15 septembrie 2019

Sursa: tass.ru, remnmililtaryblog.com

   Serviciul de presă al Corporației Întrunite Constructoare de Avioane (OAK) din Federația Rusă a anunțat, pe 14.09.2019, că un avion de vânătoare multirol Su-35 a sosit în Turcia, unde va participa la festivalul tehnologic Tehnofest, care se va desfășura la Istanbul în perioada 17-22 septembrie.

 

“Un avion de vânătoare multirol Su-35 a sosit pe aeroportul Ataturk pentru participarea la expoziția Tehnofest”, se precizează în comunicatul corporației.

 

Potrivit comunicatului de presă al OAK, se așteaptă sosirea la Tehnofest și a altor avioane rusești, de pasageri și speciale, fără să se precizeze despre ce aeronave este vorba.

 

Anterior, o altă sursă din industria constructoare de avioane a declarat pentru agenția de presă Tass că Federația Rusă intenționează să prezinte la festivalul Tehnofest avionul de vânătoare multirol Su-35 de care sunt interesate autoritățile de la Ankara. Potrivit acesteia, la expoziție vor mai participa avioanele de pasageri MS-21 și Sukhoi Superjet 100, precum și avionul amfibie Be-200.

 

După cum au precizat la expoziția MAKS-2019 reprezentanții Serviciului federal pentru cooperare tehnico-militară din Federația Rusă, părțile rusă și turcă discută despre livrarea avioanelor de vânătoare Su-35 și Su-57. Ulterior, președintele turc, Recep Tayip Erdogan, a declarat că nu exclude posibilitatea achiziționării de avioane rusești de vânătoare Su-35 și Su-57, în locul avioanelor americane F-35.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Federația Rusă a exportat deja avionul de vânătoare multirol Su-35 în China.

În luna noiembrie 2015, a fost încheiat un contract pentru livrarea către China a 24 de avioane Su-35, în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de dolari. Ultimele avioane de acest tip au fost livrate părții chineze în noiembrie 2018.

De asemenea, în dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se află deja peste 70 de avioane Su-35

 

Un avion de vânătoare rusesc Su-35 a sosit în Turcia pentru participarea la expoziția Tehnofest

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE