18 martie 2019

Sursa: politika.ru, warfiles.ru, iarex.ru

Cea mai nouă fregată rusească ,,Admiral Gorshkov” a atras atenția tuturor, aflându-se sub o continuă supraveghere a navelor și avioanelor NATO (și nu numai) pe tot traseul din Murmansk până în Marea Mediterană, unde se află în prezent.


Fregata rusească a fost explorată cu o atenție deosebită de avioanele de cercetare, nu prin prisma apariției sale în zonă, ci mai mult a armelor pe carele transportă, având în vedere că nava Proiect 22350 este echipată cu rachete Kalibr-NK, iar instalațiile sale pot fi utilizate și pentru lansarea noii rachete hipersonice ,,Zircon”.

 

Dacă se ia în calcul faptul că testele acestei rachete sunt recunoscute ca fiind reușite și că, potrivit mai multor surse, a intrat deja în dotarea armatei ruse, atunci se poate presupune că noile rachete ,,Zircon” ar putea fi deja la bordul fregatei și că ar putea fi utilizate în curând  în Marea Mediterană. 


Atât Kalibr, cât și Zircon au fost destinate exclusiv distrugerii țintelor maritime și terestre, deci nu este exclus ca și cele din urmă să fie testate în câmpul de luptă real pe care-l pune la dispoziție Siria.


Având în vedere situața destul de tensionată din regiunea Idlib, ca urmare a activităților întreprinse de grupările teroriste, o eventulă testare a rachetelor Zircon de pe fregata ,,Admiral Gorshkov”și/sau de pe submarinul ,,Krasnodar”, ar reprezenta acțiuni premergătoare pentru operațiile pregătite de Corpul 5 al ,,Forțelor Tigrului”, conduse de generalul Al-Hassan, susținut de Rusia, și Divizia 4 pro-iraniană aflată sub comanda fratelui mai mic al lui Bashar al-Assad, Maher Assad.


De la intrarea în Gibraltar, gruparea navală a fregatei ,,Admiral Gorshkov”, a devenit ținta roiului de avioane americane și israeliene de cercetare, doar în cursul zilei de 17.03.2019, aviația israeliană de cercetare a avut în aer peste zece avioane de spionaj simultan.

 

 

 

Va fi testată noua rachetă rusească hipersonică ,,Zircon” în regiunea Mării Mediterane?

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE