26 martie 2020

Sursa: militarynews.ru

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 25.03.2020, la ora 20.10 (ora Moscovei), un avion de vânătoare Su-27 a dispărut de pe radare în acvatoriul Mării Negre, la 50 de kilometri de Feodosia.

 

“Potrivit datelor preliminare, avionul Su-27 a căzut în mare. A fost organizată o operațiune de căutare a pilotului, care este îngreunată de condițiile meteorologice”, se arată în comunicatul de presă.

 

“Pentru căutarea și salvarea pilotului, în zona probabilă a avariei, au fost trimise forțe și mijloace ale serviciilor de căutare-salvare ale Regiunii Militare Sud, între care un avion An-26 și un elicopter Mi-8”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

 

De asemenea, pentru participarea la activitățile de căutare-salvare a fost direcționată și o navă mică antisubmarin a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și nave civile, care se aflau în apropierea locului incidentului. În zonă se află două remorchere, Spasatel Demidov și Merkury, precum și nava Volgo-Balt 179.

 

Avioanele Su-27 intră în compunerea forțelor de serviciu ale apărării antiaeriene. Acestea sunt destinate pentru ducerea luptei aeriene, interceptarea și distrugerea avioanelor și dronelor, precum și pentru asigurarea acțiunilor flotei la distanțe de 300-400 de kilometri de litoral. Echipajul avionului este format dintr-o persoană, iar raza de acțiune a acestuia este de 1.200 de kilometri.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avionul de vânătoare Su-27 aparține Regimentului 38 Aviație de Vânătoare – Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Trebuie precizat faptul că, pe 25.03.2020, în zona Kuban a Ținutului Krasnodar s-a mai prăbușit și un avion de instrucție L-39. Acesta era pilotat de un student în anul patru al Institutului Militar Superior de Aviație din Krasnodar, care și-a pierdut viața. Avionul a căzut pe camp, fără să producă pagube. Se pare că aeronava s-a prăbușit din cauze tehnice.

 

Un avion de vânătoare rusesc de tip Su-27 s-a prăbușit în Marea Neagră, în apropiere de Feodosia

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE