24 aprilie 2019

Sursa: rueconomics.ru, politros.com, remnmilitayblog.com

Prezentăm în continuare materialul în forma în care acesta a fost publicat de sursele rusești menționate.

*      *

  În cadrul unei declarații pentru publicația rusă de Internet Economia astăzi, analistul militar israelian Jacob Kedmi a precizat, pe 23.04.2019,  că Forțele Navale ale NATO ar rezista doar câteva minute în Marea Neagră, în cazul unei confruntări militare cu Federația Rusă.

 

Expertul a comentat activarea Forțelor Navale ale NATO în Marea Neagră și intrarea în primăvara anului în acest acvatoriu a două grupări de nave de război ale Alianței. Potrivit declarațiilor lui Kedmi, NATO poate intra în Marea Neagră cât mai mult posibil, însă capacitatea oricăror nave, cu excepția celor rusești, de a supraviețui în acest acvatoriu este de 5-15 minute.

 

“Sistemele care acoperă Marea Neagră cu rachete sol-mare și mare-mare sunt de așa natură încât reprezintă o capcană. Nu se poate face nimic în Marea Neagră. Doar în calitate de ținte. Marea Neagră nu mai este o mare, care astăzi poate fi privită ca o mare de luptă. Este un loc al distrugerii”, a spus Kedmi.

 

După cum a subliniat analistul, Federația Rusă a obținut astfel de oportunități numai datorită reunificării cu Peninsula Crimeea în anul 2014. Acest lucru i-a permis să-și păstreze Baza Navală principală la Sevastopol și să desfășoare în Crimeea armamente înaintate.

 

“Dacă peninsula ar fi rămas a Ucrainei și aceasta ar fi aderat la NATO, atunci balanța de forțe în Marea Neagră ar fi fost cu totul alta. Dar acest lucru nu a funcționat”, a spus expertul.

 

“Prin urmare, niciunul dintre experții în probleme militare și navale nu recomandă Marea Neagră sau Marea Baltică drept baze pentru un eventual atac. Ambele reprezintă capcane. Se poate din Marea Norvegiei, Marea Barents, Marea Nordului sau Marea Mediterană. Din Marea Neagră și din Marea Baltică nu se poate”, a precizat Jacob Kedmi pentru postul de televiziune Iton Tv.

 

Anterior, politologul Evgheni Satanovsky a anunțat posibilitatea Federației Ruse de a pune capăt Convenției de la Montreux, care permite navelor din țări terțe, inclusiv membre ale NATO, să intre în Marea Neagră. Potrivit lui Satanovski, acest lucru ar fi posibil dacă Federația Rusă ar deveni participantă la proiectul turcesc al noului canal “Istanbul”.

 

Imagine cu caracter simbolic
Un expert militar israelian a explicat de ce navele NATO nu pot amenința Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ANALIZE & SINTEZE