05 iulie 2019

Sursa:rynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Pe 5 iulie, Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că militarii ruși au fost nevoiți să ridice în aer un avion de vânătoare Su-27, din cauza apropierii de granițele Federației Ruse a unui avion american de cerctare P-8A Poseidon.

 

“Mijloacele rusești de monitorizare a spațiului aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre au descoperit o țintă aeriană, care se apropia de granița de stat a Federației Ruse. Pentru interceptarea țintei, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare Su-27 din compunerea forțelor de serviciu ale apărării antiaeriene a Regiunii Militare Sud”, au precizat reprezentanții ministerului.

 

“Echipajul avionului rusesc de vânătoare s-a apropiat la o distanță sigură de obiectul aerian și l-a identificat ca fiind un avion american de cercetare P-8A Poseidon. Acesta și-a schimbat imediat direcția de zbor, îndepărtându-se de granița de stat a Federației Ruse”, s-a arătat în comunicatul de presă.

 

La Ministerul rus al Apărării s-a precizat că zborul avionului rusesc a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile de întrebuințare a apațiului aerian international.

 

“După îndeplinirea misiunii, avionul rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare permanentă”, au anunțat reprezentanții ministerului.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de vânătoare rusești desfășoară, săptămânal, câteva zeci de zboruri de acest tip în apropierea frontierelor de stat.

Probabil, avionul de vânătoare Su-27 a decolat de pe aerodromul Belbek din Crimeea al Regimentului 38 Aviație de Vânătoare din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă.

Interceptarea s-a produs, cel mai probabil de 04.07.2019, în contextul desfășurării în Marea Neagră a exercițiului Sea Breeze-2019.

Militarii americani execută misiuni de cercetare aeriană nu numai în Marea Neagră, ci și în Marea Baltică și Marea Mediterană, în proximitatea granițelor ruse ori a Bazelor Militare rusești din Siria.

În acest scop, sunt întrebuințate avioane de cercetare strategică RC-135V, avioane de patulare antisubmarin P-8A Poseidon și aparate de zbor fără pilot RQ-4B Global Hawk.

 

Un avion de vânătoare rusesc a interceptat un avion de cercetare american deasupra Mării Negre

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE