24 decembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitarylog.om

 Corporația Întrunită Constructoare de Avioane (OAK) din Federația Rusă a anunțat că, pe 24.12.2019, un avion de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57 s-a prăbușit la Komsomolsk pe Amur, în timpul efectuării unui test de zbor. Pilotul s-a catapultat și este în viață.

 

“Astăzi, la Komsomolsk pe Amur, în timpul executării unui zbor de testare, un avion de tip Su-57 a fost avariat la 111 kilometri de aerodrom. Sistemul de evacuare de urgență a funcționat normal, pilotul s-a catapultat și este în viață”, se arată în comunicatul de presă.

 

Reprezentanții corporației au precizat că, la sol, nu există victime sau pagube materiale.

 

“Pentru stabilirea cauzelor accidentului, va fi formată o comisie de anchetă”, au anunțat reprezentanții OAK.

 

Despre prăbușirea unui avion de vânătoare de tip Su-57 (index de uzină T-50) s-a aflat marți dimineață, în jurul orei 07.00 (ora Moscovei). Este prima avarie serioasă a unui avion de acest tip.

 

În cadrul Întreprinderii de Aviație de la Komsomolsk pe Amur, filială a companiei Sukhoi, au fost produse 10 prototipuri ale avionului Su-57 pentru efectuarea testelor de zbor. Primul zbor al unui avion de tip Su-57 a fost efectuat, pe 29 ianuarie 2010, de pe aerodromul Dzemgi al uzinei.

 

În aceste zile, Ministerul rus al Apărării trebuia să primească primul avion de tip Su-57 din producția de serie. În total, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse ar urma să primească 76 de avioane de acest tip, până în 2028.

 

În prezent, avioanele Su-57 sunt testate de pe aerodromurile din Zhukovsky și Akhtubinsk. De asemenea, avionul a fost testat și în Siria, în condiții reale de luptă.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Mai mult ca sigur, avionul prăbușit în Extremul Orient nu este unul dintre prototipurile aflate în teste în partea europeană a Federației Ruse, ci un avion din producție de serie, poate chiar cel care trebuia livrat Ministerului Apărării până la sfârșitul anului.

Potrivit unui prim contract încheiat de Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi, Forțele Aerocosmice trebuie să primească două avioane de tip Su-57, în perioada 2019-2020. Ulterior, a mai fost încheiat un contract pentru livrarea a 76 de avioane, până în 2028.

Indiferent de cauzele prăbușirii avionului, accidentul nu arată deloc bine pentru Federația Rusă, iar contestatarii acestui proiect vor avea și mai multe motive să-l critice. De asemenea, va fi afectat și exportul avioanelor de vânătoare de tip Su-57, știut fiind faptul că Federația Rusă negociază în prezent cu mai multe state vânzarea acestora.

Cu toate acestea, pe termen mediu și lung, avionul va fi reabilitat și va deveni un instrument de promovare a intereselor militare ale statului rus. Acest lucru se va întâmpla, în principal, după anul 2023, când avioanele de tip Su-57 vor primi motoare noi, aflate acum în curs de testare.

 

Un avion rusesc de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57 s-a prăbușit în timpul testelor de zbor

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE