Ulei vitamina E
Trecerea anilor și dobândirea unor obiceiuri proaste de sănătate, cum ar fi fumatul sau faptul de a nu-ți îngriji corespunzător pielea de soare, îți maltratează inevitabil pielea și apar imperfecțiunile, cu atât mai mult dacă ai pielea sensibilă sau foarte albă, caz în care cel mai bun ulei de vitamina E ar putea fi foarte util.
Folosirea acestuia este de obicei un aliat necondiționat pentru piele, vă ajută să vă regenerați țesuturile conjunctive, stimulează producția de colagen, înlătură asperitățile pielii făcându-o mai elastică și vă oferă în același timp elemente de întinerire.
Acest grup de vitamine vă ajută în cazul acneei, înmoaie vergeturile lăsate de supraponderabilitate sau apărute în timpul sarcinii și este, de asemenea, o soluție excelentă pentru petele solare.
Dacă le combinați cu alte produse, cum ar fi uleiul de nucă de cocos și uleiul de pește , puteți înmuia amestecul pentru a-l face mai absorbant și mai hidratant pentru corpul dumneavoastră.
Această vitamină poate fi consumată în alimente, dar dacă aveți și o deficiență este întotdeauna indicat să luați capsule, tablete, pastile sau să optați pentru forma sa lichidă ca aliat cosmetic.
Înainte de a cumpăra, trebuie să știți clar ce așteptări aveți de la produs, astfel încât să îl puteți alege pe cel mai accesibil, care să vă satisfacă nevoile.
Cele mai bune uleiuri de vitamina E
Care este cel mai bun ulei de vitamina E?
Dacă nu sunteți familiarizat cu produsul, cel mai bine este să căutați în magazinele fizice și virtuale. Mercadona poate fi o opțiune bună sau vizitați paginile de vânzări online pentru a vedea varietățile disponibile pe piață.
De asemenea, este util să faceți comparații între produse, marca nu este cu adevărat esențială, dar unele sunt mai cunoscute decât altele.
Am testat tot ce este disponibil și, ca un ghid, am întocmit această mică listă de sugestii în care veți găsi ceea ce considerăm a fi cel mai bun:
Iată cele mai bune uleiuri cu vitamina E:
1. Naissance Vitamin E Oil N 807
100% natural de origine vegetală
În prezentare de 100 ml, inodor și aproape transparent, acest antioxidant natural este benefic pentru hidratarea și revitalizarea pielii, precum și pentru hrănirea și hidratarea părului. Și pentru că este 100% naturală și de origine vegetală, această vitamina E este ușor de absorbit de piele, în comparație cu cele sintetice.
În plus, acest produs este utilizat, de asemenea, pentru îngrijirea mâinilor și a unghiilor, precum și ca ingredient pentru prepararea rețetelor cosmetice făcute acasă, cum ar fi exfoliante, balsamuri, săpunuri, creme și loțiuni, printre altele.
2. Extra Strong Vitamin E Naissance N 827 29.500 UI
Pentru a fi diluat în produse pentru piele și păr
Acest ulei vegetal este unul dintre ingredientele ideale pentru a face acasă produse cosmetice pentru piele și păr, cum ar fi loțiuni, balsamuri, unt de corp, săpunuri, creme și exfoliante, printre altele.
Este important să precizăm că nu este un conservant, dar fiind vorba de vitamina E extraputernică, veți avea la dispoziție un antioxidant puternic care ajută la reducerea timpului de oxidare a uleiurilor.
Astfel, pe lângă faptul că produsele dvs. vor rămâne în stare bună mai mult timp, pielea dvs. va beneficia de puterea tocoferolilor datorită acestor proprietăți antioxidante.
3. Vitamina E Health Priority Natural Products 15.000/30.000 UI
Reduce ridurile și luminează petele întunecate
Acesta este un ulei 100% natural și organic care garantează rezultate de două ori mai rapide decât produsele similare în reducerea ridurilor, iluminarea petelor întunecate și a cearcănelor, precum și repararea pielii deteriorate, hidratarea acesteia și menținerea unui aspect tânăr.
Compoziția sa include o fuziune de jojoba, avocado și tărâțe de orez; toate organice, ceea ce face ca acest ulei să nu fie prea gros și lipicios.
Și printre celelalte beneficii ale acestui produs se numără și faptul că aplicarea sa este ușoară și simplă. Pur și simplu aplicați 4 până la 5 picături pe față, gât și piept dimineața și seara.
4. Aura Cacia Grapeseed Vitamin E Oil 473 ml
Poate fi folosit singur sau amestecat cu alte produse
În esență este un ulei din semințe de struguri, dar conținutul său semnificativ de vitamina E și lipsa ingredientelor sintetice îl fac ideal pentru această selecție, și nu numai, deoarece poate fi folosit singur sau ca bază pentru prepararea produselor cosmetice de îngrijire a pielii de casă.
Prin simpla adăugare a 12 picături din acest ulei esențial la fiecare uncie de cremă, loțiune, gel de duș sau alt produs asemănător, veți avea o soluție pe măsură pentru o piele mai fină.
Datorită compoziției sale, acest ulei este foarte ușor și se absoarbe ușor. În plus, este inodoră și non-grasă.
5. Radiant Life Pure Vitamin E Oil
Ulei de frumusețe 4 în 1
O altă propunere atractivă din selecție, deoarece acest ulei este natural și ideal pentru păr, piele, buze și unghii, având ca sarcină hrănirea, hidratarea, condiționarea, repararea, întinerirea, calmarea și hidratarea.
Formatul său vă permite să îl transportați în geanta de cosmetice, astfel încât să îl puteți utiliza ori de câte ori este necesar și să vă bucurați de eficiența sa oricând și oriunde.
Un alt beneficiu al acestui produs este faptul că este ușor și simplu de aplicat. Pur și simplu luați o cantitate mică de ulei și masați-l pe piele, cicatrici, păr, unghii sau buze.
6. Ulei natural de vitamina E Jason 5.000 U.I.
Cu cinci uleiuri esențiale
Dacă doriți un ulei de vitamina E pur și bun la un preț scăzut , ar trebui să luați în considerare cu siguranță această opțiune. Este un bun hidratant, bogat în antioxidanți și funcționează ca un lubrifiant pentru pielea dumneavoastră.
Cu o concentrație de 5.000 UI, produsul este însoțit și de alte uleiuri esențiale care îi conferă o aromă plăcută.
Dacă aveți pielea sensibilă, îl puteți folosi cu ușurință direct pe pielea uscată sau, dacă aveți piele grasă, turnând câteva picături în loțiunea preferată.
Cum se folosește uleiul de vitamina E
Puteți găsi acest ulei în nenumărate produse cosmetice, creme, loțiuni, creme de protecție solară și îl puteți folosi în funcție de rezultatul pe care doriți să îl obțineți:
Preveniți ridurile:
Odată cu trecerea anilor, radicalii liberi deteriorează și maltratează iremediabil dermul și provoacă acele crăpături flasce care sunt ridurile, acest lucru se poate întâmpla înainte de bătrânețe dacă aveți o piele foarte sensibilă sau dacă abuzați în mod constant de alcool și țigări.
Dacă folosiți acest ulei, proprietățile sale vor bloca radicalii liberi, crescând producția de colagen și elasticitatea țesutului conjunctiv, de asemenea, regenerează și ajută celulele pielii să crească.
Împotriva petelor brune:
Un alt semn al anilor sunt enervantele pete maronii care apar pe piele, care, din nou, au legătură cu acțiunea radicalilor liberi și cu problemele hepatice. Dacă se aplică local, aceste pete sunt luminate, în timp ce vă înmoaie pielea prin lubrifierea membranelor celulare și încurajarea regenerării celulare.
Regenerează cuticulele:
Dacă ai cuticulele uscate și crăpate, le poți rehidrata sau înmuia aplicând câteva picături de ulei pe partea afectată. Este un tratament foarte eficient.
Piele aspră:
Deși acest ulei în stare pură nu este recomandat ca o cremă hidratantă zilnică din cauza grosimii și consistenței sale lipicioase, dacă îl amestecați cu ulei de măsline, de exemplu, îl puteți aplica pentru a vă regenera pielea și a o face mai moale.
Vitamina E oferă hidratare și antioxidanți, în timp ce uleiul de măsline vă va oferi acid oleic, care face ca pielea să fie mai permeabilă și capabilă să mențină hidratarea necesară pentru a o menține moale și sănătoasă.
Buze uscate:
Nimic nu este mai neplăcut decât buzele crăpate și dureroase din cauza uscăciunii, mai ales odată cu schimbarea anotimpurilor, deoarece sosirea iernii reci poate face adevărate ravagii pe buze. La fel cum ajută la pielea uscată și aspră, face același lucru și pentru buze.
Și alte persoane citesc: Top 6 Uleiuri de migdale dulci și beneficiile lor surprinzătoare.
Alte beneficii ale vitaminei E
De ani de zile, cercetările au arătat că acest ulei generează proprietăți și substanțe capabile să contracareze sau să prevină o serie de boli, unele sunt realități aflate în studiu, dar veți constata că altele sunt pur și simplu mituri, aici vă vom explica câteva dintre ele:
Protecție cardiacă:
Unele studii evidențiază faptul că persoanele cu niveluri ridicate de vitamina E pot avea un risc mai mic de boli de inimă, însă alte studii sugerează că această teorie nu este atât de exactă pe cât ați putea crede și subliniază că, după ani de zile de administrare a suplimentelor de vitamina E, nu s-a constatat niciun beneficiu cardiovascular suplimentar, astfel încât unii oameni de știință tind să considere această idee ca fiind mai degrabă un mit.
Cancer:
Cancerul a devenit o boală atât de dificilă, încât uneori cei disperați și neavizați apelează la orice ar putea să le ofere o ameliorare, dar nu vă înșelați, vitamina E nu poate face nimic împotriva cancerului, de fapt, studiile efectuate pe peste 35000 de bărbați care au luat suplimente de vitamina E au arătat că aceasta nu a redus cu nimic riscul de cancer.
Vindecarea pielii:
Vitamina E nu 'vindecă' pielea în sensul de a face să dispară tăieturile sau să se vindece rănile. Are proprietăți care te ajută să îți regenerezi pielea, oferindu-ți mai multă elasticitate și colagen.
Natural vs. sintetic
Studiile indică faptul că cei care consumă vitamina E sintetică vor trebui să consume de cel puțin trei ori mai multă vitamina E naturală pentru a obține aceleași rezultate; de asemenea, aceasta se acumulează în piele la niveluri semnificativ mai mici și este excretată din organism mai repede decât vitamina E naturală.
Vitamina E sintetică este o vitamină naturală, dar nu este o vitamină naturală.
Vitamina E în forma sa naturală este net superioară echivalentului său sintetic, așa că, în mod evident, vitamina naturală este mult mai bună pentru dumneavoastră.
Îl veți vedea în forma sa naturală ca d-alfa tocoferol, care are un singur izomer, d-alfa tocoferil succinat sau d-alfa tocoferil acetat, în timp ce formele sintetice ale acestei vitamine sunt enumerate cu prefixul dl și au 8 izomeri cu aranjamente moleculare diferite, doar unul dintre aceștia fiind vitamina E naturală, ceilalți șapte fiind semnificativ mai puțin puternici decât vitamina E naturală.
Vitamina E vs. Esteri de vitamina E
Puteți obține vitamina E în uleiuri sub formă de ester, cum ar fi acetat de tocoferil și succinat de tocoferil, ceea ce crește stabilitatea și durata de valabilitate a vitaminei, însă esterii de vitamina E trebuie să fie transformați în vitamina E normală în piele înainte de a avea vreun efect. Veți obține rezultate mai fiabile dacă alegeți un ulei cu alfa-tocoferol, mai degrabă decât unul dintre esteri.
Alte forme de vitamina E
Conform agențiilor specializate, alfa-tocoferolul este vitamina E recunoscută pentru nevoile umane, însă, în afară de aceasta, veți găsi multe altele, inclusiv beta-tocoferol, gama-tocoferol, delta-tocoferol, alfa-tocotrienol, beta-tocotrienol, gama-tocotrienol și delta-tocotrienol.
Capsule, tablete sau uleiuri?
Există atât de multe suplimente de vitamina E pe piață, încât poate fi o adevărată durere de cap să te decizi pe care să îl alegi.
Cu toate acestea, nu toate se adresează acelorași gusturi sau nevoi generale, așa că, fie că vreți sau nu, trebuie să faceți alegerea potrivită.
Comprimatele, de exemplu, vă sunt prezentate ca o opțiune simplă și foarte rentabilă, însă pentru unele persoane pot fi foarte greu de înghițit, pe acest sortiment veți găsi și geluri moi, uleiuri sau capsule, însă acestea vă vor părea mai scumpe, în plus, termenul lor de valabilitate este mai scurt, în plus, gelurile sunt descurajate pentru vegetarieni, deoarece au în ele elemente de origine animală.
Dacă luați medicamente, este bine să vă adresați medicului dumneavoastră.
Cum rămâne cu vitamina E din alimente?
Înainte de a recurge la suplimente, ideal ar fi să consumați alimente bogate în vitamina E. Desigur, suplimentele, deși își fac treaba, nu vor fi niciodată la fel de bune ca obținerea vitaminei direct din alimente care sunt bogate în antioxidanți și care ajută la prevenirea unor boli precum cancerul.
Ceea ce vă recomandăm este să urmați o dietă echilibrată cu alimente bogate în vitamina E și, pentru a acoperi eventualele carențe, să vă completați cu suplimente multivitaminice.
Ce doză este adecvată?
Dacă sunteți deja la vârsta adultă, aveți nevoie de cel puțin 15 miligrame de vitamina E pe zi; această cantitate tinde să crească dacă sunteți femeie și alăptați, caz în care trebuie consumate nu mai puțin de 19 miligrame pe zi, aceasta este recomandarea experților, indiferent de forma sau prezentarea vitaminei E.
Consumul zilnic maxim tolerabil al acestei grupe de vitamine este de 1.000 miligrame pentru adulți, mai mult de atât pe zi trebuie evitat cu orice preț.
Vitamina E solubilă în apă
Puteți găsi suplimente de vitamina E solubilă în apă, deoarece acest grup de vitamine este solubil în grăsimi prin natura sa.
Persoanele cu fibroză chistică, boala Crohn sau cele care au dificultăți de absorbție a grăsimilor pot folosi această formă de suplimentare cu vitamina E. Este disponibil sub formă de succinat de tocoferol polietilenglicol-1000.
Suplimentarea cu vitamina E
Așa cum am spus deja, cea mai bună idee, în principiu, pentru a avea o modalitate de a vă acoperi necesarul de vitamina E este să consumați alimente care au această vitamină printre proprietățile lor, suplinind carențele cu suplimente de vitamine.
Dacă observați că nu absorbiți vitamina în mod corespunzător, ar trebui să vă consultați medicul și să aflați care este cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră.
Întrebări frecvente
Poate fi aplicat direct pe piele?
Uleiul de vitamina E este cunoscut mai ales pentru beneficiile sale asupra pielii, așa că îl puteți aplica direct pe piele fără nicio problemă. De asemenea, puteți face acest lucru dacă doriți să reduceți inflamațiile musculare, să hidratați pielea uscată sau să atenuați ridurile.
Care este cel mai bun moment al zilei pentru a-l aplica?
Cel mai bine este să îl folosiți seara, înainte de culcare, pentru ca pielea să poată absorbi mai bine beneficiile sale pe parcursul nopții. Dacă se aplică în timpul zilei, poate cauza dificultăți în utilizarea machiajului, a loțiunilor zilnice sau chiar a cremei de protecție solară.
Este uleiul de vitamina E bun pentru îngrijirea părului?
Când este aplicat pe păr, uleiul de vitamina E oferă multe beneficii. De exemplu, poate stimula creșterea părului, precum și prevenirea ruperii părului și creșterea elasticității și a strălucirii naturale.
Uleiul de vitamina E ajută la prevenirea acneei?
Uleiul de vitamina E este liposolubil, deci este absorbit rapid de piele. Prin urmare, poate ajuta la vindecarea acneei și a cicatricilor de acnee mai rapid și mai eficient. Acest lucru este posibil datorită proprietăților sale antioxidante care luptă împotriva radicalilor liberi din piele care deteriorează celulele organismului și, în al doilea rând, pentru că hidratează pielea uscată.
Cât timp durează uleiul de vitamina E pentru a înmuia cicatricile?
Uleiul oferă, de obicei, cele mai multe beneficii împotriva cicatricilor după primele 12 săptămâni de utilizare, deși, în unele cazuri, poate dura până la 6 până la 12 luni. Totul depinde de tipul de piele și de profunzimea cicatricei, așa că niciun rezultat nu este imediat.
Uleiul de vitamina E înfundă porii?
Nu, dar depinde de uleiul pe care îl aveți. Dacă aveți pielea grasă sau predispusă la acnee, ar trebui să evitați să folosiți orice formă de ulei de vitamina E care este prea grasă.
Alternativ, vă puteți da cu un serum ușor, pe bază de apă sau o formulă mai ușoară. Vă recomand ca înainte de a-l aplica pe toată fața, să turnați puțin sub ureche și să studiați reacția pe care o produce.