25 septembrie 2019

Sursa: ria.ru, remnmilitaryblog.com

 Cotidianul rus Kommersant a informat, pe 25.09.2019, că președintele rus, Vladimir Putin, a trimis (joi, 19 septembrie) un mesaj către mai multe state, inclusiv membre NATO, în care propune introducerea unui moratoriu în ceea ce privește dislocarea în Europa și în alte regiuni a rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune.

 

Sursa menționează că scrisori de acest gen au fost transmise și șefului diplomației Uniunii Europene, Federica Mogherini, și secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

 

Kommersant scrie că Moscova a mai făcut propuneri similare statelor din alianță, dar acestea nu au manifestat interes în acest sens.

 

“Vă rugăm să susțineți eforturile noastre în favoarea declarării în cadrul NATO a unui moratoriu privind desfășurarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune cu bazare terestră, similar cu cel anunțat de Federația Rusă”, se arată în mesaj.

 

De asemenea, după cum notează ziarul, din mesajul președintelui Putin rezultă că, chiar și fără Tratatul INF, Federația Rusă este gata să negocieze unele măsuri de verificare cu statele membre NATO.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Președintele rus, Vladimir Putin, a făcut propunerea legată de moratoriu, în mai multe rânduri, omologului său american, Donald Trump, care a respins această idee.

Probabil, prin noul mesaj, Vladimir Putin, încearcă să obțină sprijinul unor state membre NATO pentru introducerea moratoriului, în special din partea acelora care se opun în ultima vreme politicii americane (Germania și Franța) și se pronunță pentru formarea unei armate europene.

V. Putin a propus introducerea unui moratoriu privind dislocarea rachetelor cu rază medie de acțiune

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE