03 septembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, tass.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 03.09.2019, un avion de asalt Su-25UB s-a prăbușit în Ținutul Stavropol.  

 

“Pe 03 septembrie, în timpul executării unui zbor de antrenament, un avion Su-25UB s-a prăbușit în Ținutul Stavropol. În prezent, specialiștii Serviciului de căutare-salvare desfășoară activități de căutare a celor doi piloți, care s-au catapultat. Zborul a fost executat fără armament la bord. Avionul a căzut într-un loc sigur, fără să producă pagube la sol”, se arată în comunicatul de presă.

 

Anterior, o sursă aparținând structurilor de forță declarase pentru agenția TASS că un avion Su-25UB aparținând Forțelor Aerocosmice a fost avariat în Caucazul de Nord. “Zborul a fost efectuat de pe aerodromul Budennovsk. În căutarea celor doi piloți a plecat un elicopter, dar deocamdată situația acestora este necunoscută”, a precizat sursa.

 

Până la stabilirea cauzelor accidentului, în sudul Federației Ruse au fost oprite zborurile cu avioane Su-25.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În compunerea Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don din cadrul Regiunii Militare Sud există două regimente de aviație dotate cu avioane de tip Su-25, în diverse versiuni. Este vorba despre Regimentul 960 Aviație de Asalt – Primorsko-Akhtarsk din cadrul Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka și de Regimentul 368 Aviație de Asalt – Budennovsk aparținând Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk.

Fiecare dintre cele două regimente are în structură o escadrilă de avioane Su-25SM3, cel puțin o escadrilă de avioane Su-25SM și dispune și de un număr neprecizat de avioane Su-25 sau Su-25UB.

Avionul Su-25UB reprezintă versiunea de instrucție a avionului de asalt Su-25. Avionul care s-a prăbușit în Ținutul Stavropol aparține Regimentul 368 Aviație de Asalt – Budennovsk.

Avioanele de asalt de tip Su-25 au fost introduse în dotarea Forțelor Aeriene ale Federației Ruse începând din anul 1987. În total, au fost produse aproximativ 300 de aeronave de acest tip.

 

Un avion de asalt Su-25UB s-a prăbușit în Ținutul Stavropol din sudul Federației Ruse

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE