22 martie 2019

Sursa: mti.hu, unian.info

 Ungaria a încheiat mai devreme decât de obicei acordul cu Gazprom pentru achiziționarea gazelor naturale pe următorul an, pentru a reduce riscul generat de neînțelegerile dintre Rusia și Ucraina privind condițiile de tranzitare.


După întâlnirea avută la Moscova cu șeful executiv al Gazprom, Alexei Miller, ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat că Ungaria va continua să primească gaze naturale prin conductele din Austria, care transportă gazul rusesc pe trasee ce ocolesc Ucraina.


Ungaria și-a extins recent capacitatea de stocare la 6,3 miliarde de metri cubi și poate astfel garanta aprovizionarea în condiții de siguranță în 2020, a precizat P. Szijjarto. 
 
Rusia și Ucraina au amânat până în luna mai discuțiile privind prelungirea acordului de tranzit al gazelor naturale spre Europa. Acordul expiră în acest an și există riscul ca din 2020 Rusia să nu mai poată furniza gaze naturale prin Ucraina. "Trebuie să ne pregătim pentru acest scenariu, deoarece întotdeauna trebuie să avem în vedere cel mai rău scenariu", a avertizat P. Szijjarto.  


Ungaria va face investiții suplimentare în infrastructură pentru a-și asigura accesul la gazele rusești, până la începutul anului viitor, prin conducta TurkStream, care este în construcție în Serbia și Bulgaria, a mai anunțat P. Szijjarto subliniind că partenerul său de discuții, A. Miller, a declarat că lucrările la construcția conductei rusești Nord Stream 2  se derulează conform programului, o treime din proiect fiind deja construită.

 

Ungaria se grăbește să încheie contractul de achiziționare a gazelor naturale necesare în 2020

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE