Ventilator de masa

ventilador-de-mesa

Pe piață există ventilatoare de toate tipurile, de la ventilatoare industriale ventilador-de-mesa, ventilatoare în picioare, ventilatoare turn, ventilatoare de tavan și chiar și cele mai mici ventilatoare care funcționează cu baterii de unică folosință, Cu toate acestea, unul dintre cele mai căutate este cel mai bun ventilator de masă, deoarece este un echipament care, datorită dimensiunilor și puterii sale, este ușor de amplasat acolo unde ai nevoie de el pentru a răcori zona și îl poți muta dintr-un loc în altul fără inconveniente.

Acest tip de ventilator se caracterizează prin înălțimea medie, baza fermă, în general pătrată, cu posibilitatea de a-l așeza pe o suprafață plană care nu trebuie să fie neapărat mare. Puterea acestor ventilatoare poate varia, însă, pentru dimensiunile sale mici, are suficientă putere pentru a-și îndeplini funcția principală, care este aceea de a activa circulația aerului într-o încăpere.

Cele mai bune ventilatoare de masă

Care este cel mai bun ventilator de masă?

Ventilatoarele de masă vin într-o varietate de modele și costuri, însă nu este greu să găsești o piesă care să se potrivească stilului tău și să aibă un preț accesibil .

Dacă aveți îndoieli cu privire la cel mai potrivit aparat pentru spațiul dumneavoastră, am realizat aici o comparativă între cele mai remarcabile modele pentru calitate, avantaje și, de asemenea, pentru că sunt economice, din care veți cunoaște principalele caracteristici și de ce este cel mai potrivit pentru dumneavoastră:

Iată cele mai bune ventilatoare de birou:

1. Ventilator de birou Klarstein myStream

Cel mai modern

41tb4f--OPL

Vezi pretul Emag

Îți va fi greu să crezi cum poate funcționa un ventilator de birou fără palete, dar da, ele există și acesta este unul dintre ele.

Pe lângă designul său futurist, este un ventilator sigur, nu are rotor și dispune și de telecomandă.

De asemenea, este posibil să se regleze circulația aerului și, de asemenea, direcția în care acesta este direcționat; pe de altă parte, este înclinabil, are indicatoare luminoase cu led și nu ocupă mult spațiu.

Din cauza noutății sale, nu este chiar cel mai puțin scump, dar inovația și buna sa funcționalitate îl fac să merite prețul.

2. Brandson A46042x60

Cel mai robust

01GmVhVRioL

Vezi pretul Emag

Construcția acestui aparat este unul dintre cele mai mari puncte forte ale sale și îl puteți pune pe podea, pe masă sau chiar agăța pe perete.

Oscilația este de 80° și are suficientă putere pentru a garanta un flux de aer chiar și de la distanță. Acesta oferă trei viteze, bază înclinabilă și este, de asemenea, eficient din punct de vedere energetic.

Un alt punct forte al piesei este faptul că grilele sunt înguste și nu vor permite degete mici să intre, astfel încât este mai puțin riscant decât alte modele similare.

Este un model recomandat de utilizatori datorită forței sale de aer și distribuției uniforme, este de asemenea silențios și funcționează perfect vara.

3. Honeywell HT-900E

Accesibil, mic și puternic

51UP9SpLgEL

Vezi pretul Emag

Veți fi încântați să aflați că o astfel de unitate compactă și ușoară de numai 1,4 kg este una dintre cele mai puternice pe care le puteți găsi cu cei 50 W ai săi.

Marca este renumită pentru calitatea acestui tip de aparat, iar prețul său scăzut îl face un echipament tentant.

Designul său permite plasarea sa pe verticală și va fi destul de stabil. Unitatea are trei viteze și chiar și cea mai mică viteză asigură un debit bun de briză .

Aparatul are un raport calitate-preț excelent, este bine construit, robust și, având în vedere puterea pe care o are, nu face atât de mult zgomot ca alte modele rotative.

4. SkyGenius 7H-GL7J-X0TZ

Cel perfect pentru biroul tău

51pSBzQhI4S

Vezi pretul Emag

Dimensiunea sa mini de 19 * 15 * 10cm și doar 273g de volum va fi perfectă pentru a-l plasa pe biroul tău și pentru a te răcori cu rotația sa verticală și orizontală de 360°. Este alimentat cu baterii cu USB, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji dacă aveți un computer în apropiere.

Ceea ce iese cel mai mult în evidență în designul dispozitivului este baza sa cu clic, pe care o puteți ajusta aproape oriunde, cum ar fi în mașină, în scaunul auto, în pat și multe altele.

Corpul este fabricat din plastic robust, are un finisaj bun, iar bateria este ușor de găsit, iar atunci când este complet încărcată poate dura până la cinci ore.

5. Ventilator de masă mic cu presă E-PRANCE

Cel mai economic

51Tw2lBRqKL

Vezi pretul Emag

Nu va trebui să investiți prea mult pentru a avea un ventilator eficient. Acest model este foarte mic, stabil și generează un vânt puternic.

Echipamentul atinge 2200 de rotații pe minut, consumul său de energie este redus, este perfect pentru uz personal și are două viteze la alegere.

Are doar 3,5 W de putere , astfel încât va fi foarte silențios, indiferent cât de aproape îl veți apropia. De asemenea, are un cablu de 1,2 m, iar faptul că este cel mai puțin costisitor îl face să iasă în evidență față de alte echipamente de același stil.

Îl puteți ancora pe mese, pe rafturi sau îl puteți ține în mână. Este un dispozitiv care își face treaba, este la îndemână și are un design frumos.

 

Avantajele unui ventilator de masă

  • Prețurile acestor ventilatoare sunt, în general, ieftine.
  • Dimensiunea este mică.
  • Consumul de energie este foarte scăzut în comparație cu aparatele de aer condiționat.
  • Acestea generează o distribuție largă și uniformă a vântului.
  • Optimizează funcționarea aparatelor de aer condiționat sau a încălzitoarelor de aer prin răspândirea curentului în întreaga încăpere.

Caracteristici pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a cumpăra un ventilator de masă

Există mai multe opțiuni de ventilatoare de masă pe piață, dar există anumite specificații care vă vor ajuta să îl alegeți pe cel mai potrivit:

Dimensiunea ventilatorului

Cele mai comune diametre sunt de la 12 la 20 de inci și cu cât este mai mare, cu atât va sufla mai mult aer.

Zgomot

Este mai puțin probabil ca un aparat cu temperatură scăzută să emită zgomot decât unul care funcționează în spații calde. Cu toate acestea, în ciuda faptului că este un trio de lame rotative, sunetul pe care îl produce nu este la fel de puternic.

Material

Există ventilatoare din plastic și din metal, fiecare având avantajele sale. Dispozitivele din plastic sunt necostisitoare, ușoare și nu ruginesc. Cele din metal de mai bună calitate sunt fabricate din oțel inoxidabil, care uneori este folosit doar ca un strat de acoperire. De asemenea, acestea sunt mai robuste și mai rezistente la șocuri.

Grilă rotundă detașabilă

Ventilatoarele au tendința de a aduna praf din cauza modului în care funcționează, iar o grilă detașabilă facilitează mult procesul de curățare. Unele unități sunt chiar înșurubate, în timp ce altele au un capac de lamă cu fixare rapidă, care este complet sigilat și rămâne la locul lui.

Mișcarea ventilatorului

Cele de bază au oscilații de la o parte la alta, cele mai recente au o grilă rotativă a cărei mișcare este responsabilă de răspândirea aerului în jurul zonei, atât în lateral, cât și în sus și în jos; acestea din urmă sunt mai compacte, dar dezavantajul este că majoritatea modelelor nu sunt capabile să sufle aerul chiar în fața ventilatorului.

Putere

Depinde de cantitatea de aer pe care o pune în mișcare pe minut și se exprimă în picioare cubice. Puterea nominală medie este de 50, deși sunt disponibile puteri de până la 100 de wați.

Ventilatoare

Ventilatoare de fereastră

Acestea sunt rare și sunt perfecte pentru a fi plasate în ramele ferestrelor pentru a permite intrarea aerului proaspăt.

Ventilatoare de masă

Acesta este unul dintre cele mai populare, deoarece sunt amplasate aproape de utilizatori, se recomandă ca grila care acoperă paletele să aibă fante închise, astfel încât copiii să nu-și poată băga degetele și să se rănească.

 

Cum se repară un ventilator zgomotos

După cum am menționat mai sus, ventilatoarele de masă acumulează praf sau reziduuri care generează zgomote neplăcute, precum și reducerea eficienței dispozitivului. În această situație, se recomandă verificarea și curățarea dispozitivului, care este atât de simplă încât o puteți face acasă, doar cu o cârpă umedă și urmând acești pași simpli:

1- Înainte de a începe, este necesar să deconectați aparatul de la rețea.

2- Trebuie să amplasați aparatul într-o zonă ușor accesibilă și bine luminată.

3- Trebuie să scoateți grila frontală, fie prin îndepărtarea încuietorilor, fie prin deșurubarea piesei, apoi puneți-o într-un loc sigur într-o parte.

4- Când aveți acces liber la lamele, este momentul să o demontați și pe aceasta, ceea ce în aproape toate piesele se face deșurubând un buton care o ține.

5- După îndepărtarea lamelelor, trebuie îndepărtată și grila din spate prin rotirea unui alt buton care o unește cu motorul.

6- În acest fel, ventilatorul este aproape demontat și este timpul să începeți curățarea.

7- Lamele nu trebuie niciodată scufundate în apă, deoarece materialul se poate deteriora; cel mai bine este să umeziți o cârpă și să o treceți peste întreaga piesă, asigurându-vă că ajunge în toate colțurile și crăpăturile, apoi lăsați-o să se usuce.

8- Pentru cuștile de protecție, procedeul este similar cu cel precedent și se folosește o cârpă pentru a le curăța de praf.

9- Rotorul trebuie, de asemenea, curățat cu o cârpă și puțină apă, dar pentru a accelera procesul de uscare este necesar să îl ștergeți rapid cu o cârpă complet uscată.

10- În acest moment, ventilatorul ar trebui să fie aproape nou, tot ce rămâne de făcut este să îl asamblați din nou și gata!

Se recomandă ca acest proces să fie repetat din când în când, în funcție de utilizarea pe care i-o dați, în medie o dată pe lună pentru a menține performanțele optime.