capsule veți acoperi aportul zilnic necesar. Acest produs este utilizat în mod obișnuit de către sportivi pentru a-și crește performanța și este un supliment bun, cu o calitate excelentă și la un preț scăzut.

4. Pure & Essential omega 3 fish oil

41fBmiObXSL

Vezi pretul Emag

Fiecare unitate este compusă din Omega 3 în cantități de mg de EPA și DHA din ulei de pește, o formulă de înaltă rezistență pentru o bunăstare de lungă durată.

Aceste capsule sunt mai mici decât capsulele obișnuite, ceea ce le face mai ușor de ingerat și chiar mai rapid de absorbit de către organism datorită concentrației lor ridicate, de 2,5 ori mai mare decât alte produse similare.

Cheia purității acestui supliment este producția cu pești de adâncime cu durată de viață scurtă, ceea ce înseamnă că aceștia se află la o distanță mică în lanțul alimentar și, prin urmare, sunt mai puțin predispuși la acumularea de contaminanți.

5. Nu U Nutrition Fish Oil

41-h4miteJL

Vezi pretul Emag

Este o prezentare imensă de 365 de capsule, suficient de durabilă pentru un an întreg, așa că uitați să cumpărați o prezentare de 3 luni sau 1 lună.

Produsul este realizat cu o formulă eficientă care oferă cele mai bune vitamine din uleiul de pește, fiecare cu câte 1000mg într-un format ușor de înghițit.

Produsul este fabricat în întregime în Marea Britanie, în conformitate cu standarde de fabricație riguroase care garantează un produs optim care nu conține lactoză, gluten, grâu, drojdie, soia sau orice alt element care îi diminuează eficacitatea și concentrația ridicată.

Compania garantează produsul prin oferirea unei rambursări în cazul în care nu sunteți mulțumit de capsule, astfel încât să puteți investi liniștit.

6. NutriZing Fish Oil

51zh+6z-zcL

Vezi pretul Emag

Formula sa este o combinație completă de Omega 3, 6 și 9, iar cel mai bun lucru la aceste capsule este că nu au gust sau miros de pește.

Este fabricat în cadrul unor procese atente, care garantează igiena și calitatea atât în producția, cât și în distribuția produsului.

Clienții primesc mari beneficii consumând acest supliment și în timp scurt, este de asemenea un produs fără efecte secundare și este recomandat pentru întreaga familie

Este o prezentare de 90 de pastile, pentru un tratament de 30 de zile și este cel mai bun raport calitate-preț din comparație.

Ce este uleiul de pește și la ce este folosit?

După cum sugerează și numele, uleiul de pește este un tip de ulei benefic pentru organism, bogat în acizi grași , cum ar fi omega 3.

aceite-de-pescado

Poate fi obținut prin consumul de pește sau prin administrarea de suplimente sub formă de capsule.

Dacă doriți să încorporați această substanță uleioasă în dieta dumneavoastră, puteți consuma pește gras, al cărui conținut ridicat de Omega-3 îl face preferat. Printre acestea se numără macrou, hering, ton, somon, ficat de cod, printre altele.

Există trei acizi grași omega-3 principali, primul fiind acidul eicosapentaenoic (EPA), al doilea acidul docosahexaenoic (DHA) și ultimul acid alfa-linolenic (ALA), care se găsește în general în soia, în alte uleiuri vegetale sau în nuci. Prin urmare, dacă v-ați decis să cumpărați un supliment alimentar din pește, cum ar fi uleiul din ficat de cod și uleiul din ficat de rechin, ar trebui să verificați listele separate de pe eticheta pachetului pentru mg DHA și mg EPA.

O informație care vă va interesa întotdeauna este că uleiul de pește este aprobat de FDA pentru a ajuta la scăderea nivelului de trigliceride, dar este folosit și pentru multe alte afecțiuni, în special cele legate de inimă și de sistemul sanguin . Prin urmare, unii oameni folosesc uleiul de pește pentru a reduce tensiunea arterială, trigliceridele și nivelul colesterolului.

Mai precis, uleiul de pește a fost utilizat și pentru a preveni bolile de inimă sau accidentele vasculare cerebrale.

Din punct de vedere nutrițional și neurologic, peștele și-a câștigat reputația de 'hrană pentru creier', deoarece compușii săi îi ajută pe consumatorii de pește să combată depresia, tulburarea bipolară, psihoza, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), Alzheimer, tulburarea de coordonare a dezvoltării, migrena , și epilepsia.

Dar mai este ceva. Din punct de vedere oftalmologic, unele persoane folosesc uleiul de pește pentru a contracara disconfortul ochilor uscați, cataracta, glaucomul și degenerarea maculară.

Un alt exemplu comun și eficient este la femei, care iau adesea ulei de pește pentru a preveni menstruația dureroasă, durerile mamare și complicațiile asociate cu sarcina, cum ar fi avortul spontan, hipertensiunea la sfârșitul sarcinii, nașterea prematură, creșterea lentă a copilului și pentru a promova dezvoltarea copilului.

Pentru cei interesați de lumea fitness-ului, acești acizi grași sunt, de asemenea, administrați pe cale orală pentru pierderea în greutate, performanță în exerciții fizice și forță musculară, dureri musculare după exerciții fizice, pneumonie, cancer, boli pulmonare, alergii sezoniere, astm, sindrom de oboseală cronică și pentru a preveni reîngustarea vaselor de sânge după o intervenție chirurgicală de lărgire.

Pe lângă această listă lungă, specialiștii o folosesc de asemenea pentru diabet, prediabet, dispraxie, dislexie, eczeme, autism, obezitate, osteoporoză, poliartrită reumatoidă, osteoartrită, psoriazis, lupus eritematos sistemic, scleroză multiplă și HIV/SIDA.

Cum funcționează acest ulei?

Multe dintre beneficiile și bunăstarea obținute prin consumul de ulei de pește par să provină din acizii grași omega-3 pe care îi conține. Interesant este faptul că organismul nu produce acizi grași omega-3 și nu îi poate genera din omega-6, care este frecvent în dieta occidentală.

Această substanță uleioasă reduce durerea și umflăturile; de asemenea, s-a dovedit a fi eficientă în tratamentul psoriazisului și al ochilor uscați. O altă calitate a sa este aceea că împiedică sângele să se coaguleze ușor, ceea ce îl face potrivit și recomandat pentru tratarea unor afecțiuni cardiace.

Ce ar trebui să căutați atunci când cumpărați un supliment de pește?

aceite-de-pescado-omega-3

Deoarece nu este întotdeauna posibil să consumați cantități adecvate de pește proaspăt și gras, cum ar fi somonul, macroul și sardinele, este posibil să considerați că suplimentele de ulei de pește reprezintă o alternativă excelentă pentru sănătatea dumneavoastră .

Cu toate acestea, este important să rețineți că nu toate capsulele sunt la fel. Există un număr mare de varietăți pe care le puteți găsi pe piață care oferă omega-3, așa că este esențial să știți exact ce să căutați înainte de a face o achiziție online sau direct de la o unitate farmaceutică sau nutrițională.

Prin urmare, ca punct de plecare de bază, ar trebui să învățați să citiți eticheta de informare a suplimentului, care se află pe spatele flaconului. Acest lucru este foarte important și vă voi spune de ce la punctul următor.

Primul lucru de care trebuie să țineți cont atunci când vă gândiți la un supliment de ulei de pește este cantitatea totală de omega-3 pe care o conține pe porție. Deși nu există o doză zilnică fixă (RDA) pentru aceasta, consensul general al oamenilor de știință și al nutriționiștilor experți indică faptul că aportul zilnic optim este între 2000mg-4000mg, și chiar mai mare dacă vă antrenați în mod regulat sau sunteți activi din punct de vedere fizic.

Acum este momentul să vă informați despre procentul de EPA și DHA prezent în omega-3. Așa cum am menționat mai devreme, aceștia sunt cei mai importanți acizi pentru o sănătate optimă, spre deosebire de formele mai puțin puternice, cum ar fi ALA, ETA, DPA etc. Cu cât este mai mare procentul de DHA și EPA din suplimentul dvs., cu atât mai multe beneficii veți vedea. Un lucru pe care ar trebui să îl știți este că concentrația de EPA și DHA pe porție este adesea mult mai mare în suplimentele de bună calitate.

Următorul lucru pe care trebuie să-l căutați este forma acidului eicosapentaenoic și a acidului docosahexaenoic. Acestea pot fi trigliceride, ester etilic sau fosfolipide (care se găsesc de obicei în uleiul de kril). Acest lucru poate părea copleșitor, dar descrie forma moleculară a acizilor grași omega-3.

 • Certificări de la terți

Certificările de la terți întăresc și mai mult veridicitatea unui produs, în cazul în care vă gândiți să cumpărați un supliment de ulei de pește premium.

Ca un ghid de bază, ar trebui să luați în considerare programul IFOS (International Fish Oil Standards), deoarece acesta este singurul program de testare și certificare pentru suplimentele de ulei de pește , care stabilește cele mai înalte standarde din lume în ceea ce privește puritatea, potența și prospețimea .

Toate aceste reglementări și legitimări sunt importante, deoarece în țesuturile grase ale codului, somonului și tonului pot fi găsiți uneori contaminanți de mediu. Uleiul derivat din acești pești mari poate conține concentrații ridicate de metale grele, PCB, dioxine și furani, care pot provoca efecte grave asupra sănătății.

 • Explicarea ingredientelor suplimentare

41VFtgO4yUL

gelatina este utilizată în mod obișnuit la fabricarea capsulelor de ulei de pește. Cu toate acestea, uneori, aceste încapsulate pot avea un înveliș enteric, care are adesea un aspect tulbure. Învelișurile enterice sunt adesea sintetice și, de obicei, sunt fabricate din PVC sau BPA, substanțe a căror ingestie este recomandabil să fie redusă la minimum, deoarece s-a demonstrat că acestea eliberează suplimentul prematur sau prea târziu în sistemul digestiv.

Un alt ingredient care se găsește în aceste produse este glicerina, care se adaugă la gelatina din capsulă pentru a preveni ca aceasta să devină casantă și să se rupă.

Tocoferolii sunt un compus organic care poate acționa într-un mod similar cu vitamina E. Prezența lor este relativ scăzută și ajută la prevenirea oxidării uleiului.

De asemenea, la unele mărci, puteți observa prezența unor coloranți, care asigură o culoare închisă a capsulei, pentru a minimiza riscul de oxidare prin expunerea la lumină. Acest lucru este important, deoarece uleiurile oxidate pot fi dăunătoare pentru organism.

De asemenea, evitați suplimentele care conțin soia, gluten și fructe cu coajă lemnoasă, deoarece acestea pot indica un proces de fabricație care nu se concentrează pe puritate.

 • A fost testat uleiul pentru metale grele?

Nu este un secret că peștele și crustaceele pot conține cantități concentrate de metale precum mercurul, ceea ce înseamnă că este important să aflați dacă uleiul de pește pe care îl cumpărați a fost testat pentru astfel de contaminanți. Prin urmare, cel mai bine este să căutați un ulei de pește care a trecut standardele internaționale de testare pentru PCB, metale grele, dioxine și alți factori nocivi. Aceste informații trebuie să fie tipărite pe etichetă.

 • Cât de proaspăt este uleiul?

Toate uleiurile sunt susceptibile la oxidare, iar omega-3 nu face excepție. În cazul în care uleiul se oxidează din cauza expunerii la lumină, căldură sau aer, poate deveni rânced, ceea ce îl face mai probabil să ajungă să provoace inflamații în organism. Prin urmare, căutați uleiuri de pește care sunt bine sigilate, în recipiente care nu expun produsul la lumină.

De asemenea, păstrați-le în recipientul lor și depozitați-le corect, conform recomandărilor de pe ambalaj. De asemenea, trebuie să vă asigurați că notați data de expirare de pe ambalaj.

Prețul nu este întotdeauna un indicator al calității. Cu toate acestea, în general, un ulei de pește mai ieftin nu este de obicei de cea mai bună calitate. Când vine vorba de omega-3, primești ceea ce plătești.

Este important ca, înainte de a face o investiție, să comparați cantitatea de DHA și EPA. Este cu siguranță o altă modalitate de a vă asigura că plătiți pentru un produs de calitate.

În ceea ce privește doza zilnică, de foarte multe ori pe etichetă va exista o recomandare care să ofere o indicație cu privire la numărul de capsule de care veți avea nevoie pentru o stare de bine generală .

 • Cât de mult omega-3 este sigur de consumat?

AHA spune că puteți lua până la 3 grame de ulei de pește pe zi sub formă de supliment. Nu luați mai mult decât atât decât dacă discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră și cu antrenorul dacă sunteți sportiv.

 • Există efecte secundare la omega-3?

Efectele secundare ale uleiului de pește omega-3 pot include:

- Gust de pește în gură

- Respirație pescărească

- Stomac deranjat

- Scaune mai lichide

- Năuse

- De asemenea, în unele cazuri, datorită calității sale anticoagulante , administrarea a mai mult de 3 grame de ulei de pește pe zi, ar putea crește riscul de sângerare.

La ce se folosește uleiul de pește?

aceite-de-omega-3

După cum v-am arătat în această recenzie, acidul gras omega-3 este derivat din țesuturile de pește gras sau pește gras. Acesta conține, printre altele, acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), care au atras cea mai mare atenție în cercetarea în domeniul sănătății în ultimii ani.

Totuși, pentru că doriți să aflați mai exact în ce mod este benefic consumul încapsulatelor lor, vă voi împărtăși cele mai relevante aspecte.

 • Ajută la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului

Prin suplimentarea cu omega-3 puteți menține un profil în limitele unui nivel sănătos al colesterolului din sânge . De exemplu, adăugarea a 3 grame de ulei de pește pe zi poate ajuta la promovarea unor rapoarte adecvate între HDL și LDL, precum și la atingerea nivelurilor recomandate de triacilglicerol.

Dar, după cum știți, niciun produs nu este un produs miraculos în sine, așa că asociați consumul de ulei de pește cu o dietă bogată în fructe și legume proaspete. În acest fel, sănătatea dumneavoastră generală va fi plină de armonie și bunăstare.

 • Contribuie la sănătatea oaselor

Pe măsură ce îmbătrâniți, în special în cazul femeilor care intră în anii menopauzei și nu mai au niveluri standard de estrogen și hormon progesteron, oasele pot începe să se subțieze, ceea ce duce la osteoporoză.

Mai multe studii au analizat implicațiile aportului de acizi grași polinesaturați cu lanț lung asupra densității osoase și a echilibrului calciului la femeile aflate la menopauză și au constatat că cele care consumă niveluri mai ridicate de acizi grași și-au menținut oasele mai sănătoase.

În realitate, cel mai bun mod de a contribui la sănătatea generală a oaselor este să vă asigurați că primiți suficient calciu în dieta zilnică. După aceea, o idee inteligentă este să acordați atenție consumului de ulei de pește.

Cu toate acestea, este important să vă asigurați că obțineți un raport bun de acizi grași omega-3 și omega-6. Consumul de prea mult omega-6 și prea puțin omega-3 poate, de fapt, să vă expună la riscuri mai mari și să ducă la o densitate minerală osoasă mai mică .

 • Îmbunătățește starea de spirit

Cercetările au indicat, de asemenea, că includerea regulată a uleiului de pește în dieta dumneavoastră poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit.

După cum probabil știți, mesele multor oameni sunt atât de pline de alimente procesate încât sunt departe de a asigura un nivel nutrițional bun. Acest lucru, împreună cu acumularea de stres, poate exacerba tulburările de dispoziție, cum ar fi depresia și anxietatea.

Vestea bună este că s-a dovedit că consumul acestei substanțe uleioase ajută la menținerea nivelurilor de serotonină din organism, care este adesea numit hormonul 'al bunăstării'. Această secreție crește, de obicei, după ce mâncați o masă delicioasă bogată în carbohidrați, ceea ce vă pune într-o stare de relaxare și liniște. Din acest motiv, atunci când oamenii sunt stresați, ei tânjesc după alimente care conțin carbohidrați.

Prin urmare, prin suplimentarea cu ulei de pește, veți contribui în mod natural la propria eliberare de serotonină în organism, ajutând la gestionarea stresului.

13 beneficii ale consumului de ulei de pește

Uleiul de pește este un supliment alimentar consumat pe scară largă în întreaga lume. Este bogat în acizi grași omega-3, care sunt foarte importanți pentru menținerea unei sănătăți optime, așa că, dacă sunteți o persoană care nu consumă mult pește gras, administrarea unei forme încapsulate a acestui ulei vă poate ajuta să vă bucurați de beneficiile sale.

Mai jos vă voi oferi un ghid bazat pe beneficiile consumului acestuia.

 • Poate fi bun pentru sănătatea inimii

Bolile de inimă sunt una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Studiile au arătat că persoanele care consumă mult pește sau capsule de ulei de pește au rate mult mai mici de boli de inimă.

În linii mari, beneficiile consumului de ulei de pește pentru sănătatea inimii includ:

-Nivelul de colesterol: poate crește nivelul colesterolului HDL (colesterolul 'bun'). Cu toate acestea, nu pare să scadă nivelul colesterolului LDL ('rău').

-Trigliceride: Poate reduce trigliceridele cu 15-30%.

-Tensiunea arterială: Chiar dacă aportul este o doză mică, ajută la reducerea tensiunii arteriale la pacienții cu tensiune arterială ridicată.

-Placă: Previne formarea plăcilor în artere, împiedicând întărirea acestora. Contribuie la creșterea stabilității și siguranței plăcilor arteriale la cei care le au deja.

-Aritmii fatale: La persoanele care prezintă risc, poate reduce evenimentele de aritmie fatală.

Cu toate acestea, unele studii subliniază faptul că, deși suplimentarea cu ulei de pește poate îmbunătăți mulți dintre factorii de risc pentru bolile de inimă, nu există dovezi clare că poate preveni atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale.

 • Poate ajuta la tratarea anumitor tulburări mintale

Creierul uman este compus din aproape 60% grăsimi, iar o mare parte din aceste grăsimi sunt acizi grași omega-3. Prin urmare, omega-3 sunt esențiale pentru funcționarea normală a creierului.

De fapt, unele studii au arătat că persoanele cu anumite tulburări mintale au niveluri sanguine mai scăzute de omega-3; în mod interesant, s-a demonstrat, de asemenea, că suplimentarea cu ulei de pește poate preveni apariția sau îmbunătăți simptomele unor tulburări mintale, cum ar fi psihoza, unele simptome de schizofrenie și tulburare bipolară.

 • Poate ajuta la reducerea greutății și a circumferinței taliei

Obezitatea este definită ca având un indice de masă corporală (IMC) mai mare de 30. La nivel mondial, aproximativ 39% dintre adulți sunt supraponderali, în timp ce 13% sunt obezi.

O situație sensibilă pe care ar trebui să o cunoașteți este aceea că obezitatea poate crește semnificativ riscul altor boli, inclusiv al bolilor de inimă, al diabetului de tip 2 și al cancerului.

Vestea bună este că suplimentarea cu omega-3 poate îmbunătăți compoziția corporală și factorii de risc de boli de inimă la persoanele obeze. În plus, unele studii au arătat că aportul de ulei de pește, în combinație cu o dietă adecvată și activitate fizică, vă poate ajuta să pierdeți în greutate.

Cu toate acestea, nu toate studiile au constatat același efect. O analiză a 21 de studii a constatat că aceste suplimente nu au redus semnificativ greutatea la persoanele obeze, dar au redus circumferința taliei și raportul talie/șold.

 • Poate contribui la sănătatea ochilor

La fel ca și creierul, grăsimile omega-3 sunt o parte importantă a structurii ochiului. De aceea, dovezile au arătat că persoanele care nu consumă suficiente omega-3 au un risc crescut de boli oculare.

În plus, sănătatea ochilor începe să scadă la bătrânețe, ceea ce poate duce la degenerescența maculară legată de vârstă (AMD). În acest sens, un studiu mic de populație a constatat că consumul unei doze mari de ulei de pește timp de patru luni și jumătate a îmbunătățit vederea la toți pacienții cu AMD. Cu toate acestea, nu este clar dacă suplimentele de ulei de pește au același efect.

 • Poate reduce inflamația

Inflamația este modul în care sistemul imunitar luptă împotriva infecțiilor și tratează leziunile corporale. Cu toate acestea, poate apărea la niveluri scăzute pentru perioade de timp prelungite. Aceasta se numește inflamație cronică. Poate agrava anumite boli, cum ar fi obezitatea, diabetul, depresia și bolile de inimă.

Cu toate acestea, deoarece uleiul de pește are proprietăți antiinflamatorii, acesta poate ajuta la tratarea bolilor care implică această afecțiune. De exemplu, la persoanele stresate și obeze, omega-3 poate reduce producția și expresia genetică a moleculelor inflamatorii numite citokine.

În plus, suplimentarea cu ulei de pește poate reduce semnificativ durerea articulară, rigiditatea și necesarul de medicamente la persoanele cu artrită reumatoidă.

 • Poate avea beneficii pentru piele

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman și conține mulți acizi grași. Cu toate acestea, este probabil ca sănătatea pielii să se deterioreze pe tot parcursul vieții, în special la bătrânețe sau după o expunere prelungită la soare. Din fericire, există o serie de afecțiuni dermice care pot beneficia de suplimentarea cu ulei de pește, inclusiv psoriazisul și dermatita.

 • Ideal în timpul sarcinii și în primii ani de viață

Acizii grași Omega-3 sunt esențiali pentru creșterea și dezvoltarea timpurie. Suplimentarea cu ulei de pește la mame sau sugari poate îmbunătăți dezvoltarea ochilor, deși efectul său asupra învățării și a IQ-ului este neclar.

 • Poate reduce grăsimea hepatică

Bolile hepatice sunt frecvente la persoanele obeze. Aceste suplimente pot ajuta la reducerea grăsimii hepatice și a simptomelor bolii ficatului gras non-alcoolic.

 • Poate contribui la ameliorarea simptomelor depresiei și anxietății

Se preconizează că depresia va deveni a doua cauză principală a poverii bolilor la nivel mondial până în 2030. Prin urmare, studiile au arătat că consumul de suplimente alimentare bogate în EPA s-a dovedit a reduce simptomele depresive.

 • Poate îmbunătăți atenția și hiperactivitatea la copii

Tulburările de comportament la copii, inclusiv hiperactivitatea, pot interfera cu învățarea și dezvoltarea lor. Cu toate acestea, vestea bună este că s-a demonstrat că suplimentele de ulei de pește ajută la reducerea neatenției și a altor comportamente.

 • Poate ajuta la prevenirea simptomelor declinului mental

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, funcția creierului încetinește, iar riscul de apariție a bolii Alzheimer crește. Cu toate acestea, unele studii mici au arătat că uleiul de pește poate îmbunătăți memoria la persoanele în vârstă sănătoase și poate încetini declinul mental.

 • Îmbunătățește simptomele astmului și riscul de alergie

Astmul este o afecțiune pulmonară care poate provoca umflarea plămânilor și dificultăți de respirație. Este din ce în ce mai frecventă la sugari. Vestea bună este că s-a demonstrat că un aport crescut de pește și ulei de pește în timpul sarcinii poate reduce riscul de astm și de alergii în copilărie.

 • Poate îmbunătăți sănătatea oaselor

La bătrânețe, oasele pot începe să își piardă mineralele esențiale, ceea ce le face mai predispuse la degradare. Acest lucru poate duce la boli precum osteoporoza și osteoartrita. Cu toate acestea, unele studii sugerează că un aport mai mare de omega-3 este asociat cu o densitate osoasă mai mare, ceea ce ar putea ajuta la prevenirea unor astfel de boli.

De unde să cumpărați ulei de pește omega-3?

Uleiul de pește Omega-3 poate fi cumpărat din diferite locuri, în funcție de preferința dumneavoastră pentru un magazin fizic sau pentru internet. Farmacii precum Farmacias Morlan sau un fitoterapeut precum Herbolario Navarro sunt locuri bune dacă sunteți în căutarea unei mărci foarte specifice, dar dacă preferați să explorați o mare varietate de produse, fie că este vorba de pastile sau de siropuri, pe Amazon există o listă mare de opțiuni la prețuri accesibile și de foarte bună calitate pentru a le include în suplimentele dumneavoastră alimentare.

Întrebări frecvente

Cine ar trebui să ia ulei de pește omega-3?

Consumul de omega 3 sub formă de capsule sau siropuri de ulei de pește este recomandat persoanelor cu probleme cardiace sau insuficiență cardiacă, deoarece acizii grași sunt nutrienți esențiali pentru întărirea sistemului cardiovascular.

Cum trebuie administrate capsulele de ulei de pește?

Uleiul de pește trebuie administrat exact așa cum v-a prescris medicul dumneavoastră sau cum v-a recomandat medicul de familie. Automedicația nu este bună și nici nu trebuie să se abuzeze de aportul de Omega 3, deoarece nu veți obține toate beneficiile sale, ci mai degrabă contrariul, provocând probleme precum creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Care este cel mai bun moment pentru a lua ulei de pește?

Pentru a obține o mai bună absorbție a nutrienților, este indicat să consumați uleiul de pește la una dintre mesele zilei, însă nu există o oră sau un moment anume care să fie mai bun decât altul pentru a-l lua, amintiți-vă doar să îl încorporați în rutina dumneavoastră și acest lucru va fi suficient.

Ce se întâmplă dacă consum zilnic ulei de pește?

Organizații precum Fundația Spaniolă a Inimii (FEC) sugerează consumul zilnic de omega-3 pentru a ajuta la controlul nivelului de colesterol din sânge, beneficiind astfel sănătății sistemului cardiovascular.

Surse:

Oferta mondială de făină și ulei de pește: intrări, ieșiri și piețe - PubMed

Consumul de pește, uleiul de pește, acizii grași Omega-3 și bolile cardiovasculare - AHA Scientific Statement

Uleiul de pește - Mayo Clinic

Suplimentele de ulei de pește Omega-3 pentru boli de inimă - WebMD

Acidul alfa-linolenic - Wikipedia