15 decembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, tass.ru, ria.ru, remnmilutaryblog.com

 Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 15.12.2019, că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, docul plutitor PD-16, împreună cu submarinul dezafectat B-380, care se afla în interiorul acestuia s-au scufundat în Golful din Sud din Sevastopol.

 

Cauza incidentului a fost reprezentată de starea tehnică precară a docului plutitor.

 

În prezent, submarinul a ieșit deja la suprafață și se desfășoară activități de pregătire pentru remorcarea acestuia la locul în care va fi distrus.

 

Docul mare plutitor PD-16 a fost construit în anul 1938 la Șantierul naval din Nikolaiev. Acesta este destinat pentru repararea submarinelor și navelor de suprafață cu un deplasament de până la 5.000 de tone. Docul se află la Sevastopol începând din anul 1945.

 

În interiorul acestuia se afla, de mulți ani, submarinul diesel-electric B-380, Proiect 641B, clasa Som, cunoscut anterior sub denumirea de Gorykovsky komsomolets.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul B-380 a fost lansat la apă în anul 1982, iar din 1984 a desfășurat serviciul de luptă în Marea Neagră.

Începând din 1992, acesta a început un proces de reparații interminabile la Sevastopol, care nu a mai fost finalizat niciodată. În principal, din cauza lipsei banilor, repararea submarinului tot fost prelungită și amânată, iar în anul 2008 s-a decis oprirea reparațiilor, deoarece acesta nu mai făcea parte din planurile Flotei ruse din Marea Neagră. Ulterior s-a luat hotărârea de dezafectare a submarinului.

 

 

Un doc plutitor cu un submarin rusesc dezafectat s-au scufundat în Golful din Sud din Sevastopol

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE