Ultrabook
Este un fapt că acțiunea de a paria pe cel mai bun ultrabook nu este o sarcină ușoară; și cu atât mai mult dacă este vorba de a răspunde unor nevoi specifice, fie că este vorba de domeniul profesional, de agrement și/sau de divertisment.
Iar atunci când vă înscrieți în această aventură, trebuie să știți că nu este vorba de orice laptop de bună calitate pe care l-ați putea chiar cumpăra la un preț mic ; ci de un dispozitiv elegant, rezistent, puternic și ușor, vine cu o baterie mai bună.
Cele mai bune Ultrabook-uri
Care este cel mai bun Ultrabook?
Răspunsul la această întrebare este pur și simplu legat de stilul dvs. de viață și pentru ce ați folosi ultrabook-ul .
Prin urmare, depinde de dumneavoastră să luați în considerare particularitățile diferitelor modele și să le vizualizați în sarcinile dumneavoastră.
Desigur, v-ar fi imposibil să mergeți din magazin în magazin pentru a testa fiecare aparat pentru a-l găsi pe cel care nu vă va dezamăgi în viitor; dar este fezabil să vă ghidați după părerea specialiștilor și a utilizatorilor.
Vă prezentăm aici cele mai bune ultrabook-uri:
1. Lenovo Yoga 710-14IKB
Excelează prin capacitatea de stocare și conectivitate
Acest 2 în 1 de la liderul chinez, este echipat cu un procesor Intel Core I5-7200U, Placă grafică Nvidia Geforce 940MX cu 2 GB de RAM, ecran tactil LED Full HD de 14 inchi cu rezoluție 1920 x 1080, capacitate de stocare de 256 GB și 8 GB de RAM DDR4.
În plus, Lenovo Yoga 710-14IKB , care cântărește 1,6 kg și a cărui baterie garantează o autonomie medie de 8 ore, are Windows 10 Home, tastatură QWERTY în limba spaniolă, tehnologii de conectivitate WiFi, Bluetooth, 2 porturi USB 3.0 și 1 port HDMI pentru conectarea la un monitor extern .
2. HP Stream 14-ax003ns
Productiv și bine echipat pentru a se conecta la orice
Cântărind doar 1,4 kg, acest laptop de la marca americană este dotat cu un procesor Intel Celeron N3060, placă grafică Intel HD Graphics 400, 802. 11 ac 2×2 antenă WiFi îmbunătățită și un ecran HD de 14'' cu o rezoluție de 1366 x 768.
HP Stream 14-ax003ns este dotat cu porturi USB 3.0 (2), USB 2.0 (1) și HDMI (1), cameră web cu microfon digital integrat, baterie cu autonomie de până la 8 ore, 4 GB de memorie RAM și 32 GB de stocare internă.
În plus, este livrat cu Windows 10 Home, suita Microsoft Office 365, Dropbox și un abonament de 1 an la OneDrive (1 TB).
3. ASUS UX430UA-GV002T
Gata de treabă în orice scenariu
Aparat a cărui carte de vizită este un ecran IPS Full-HD de 14 inchi cu rezoluție 1920 x 1080, procesor Intel Core i5-7200U și placă grafică Intel HD Graphics 620. Pe lângă 128 GB de stocare internă și 4 GB de memorie RAM.
În cazul ASUS UX430UA-GV002T, se poate observa că firma pentru dreptaci din Taipei a optat pentru conectivitate; acest lucru se reflectă în furnizarea a două porturi USB 2.0, două porturi USB 3.0 și un port HDMI, precum și a tehnologiei WiFi.
În plus, acest Asus ZenBook de 1,4 kg este echipat cu Windows 10 original.
4. Laptop LG 14Z960 Ultraslim 14″ FullHD
Ultraușor și echipat pentru sesiuni lungi
Această propunere a liderului coreean care cântărește doar 980 de grame și garantează o pornire instantanee, precum și o autonomie de până la 10 ore, are un ecran IPS Full HD de 14'' într-o ramă super-subțire de 0,26 inci.
Pe de altă parte, LG 14Z960 a fost echipat cu un procesor Intel Core i5, 256 GB de capacitate de stocare, 4 GB de memorie RAM, sistem de operare Windows 10, Hi-Fi Audio și diverse opțiuni de conectivitate, inclusiv tehnologii WiFi, LAN și Bluetooth, precum și HDMI (1), USB 3.0 (2) și slot MicroSD.
5. Apple MacBook Air
Cu cea mai promițătoare baterie
Se remarcă prin încorporarea unei baterii care garantează o autonomie de până la 12 ore, a unui procesor Intel Core i5 și a unei plăci Intel HD Graphics 6000 care fac din acest dispozitiv din Cupertino un multifuncțional capabil să exceleze în diverse sarcini fără a dezamăgi în ceea ce privește viteza.
Ca valoare adăugată, Apple MacBook Air - care cântărește 1,35 kg - are un ecran de 13 inchi cu iluminare LED cu rezoluție de 1440 x 900, într-o ramă de 4,86 mm grosime.
Iar în ceea ce privește alte atribute, acest dispozitiv californian vine cu sistemul de operare macOS Sierra, un hard disk SSD de 128 GB și 8 GB de memorie RAM.
Ce este un Ultrabook?
De multe ori, oamenii au tendința de a susține că vorbind despre 'ultrabook' se referă la orice laptop - cu supremație față de imaginea unui netbook - mai atractiv, mai subțire și mai ușor.
În ceea ce privește designul, nu ar fi atât de departe de adevăr; totuși, atunci când îi cercetezi caracteristicile, dispozitivul din centrul acestei povești este mult mai mult decât atât.
Vezi de ce!
În esența sa, un Ultrabook este un laptop high-end , cu un design elegant - care se remarcă prin grosimea sa minimă - și cu o viteză și o putere care nu dezamăgesc.
În ceea ce privește utilizările, un Ultrabook este potrivit pentru o varietate de domenii și utilizatori. În plus, autonomia sa garantează mai multe ore de productivitate, de petrecere a timpului liber și/sau de divertisment.
Și ca o chestiune de cultură generală, ultrabook-urile au ieșit la iveală în 2011 în mâinile oamenilor îndemânatici de la Intel, creatorii atât ai termenului, cât și ai procesoarelor care animă aceste dispozitive (Intel Core) și care le fac la fel de promițătoare ca orice computer care le are.
Ce laptopuri se califică drept Ultrabook?
La prima vedere, și referindu-ne în special la a doua generație de ultrabook-uri, dacă este vorba de un ecran de 13,3' sau mai mic, grosimea acestuia ar trebui să fie sub 0,7'.
În cazul unui ecran de 14 inch sau mai mare, grosimea variază până la 0,8''; iar în cazul unei tablete convertibile , grosimea nu trebuie să depășească 0,9''.
În plus, ultrabook-urile - prin natura lor - trebuie să fie echipate cu procesoare Intel și să aibă o baterie de lungă durată care să garanteze utilizatorului o autonomie de cel puțin cinci ore.
Toate acestea, conform standardelor liderului din Mountain View, care includ și alte atribute, cum ar fi să aibă tehnologie USB 3.0 și să ofere o rată de transfer intern pentru stocare de cel puțin 80 MB/s.
La ce să ne așteptăm de la un Ultrabook?
Deși este un dispozitiv bine echipat care oferă caracteristici valoroase în ceea ce privește mobilitatea, portabilitatea, performanța, puterea și autonomia, ultrabook-urile - ca orice altceva - ar putea limita experiența utilizatorului, în funcție de caz.
În afară de tastele specifice care ar diferenția un ultrabook de orice alt notebook, nu există cerințe specifice, inclusiv în ceea ce privește memoria RAM și capacitățile de stocare.
Așadar, ceea ce așteptați de la un astfel de dispozitiv este legat de particularitățile pe care producătorii au mizat și care sunt în concordanță cu ceea ce aveți nevoie .
Să luăm un exemplu.
Urmărind în special a doua generație de Ultrabook-uri care funcționează pe un procesor rapid Intel Ivy Bridge și care, în plus - majoritatea - sunt dotate cu grafică integrată de la liderul californian, ați fi nevoiți să folosiți aceste dispozitive pentru redarea de videoclipuri sau pentru conversia de audio.
Acest lucru este valabil și pentru jocuri sau alte domenii care necesită performanțe grafice excelente.
Chiar și în ceea ce privește conectivitatea, ultrabook-urile vin în general cu WiFi, dar nu și cu alte porturi specializate, cum ar fi ieșirea VGA, de exemplu.
Sunt Ultrabook-urile o alegere bună?
Totul depinde.
Dacă faceți parte din grupul de utilizatori pentru care portabilitatea este pe primul loc, un ultrabook ar fi o modalitate excelentă de a rămâne conectat la internet, de a scrie sau de a efectua sarcini conexe.
Datorită designului și ușurinței unui astfel de dispozitiv, ați putea călători dintr-un loc în altul fără ca experiența să devină greoaie.
Pe de altă parte, dacă vă gândiți să folosiți Ultrabook-ul pentru a realiza procese creative în domeniul designului grafic sau al editării video, de exemplu, cel mai bine este să aruncați o privire la alte opțiuni de pe piața .
Other people are also reading: Top 10 cele mai bune laptopuri pentru studenții universitari inteligenți.
Ultrabook vs. laptopuri - În ce măsură sunt similare?
În esență, ultrabook-urile sunt versiuni mai subțiri și mai puternice ale laptopurilor obișnuite, astfel încât pot fi utilizate, în general, pentru sarcini similare. Într-adevăr, ambele dispozitive sunt similare în ceea ce privește forma și componentele hardware .
În ceea ce privește software-ul - dar fără a ignora ultrabook-urile și notebook-urile cu Linux sau alt sistem de operare - majoritatea celor două dispozitive rulează în mediul Windows, astfel încât compatibilitatea lor cu programe, aplicații, browsere și jocuri, printre altele, este garantată.
Ultrabook vs laptopuri - Care sunt diferențele dintre ele?
În mod fundamental, designul și aspectul; tastaturile; hardware-ul și performanța; durata de viață a bateriei; printre alte detalii, sunt aspectele care stabilesc standardul atunci când comparăm laptopurile cu ultrabook-urile.
Design și aspect:
Ultrabook-urile sunt mai subțiri și mai ușoare decât laptopurile.
Priviți acest exemplu. Majoritatea ultrabook-urilor de 13,3 inchi au o grosime de până la 18 milimetri și cântăresc cel mult 1,36 kilograme. În schimb, laptopurile - cu unele excepții ale modelelor premium - sunt în general mai groase și pot cântări peste 1,81 kilograme.
Pe de altă parte, este imposibil să nu menționăm finisajul final.
În mod normal, corpul ultrabook-urilor este dezvoltat din magneziu, aluminiu, fibră de carbon, sticlă sau alte materiale superioare, care nu sunt atât de comune în fabricarea notebook-urilor.
Tastaturi:
Cele mai multe ultrabook-uri dispun de tastaturi cu iluminare din spate; în timp ce în cazul notebook-urilor obișnuite, această caracteristică tinde să fie prezentă doar la modelele premium.
În ceea ce privește designul, tastatura ultrabook-urilor nu reușește adesea să răspundă așteptărilor utilizatorului din cauza subțirimii corpului dispozitivului, care limitează acomodarea tastelor în spațiul respectiv.
Spre deosebire de acest scenariu, tastaturile laptopurilor sunt adesea mai funcționale.
Cu toate acestea, merită menționat faptul că există modele de ultrabook-uri cu tastaturi care vin în cireșe, precum și laptopuri cu tastaturi care lasă de dorit.
Hardware și performanță:
În afară de faptul că există excepții în cazul modelelor de ultrabook cu cipuri mai promițătoare, subțirimea acestor dispozitive plus platforma Intel ULV pe care sunt construite, înseamnă că aceste dispozitive nu au multe configurații sau soluții grafice care să entuziasmeze prea mult.
În cazul carnetelor, scenariul este complet diferit. Când vine vorba de notebook-uri echipate cu procesoare quad-core puternice și grafică promițătoare , experiența utilizatorului ar fi îmbunătățită.
Cu toate acestea. În ceea ce privește performanța, povestea se schimbă. Utrabook-urile ies în evidență datorită combinațiilor reușite de Intel ULV cu opțiuni de stocare și capacități de memorie RAM care le fac mai rapide în comparație cu lentoarea hard disk-ului din notebook-urile obișnuite.
Durata de viață a bateriei:
Conform reglementărilor Intel, ultrabook-urile trebuie să garanteze o autonomie a bateriei de cel puțin 5 ore la o singură încărcare. Cu toate acestea, în cazul ultrabook-urilor mai recente, durata de viață a bateriei ar putea depăși 10 ore.
În mod antagonist, majoritatea laptopurilor sunt dotate cu baterii cu litiu care durează până la 4 ore - sau puțin mai mult - cu o singură încărcare.
Un alt fapt legat de baterie care face diferența între ultrabook și laptopurile obișnuite este că, în cazul ultrabook-urilor, bateria nu este de obicei detașabilă.
Alte detalii:
Pe lângă particularitățile specifice descrise până acum, mai sunt și altele care nu trebuie ratate; una dintre ele, căldura la atingere.
Din cauza subțirimii lor și a faptului că au și corpuri metalice, ultrabook-urile tind să conducă mai multă căldură către utilizator decât laptopurile.
În ceea ce privește securitatea, ultrabook-urile ar trebui să fie echipate cu tehnologii care să garanteze utilizatorului că datele conținute în dispozitiv vor fi în siguranță, chiar și în cazul în care dispozitivul este furat.
În ceea ce privește performanțele, datorită soluțiilor de stocare bune, ultrabook-urile pot porni foarte repede și se pot relua în mai puțin de 7 secunde.
În ceea ce privește porturile și opțiunile de conectivitate, majoritatea ultrabook-urilor nu au varietatea pe care o oferă un notebook obișnuit.
Iar când vine vorba de ecrane, majoritatea ultrabook-urilor din ziua de azi sunt dotate cu un ecran tactil, o caracteristică deloc obișnuită pe un laptop obișnuit .
De ce să alegeți un Ultrabook?
Știind ce este un Ultrabook, aspectele care le caracterizează și le diferențiază de laptopurile clasice, este momentul să știm - în funcție de nevoile utilizatorului, desigur - de ce ar trebui să mizați pe unul dintre aceste dispozitive.
Sunt mai portabile
Datorită ușurinței și subțimii lor, portabilitatea ultrabook-urilor este superioară. În funcție de dimensiunea ecranului - de la 11 la 12 inci, de exemplu - ultrabook-urile pot fi chiar mai mici.
Sunt foarte eficiente
A devenit clar că capacitățile în ceea ce privește resursele grafice, configurațiile și conectivitatea nu sunt punctul forte al ultrabook-urilor; cu toate acestea, aceste dispozitive garantează viteză și eficiență.
Mai mult, astăzi există modele care au fost echipate cu cipuri puternice, capabile să ruleze diverse jocuri, precum și să execute orice sarcină.
Oferă mai multă autonomie
Ultrabook-urile vin cu o autonomie mai bună decât laptopurile clasice.
Bateria este atât de bună încât, în funcție de model, garantează o autonomie de cel puțin 5 ore sau între 10 și 12 ore la o singură încărcare.
Au un design mai bun
Problema esteticii în cazul ultrabook-urilor nu este un factor superfluu. Este o caracteristică care iese în evidență în finisajele corpului ultra-subțire al dispozitivului, care este de obicei realizat din materiale superioare care nu numai că adaugă eleganță, dar și rezistență.
Ultrabook-urile sunt calea viitorului
Deși este adevărat că ultrabook-urile au anumite limitări în abordarea sarcinilor complexe, este de asemenea un fapt că aceste dispozitive și-au câștigat un spațiu semnificativ - și binemeritat - pe piață .
Particularitățile lor în ceea ce privește ușurința, subtilitatea, eleganța și rezistența la uzura mobilității, precum și autonomia lor excepțională, transformă ultrabook-urile în dispozitive de neratat.
Și, ca o cireașă de pe tort, producătorii continuă să depună eforturi pentru a dota ultrabook-urile cu hardware mai puternic și pentru a dezvolta accesorii, cum ar fi stații de andocare sau plăci video externe, pentru a le adapta cu ușurință la munca de birou și a nu le limita la rucsac.
Având în vedere acest scenariu, este imposibil să nu ne întrebăm cum vor fi ultrabook-urile care urmează să iasă din cuptor și dacă vor reuși să depășească clasicele și robustele laptopuri?
De ce ar trebui să țineți cont atunci când cumpărați un Ultrabook?
Dacă v-ați hotărât deja să cumpărați un Ultrabook, dar sunteți nehotărât în fața festivalului de opțiuni din fața ochilor, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să luați în considerare aspecte precum prețul, portabilitatea, dimensiunea ecranului și performanța echipamentului.
Din această comparație , ați putea reuși nu numai să cumpărați un ultrabook la un preț accesibil, ci și unul care să vă satisfacă așteptările ca utilizator.
Preț
În mod normal, un ultrabook nu este mai puțin scump decât un laptop obișnuit. Dar nu vă lăsați descurajat de acest lucru, deoarece există șansa să găsiți un model mai ieftin care nu vă va rupe banca.
Portabilitate
În esență, ultrabook-urile sunt subțiri, ușoare și au o durată de viață lungă a bateriei; cu toate acestea, este important să analizați cu atenție specificul acestor aspecte, astfel încât să puteți decide ce model se potrivește stilului dumneavoastră de viață.
Dimensiunea ecranului
Nu uitați că ultrabook-urile tind să vină cu ecrane mult mai mici decât un laptop clasic. Așadar, la fel ca la punctul anterior, trebuie să verifici dacă centimetrii oferiți de modelul de care te-ai îndrăgostit nu te vor dezamăgi în viitor.
Performanță
Prin natura lor, ultrabook-urile sunt rapide și puternice, dar acest lucru nu este o scuză pentru a alege din start orice model.
Conștient de nevoile dumneavoastră ca utilizator, analizați caracteristicile hardware și vizualizați dacă echipamentul în care investiți va putea rula programele și aplicațiile care vă interesează.
Și, în final, nu treceți cu vederea aceste date sau cele cinci modele de ultrabook-uri pe care le-am analizat la început, pentru că unul dintre ele ar putea fi cel care vi se potrivește. Dacă da, vă invităm să ne împărtășiți experiența.