30 iunie 2020

Sursa: militarynews.ru

 Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 30.06.2020, că echipajul unui complex de rachete de coastă de tip Bal a efectuat lansarea unei rachete antinavă asupra unei ținte maritime, în timpul unui exercițiu desfășurat pe teritoriul Peninsulei Crimeea.

 

Pe timpul exercițiului, subunitățile de rachete au efectuat un marș din punctul de dislocare permanentă până în raionul indicat, au desfășurat complexele de rachete și au desfășurat algoritmi de descoperire a țintelor navale.

 

“După descoperirea navei de luptă a adversarului convențional, echipajele de luptă au primit semnalul de întrebuințare a armamentului de rachete și au executat foc asupra țintei [....] În urma atacului de precizie, ținta a fost distrusă”, au precizat reprezentanții FRMN.

 

Potrivit Statului major al flotei, rolul navei adversarului convențional a fost jucat de o țintă de la suprafața apei, echipată cu reflectoare radar speciale.

 

Tragerea a avut loc, în timpul unui exercițiu planificat, în poligonul de pregătire pentru luptă intercategorii Opuk din Crimeea.

 

Complexul de rachete de tip Bal a fost introdus în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse în anul 2008. Inclus în compunerea Trupelor de Apărare de Coastă, complexul este destinat pentru apărarea apelor teritoriale, a bazelor navale, a obiectivelor de infrastructură de pe litoral, precum și pentru apărarea litoralului împotriva desantului. Complexul este dotat cu rachete antinavă de tip H-35 (3M24). Bătaia rachetei de tip H-35E este de 120 de kilometri, iar cea a rachetei H-35U de 260 de kilometri.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În compunerea FRMN se află două divizioane de rachete de coastă de tip Bal. Unul este inclus în structura Brigăzii 11 Artilerie și Rachete de Coastă – Anapa, iar cel de-al doilea în cea a Brigăzii 15 Artilerie și Rachete de Coastă – Sevatopol. Ambele brigăzi aparțin Corpului 22 Armată – Simferopol din cadrul Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMN.

La exercițiul desfășurat în Peninsula Crimeea au participat complexe de rachete de coastă mobile de tip Bal, cu rază scurtă de acțiune, din dotarea brigăzii de la Sevastopol. În compunerea acesteia se mai află două divizioane de rachete de tip Bastion și un divizion de rachete Utes.

Exercițiul a fost desfășurat pe fondul prezenței în Marea Neagră a distrugătorului Porter și a navei de desant Oak Hill aparținând Forțelor Navale ale SUA.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu lansarea rachetei antinavă cu ajutorul complexului Bal din Crimeea. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

 

Un complex de rachete de coastă de tip Bal aparținând FRMN a lansat o rachetă antinavă din Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE