13 iulie 2020

Sursa: twitter, remnmilitaryblog.com

 Utilizatorul Daniel Ferro (@Gibdan1) a informat pe contul său de Twitter că, pe 13.07.2020, remorcherul rusesc Serghei Balk a escortat un submarin din clasa Kilo prin Strâmtoarea Gibraltar.

 

Serghei Balk este primul remorcher din cadrul noului Proiect 23470, fiind introdus în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) pe 21.02.2020. Acesta face parte din compunerea Detașamentului 205 Nave Auxiliare – Sevastopol din cadrul FRMN.

 

Cel mai probabil, submarinul din clasa Kilo, care a traversat Strâmtoarea Gibraltar, este submarinul Krasnodar al Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN. Acesta se deplasează în Marea Baltică, unde urmează să fie supus unui proces de reparații planificate la Șantierul Naval din Kronștadt.

 

Submarinul s-a aflat, până în urmă cu câteva zile, în portul Tartus din Siria, unde mai sunt și alte două submarine de acest tip ale FRMN, Novorossiysk și Rostov pe Don. Submarinul Krasnodar a traversat Strâmtorile de la Marea Neagră, Bosfor și Dardanele, pe 15.03.2019, intrând în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

 

Este posibil ca, înainte de intrarea în șantier pentru reparații, submarinul să participe la Parada navală principală din Sankt Petersburg, care se va desfășura, pe 26 iulie, cu ocazia Zilei Forțelor Navale. La această activitate a fost anunțată și prezența submarinului Stary Oskol al FRMN, care se află, începând din luna ianuarie 2020, în Șantierul Naval din Kronștadt. Reparațiile planificate ale acestuia urmează să se încheie în aceste zile.

 

După paradă, submarinul Stary Oskol ar trebui să revină în Marea Mediterană, iar submarinul Krasnodar să intre în șantier pentru reparații. Cu toate acestea, nu este exclus ca, după modelul din anii trecuți, navele și submarinele participante la paradă să desfășoare activități de pregătire pentru luptă în Marea Baltică, probabil în cadrul exercițiului operativ anual Scutul Oceanului-2020.

 

Trebuie remarcat faptul că, deocamdată, nici Ministerul rus al Apărării și nici mass-media din Federația Rusă nu au informat despre începerea deplasării submarinului Kransodar către Marea Baltică.

 

 

 

 

Un submarin rusesc din clasa Kilo a traversat Strâmtoarea Gibraltar, însoțit de un remorcher

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE