13 iunie 2019

Surse: interfax.com.ua, uawire.org

  Ambasadorii Uniunii Europene au convenit să extindă cu un an sancțiunile împotriva Rusiei, impuse pentru anexarea Crimeei.

 

Decizia a fost luată miercuri 12 iulie la Bruxelles, în cadrul Comitetului reprezentanților permanenți ai guvernelor statelor membre lale Uniunii Europene (COREPER), aceasta urmând a fi aprobată de Consiliul UE săptămâna viitoare.

 

Sancțiunile au fost introduse în iunie 2014 și sunt prelungite anual cu un an. Anterior, o astfel de decizie a fost luată pe 23 iunie 2018.

 

UE a aplicat patru tipuri de sancțiuni împotriva Rusiei: pentru anexarea Crimeei, pentru acțiuni care amenință integritatea teritorială a Ucrainei, pentru abuzul administrației proruse Ianukovici (fost președinte care se bucură în prezent de protecția statului rus)  și sancțiuni legate de încălcarea acordurilor de la Minsk.

 

Dintre cele patru categorii de sancțiuni, doar cele care vizează respectarea acordurilro de la Minsk se prelungesc la fiecare șase luni. Decizia asupra acestora va fi luată la summitul UE, care va avea loc pe 20 iunie la Bruxelles.

 

Pe 20 mai, la întâlnirea cu reprezentanții Administrației și Congresului SUA, care au sosit la Kiev pentru a participa la ceremonia oficială de învestire a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, acesta a cerut Statelor Unite să consolideze sancțiunile împotriva Rusiei.

 

Uniunea Europeană extinde cu un an sancțiunile împotriva Rusiei

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE