Surse: mil.ru, 

 Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 27.04.2020, un detașament de vedete rapide al forțelor și mijloacelor antidiversiune ale flotei a desfășurat un exercițiu naval, cu executarea de trageri de artilerie, în poligoane maritime din acvatoriul Mării Negre.

 

La exercițiu a participat o grupare navală formată din cinci vedete de patrulare de tip Raptor, destinate pentru descoperirea, escortarea, reținerea sau distrugerea țintelor submarine ori navale de mici dimensiuni.

 

În timpul îndeplinirii misiunilor de pregătire pentru luptă, personalul vedetelor de patrulare a executat un complex de trageri de artilerie asupra unor ținte de suprafață (ținte navale scut) și machete ale minelor plutitoare.

 

În etapa finală a antrenamentului, luptătorii detașamentului au desfășurat elemente de pregătire navală, precum și misiuni de protecție antimină și antidiversiune, cu îndeplinirea de aruncări practice de grenade.

 

Antrenamentul detașamentului de nave de patrulare al FRMN s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă și al activităților zilnice ale forțelor flotei.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în dotarea FRMN se află șapte vedete rapide de patrulare Proiect 03160, clasa Raptor.

Acestea aparțin celor două Detașamente cu destinație specială pentru lupta cu forțele și mijloacele de diversiune submarine ale adversarului din cadrul Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol și Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk.

În Baza Navală Crimeea – Sevastopol sunt dislocate vedetele P-345, P-352, P-413 și P-425, iar în Baza Navală – Novorossiysk vedetele P-274, P-275 și P-276.

Ținând cont de faptul că la exercițiul din 27.04.2020 au participat cinci vedete de tip Raptor, acest lucru înseamnă că navele provin din ambele detașamente antidiversiune.

Este posibil ca cele cinci vedete participante la activitățile de pregătuire pentru luptă să fie toate navele de acest tip aflate în prezent în Marea Neagră. Nu este exclus ca două dintre vedete să se afle în portul sirian Tartus, de unde să desfășoare misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

28 aprilie 2020
Un detașament de vedete rapide al FRMN a distrus adversarul convențional în acvatoriul Mării Negre

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE