V. Zelesnky: Crimeea poate reveni Ucrainei doar după schimbarea puterii de la Kremlin

Sursa: fakty.com.ua/, uawire.og

 Pe 23 martie, în cadrl unui interviu acordat canalului ICTV, liderul cursei electorale din Ucraina, actorul și politicianul Volodymyr Zelensky, a declarat că singura condiție pentru revenirea Crimeei sub conrlul Kievului este să se producă o schimbare a puterii de la Moscova.

 

"Crimeea se va întoarce numai când se schimbă puterea în Rusia. Nu există altă posibilitate", a declarat V. Zelensky.

 

Vorbind despre statutul regiunii Donbas, V. Zelensky a subliniat că nu crede în versiunea actuală a acordurilor de la Minsk. "Tot ce avem sunt acordurile de la Minsk, dar ele nu funcționează, trebuie să fie extinse. Este posibil să introducem forțe de menținere a păcii pe linia de demarcație și să punem în aplicare planul Volker, dar cred că problema este una internă [a Ucrainei]", a explicat acesta.

 

Potrivit lui V. Zelensky, există două scenarii pentru revenirea Donbaslui sub controlul Ucrainei. Primul implică o campanie de informare pe scară largă, pe care partea ucraineană o câștigă. Locuitorii din Donbas ar trebui "să-și dea seama că sunt ucraineni", a subliniat Zelensky. Candidatul la președinție consideră că, pentru a realiza acest lucru, primul pas ar trebui să fie crearea unui canal internațional care să difuzeze "adevărul despre viața politică" a Ucrainei.

 

În plus, autoritățile de la Kiev ar putea arăta locuitorilor din regiunile de conflict că nu i-au uitat și că îi consideră cetățeni ai Ucrainei. "Trebuie să plătim pensiile. Da, aceasta este o mare pierdere pentru bugetul țării, dar Lugansk și Donbas sunt, de asemenea, parte a țării noastre", a declata Zelensky.

 

Potrivit unui sondaj realizat de către organizația publică Inițiative Legale Avansate, 34,04% dintre alegători sunt gata să îl sprijine pe V. Zelensky. Procentul obținut este mai mult decât dublu decât cel realizat de actualul președinte al țării, Petro Poroșenko  - 14,22%. Pe locul trei, cu 12,9%, se situează liderul partidului Batkivshchyna (Patria), Iulia Timoșenko.

 

Potrivit datelor sondajului, V. Zelensky conduce în aproape toate regiunile țării, cel mai mare sprijin fiind demonstrat de locuitorii regiunii Dnipropetrovsk (45,73% dintre persoanele intervievate).

 

 

 

 

 

 

Mulțumim pentru încredere
23 martie 2019

   Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic

 "Centru-2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro