21 octombrie 2019

Sursa: mil.in.ua

 Pe 21 octombrie, în jurul orei 09.00, cele două vedete de patrulare „Slavyansk” și „Starobilsk”, achiziționate în 2018 din SUA, au fost livrate Ucrainei, prin Portul Odesa.

 

Vedetele au fost transportate cu cargoul "Ocean Freedom", care a plecat pe 4 octombrie 2019 din Baltimore (SUA). Acest tip de livrare este considerat cel mai economic, producătorul american practicându-l anterior și în relația cu Georgia sau Pakistan. 

 

Din 8 iulie 2019, echipajele celor două vedete au efectuat o pregătire cu durata de 10 săptămâni la Centrul de instruire Baltimore al Gărzii de Coastă a SUA.

 

Comentariu BSMAP: Transferul oficial al celor două vedete de la Garda de Coastă a SUA către Forțele Navale Ucrainene a avut loc pe 27 septembrie 2018, în prezența președintelui Ucrainei de la acea vreme, Petro Poroșenko. 

Achizițiile de astfel de nave fac parte din etapa de întărire a "flotei de țânțari" a Ucrainei, prin care se urmărește crearea, într-o primă etapă, a unei flote de nave mici, care compensează puterea redusă de foc prin creșterea vitezei de reacție și a manevrabilității.

În paralel, Ucraina continuă demersurile pentru producerea propriilor vedete blindate de artilerie și pentru înnoirea flotei Serviciului Graniței de Stat (prin achiziționarea a 20 de vedete franțuzești de tipul OCEA FPB 98, a căror producție se dorește să aibă loc în șantierele navale din Ucraina).

Vedetele de patrulare „Slavyansk” și „Starobilsk” au ajuns în Ucraina aduse cu un cargou din Baltimore

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE