06 septembrie 2019

Sursa: interfax.ru, uawire.org, vedomosti.ru

 Alexander Korshunov (57 ani), șef al departamentului pentru dezvoltarea afacerilor din cadrul "United Engine Corporation" ("UEC"), o filială a grupului rus de firme din industria de apărare "Rosteh", a fost arestat în Napoli, la cererea SUA.

 

„Confirmăm faptul că unul dintre angajații noștri a fost reținut în străinătate. Suntem încrezători că nu a fost implicat în nicio activitate ilicită. Corporația va face tot ce poate pentru a-și proteja interesele”, a declarat "UEC" într-un comunicat citat de agenția de știri Interfax.

 

"Rosteh" a anunțat că lui Korshunov i se acordă deja asistență juridică. „Ne ocupăm de situație. Pentru a face acest lucru, am activat canalele diplomatice, lucrăm prin ambasadă și prin biroul corporației. Se oferă toată asistența necesară, inclusiv asistență juridică”, se precizează în comunicatul transmis de  "Rosteh".

 

Pe 5 septembrie, în cadrul Forumul Economic de Est, președintele rus Vladimir Putin a declarat că arestarea lui Korshunov reprezintă o „concurență fără scrupule”. Acesta a subliniat că "UEC" dezvoltă un nou motor și a semnat un contract de consultanță cu o firmă italiană, iar acum unul dintre directorii săi este acuzat că „a furat un fel de secret”. „Da, am semnat un contract cu o firmă italiană pentru consultanță. Este o practică globală, operațiune comercială deschisă. Acum, prietenii noștri americani susțin că ceva a fost furat de acolo”, a declarat Putin.

 

Citând o sursă din industria apărării, agen'ia "Vedomosti" a informat că Korshunov a fost arestat în urmă cu aproximativ o săptămână, în punctul de trecere a frontierei din aeroportul din Napoli, în timp ce se deplasa în vacanță cu soția sa. El a fost acuzat de furt de proprietate intelectuală și sustragere de  documente aparținând companiei General Electric. Acesta ar fi intenționat să folosească documentele pentru dezvoltarea motorului de aviație rusesc PD-14 ce va echipa noile linii aeriene rusești de gamă medie, MS-21. În prima ședință a procesului lui Korshunov se va decide extrădarea sa în SUA, a declarat o sursă pentru "Vedomosti".

 

 

 

Un manager din cadrul grupului "Rosteh", din industria rusă de apărare, a fost arestat în Napoli

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE