Ventilator de podea

mejor-ventilador-de-pie

Când vin zilele călduroase, nimic nu se compară cu aparatele care pot răci temperaturile ridicate și ne fac șederea la serviciu sau acasă cât mai confortabilă. Prin urmare, gândindu-ne la bunăstarea dvs., am făcut o trecere în revistă a celor mai bune ventilatoare în picioare pentru zilele fierbinți de vară.

Aceste unități, în ciuda faptului că sunt considerate tehnologie veche, sunt încă foarte solicitate pe piața .

Motivul se bazează pe versatilitatea lor și pe investițiile mari pe care producătorii renumiți le-au făcut în modernizarea componentelor lor.

În așa fel încât, în loc să își diminueze cererea, ele rămân în vigoare și cu noi caracteristici de înaltă calitate, cum ar fi o putere sporită, viteze îmbunătățite și chiar încorporarea unei telecomenzi.

Toate acestea cu intenția de a satisface nevoile de confort și ventilație pe care cei mai exigenți utilizatori le cer în spațiile lor.

Cu toate acestea, această multiplicitate de ventilatoare turn silențioase sau palete tradiționale poate deveni o adevărată bătaie de cap dacă nu sunteți sigur care este cea mai potrivită alternativă pentru dumneavoastră.

Din acest motiv, am pregătit acest articol interesant care vă va permite să luați decizia corectă atunci când vă cumpărați ventilatorul în picioare.

Cele mai bune ventilatoare de podea în picioare

Care sunt cele mai bune ventilatoare de podea în picioare?

A venit momentul să începem o comparație între cele mai bune produse disponibile atât în marile magazine, cât și pe portalurile online precum Amazon.

Suntem siguri că această selecție va aduna pentru dumneavoastră informațiile precise care se vor potrivi cu ceea ce căutați pentru a vă răcori în zilele caniculare, deoarece vom pune accent pe caracteristicile, prețul și calitatea fiecărui ventilator prezentat.

Iată care sunt cele mai bune ventilatoare cu piedestal:

1. Rowenta Turbo Silence VU5640

Puternic și silențios

31f-N97jn0L

Vezi pretul Emag

Cu Rowenta Turbo Silence, vă prezentăm un aparat inovator și elegant, conceput pentru a fi silențios și pentru a vă oferi o senzație extraordinară de aer curat.

Datorită oscilației verticale automate, acesta va distribui aerul perfect, astfel încât să ajungă în fiecare colț al camerei. Prin urmare, difuzarea aerului este foarte largă, cu o rază de până la 120°, și poate fi ajustată în funcție de nevoile locuitorilor din casa dumneavoastră.

Acest ventilator de podea cu 5 palete și înălțime reglabilă are 4 niveluri de viteză. În plus, dispune de o funcție Turbo capabilă să producă un debit de aer puternic de 80 m3 pe minut.

Un alt avantaj notabil este faptul că este prevăzut cu o opțiune de suprimare a sunetului care, la nivelul său maxim, produce doar 45 dB.

Dispune de un mâner ergonomic, ideal pentru a transporta echipamentul și a-l depozita cu ușurință.

Greutatea sa de 9 kg și structura sa combinată din plastic și metal, conform testelor efectuate pe diferiți utilizatori, vă vor oferi nopți de vară confortabile și răcoroase.

2. AEG VL 5569 LB ventilator oscilant în picioare cu suflantă pentru ceață de apă

Acțiune de aburire și dezumidificare cu ultrasunete cu

41SuhaACAHL

Vezi pretul Emag

Gama de ventilatoare AEG se remarcă prin designul modern, calitatea ridicată și siguranța. Aveți posibilitatea de a opta doar pentru ventilator sau de a activa nebulizatorul pentru a permite răcirea eficientă în încăperi.

Bucurați-vă de un climat sănătos și plăcut asigurat de dezumidificare, activată de tehnologia cu ultrasunete.

Acest mod este potrivit pentru utilizarea în bucătărie în camera de dormit sau în spații de 60 până la 70 m2, precum și în interioarele uscate în timpul lunilor de iarnă.

Este echipat cu un rezervor de apă de 3 litri care poate fi îndepărtat, iar adăugarea grilei metalice pe lamele sale permite o difuzie optimă a aburului.

Dispune de 3 intervale de viteză (redusă, medie și ridicată).

Funcționarea sa este una dintre cele mai silențioase.

Are un temporizator de oprire inclus, precum și o opțiune de oscilație, care poate fi configurată cu ajutorul unei telecomenzi sau cu ajutorul unui panou electronic iluminat de un sistem LED.

Dimensiunile sale sunt de 57,8 x 45,8 x 24,4 cm, cu o greutate de 7 kg, o putere de 85 de wați și o autonomie de 15 ore.

Cu toate aceste caracteristici, marca AEG, deși nu este cea mai ieftină, se numără printre favoritele în ceea ce privește calitatea și multiplele funcții.

3. Orbegozo SF 0156 - ventilator oval pe picior

O opțiune economică și funcțională, ideală pentru încăperi mari

31h-MB5PQHL

Vezi pretul Emag

Dacă doriți o opțiune accesibilă care să nu vă afecteze bugetul și să vă satisfacă cerințele, acest produs ar putea fi de interes pentru dumneavoastră.

Vă prezentăm Orbegozo SF 0156, un ventilator puternic, care nu este un ventilator de podea, ci un ventilator de podea de formă ovală, cu 3 palete, cu un cap rotativ multi-orientabil, cu o poziție fixă sau oscilantă la care înălțimea poate fi reglată între 134 și 155 cm.

Are 3 viteze, cu o putere de 60 w, suficientă pentru a vă oferi un flux de aer bun și, în același timp, pentru a acoperi o suprafață considerabil de mare, cum ar fi de garaje.

Măsoară 50 x 50 x 154 cm, cântărește 4,7 kg și este dotat cu un cronometru de 120 de minute.

4. Duronic FN60

Puternic, cu bază circulară anti-cădere și de înaltă fabricație

41AxU-atTRL

Vezi pretul Emag

Această marcă vă oferă un produs cu standarde înalte de calitate și funcționalitate comparabile cu alte produse de înaltă calitate.

Este prevăzut cu un control digital care încorporează o telecomandă pentru a opera ventilatorul în picioare de la distanță. Acest accesoriu vă va permite să alegeți între 3 intervale de viteză.

Prevăzut cu 5 lamele acoperite de o grilă de siguranță și un motor puternic de 60 W.

Producătorii de Duronic au proiectat acest aparat cu o bază circulară suficient de grea pentru a minimiza riscul de cădere accidentală.

Are posibilitatea de a-și regla înălțimea între 109 și 127 cm, precum și un temporizator reglabil de până la 8 ore.

Cu o greutate de 5 kg și dimensiuni de 14 x 58 x 53 cm, este un dispozitiv extrem de portabil, sigur și eficient. În cele din urmă, cel mai bun dintre toate este costul său atractiv.

5. OneConcept Black Blizzard 2G RC

Laptop economic cu performanțe bune

41QMlqUGVML

Vezi pretul Emag

Ventilator de turn de răcire cu rotor albastru de 16″ și 5 palete capabile să genereze o coloană uriașă de aer în zilele și nopțile fierbinți de vară.

Având o putere de 50w, trei niveluri de viteză, funcție de oscilație opțională și încorporând telecomanda, devine una dintre cele mai apreciate opțiuni cu preț scăzut .

Controlerul său are lumini LED, iar temporizatorul de oprire automată are 4 moduri de 4, 2, 1 sau 0,5 ore.

În ceea ce privește capul orizontal, acesta permite o mișcare de până la 20 de grade. Acesta măsoară 60 x 137 x 60 cm și cântărește 2,64 kg, ceea ce îl face destul de ușor, portabil și similar cu ventilatoarele fără palete .

Ce este un ventilator cu piedestal?

mejor-ventilador-de-pie

Un ventilator este o turbomacșină sau o mașină de fluid care transmite energie cu intenția de a genera presiunea necesară pentru a menține un flux continuu de aer.

Se utilizează în diverse scopuri, de la ventilarea mediilor, la răcirea mașinilor sau a obiectelor sau deplasarea gazelor printr-o rețea de conducte.

În cazul specific al ventilatoarelor de podea, acestea îndeplinesc funcția de a ne răcori și de a ne menține confortul în timpul anotimpurilor călduroase, dar designul lor se bazează pe un piedestal sau pe un suport central care susține motorul și cadrul paletei.

Aceste aparate reprezintă o alternativă la răcirea asigurată de aparatele de aer condiționat scumpe și voluminoase. Prin urmare, acestea sunt foarte bune pentru diferitele medii din casă.

Ghid de cumpărături pentru ventilator cu piedestal:

Dimensiunea camerei

Înainte de a achiziționa un ventilator cu piedestal nou, trebuie să luați în considerare dimensiunea camerei, fie că este vorba de casa dvs. sau de birou.

Mulți oameni trec cu vederea acest detaliu și sfârșesc prin a cumpăra echipamente prea mici pentru a fi eficiente într-o cameră mai mare.

În timp ce alți utilizatori cumpără ventilatoare care sunt prea puternice pentru o cameră mică.

Prin urmare, vă putem recomanda ca pentru a măsura suprafața camerei în care veți amplasa aparatul să înmulțiți pur și simplu lungimea și lățimea camerei. Veți obține măsura exactă în picioare pătrate sau metri pătrați, în funcție de unitatea de măsură pe care o utilizați.

De exemplu, o cameră de 15 picioare x 15 picioare ar trebui să aibă 225 de picioare pătrate, care este suprafața potrivită pentru a instala un ventilator de tavan.

Direcțional sau fix

Unele dintre aceste ventilatoare sunt proiectate cu un cap fix. Acest lucru înseamnă că suflă aer într-o singură direcție. Prin urmare, va depinde de modul în care vă poziționați dispozitivul.

Dacă doriți să vă răcoriți într-o zonă fixă, acest model va funcționa perfect; cu toate acestea, deoarece este posibil să aveți nevoie să răcoriți și încăperi mai mari, ar fi ideal să achiziționați un ventilator care are un cap care se mișcă înainte și înapoi.

Acest lucru vă va permite să vă mențineți dormitorul răcoros pe tot parcursul nopții și să direcționați tot fluxul de aer spre partea dinspre pat.

În același mod, acest tip de dispozitiv direcțional este foarte util într-un mediu de birou, atunci când aveți întâlniri cu un număr mare de persoane, care vor beneficia de aerul care mătură întreaga încăpere, datorită mișcării oscilante a dispozitivului.

Înălțimea piedestalului

Atât direcția, cât și înălțimea piedestalului sunt două dintre cele mai relevante caracteristici care trebuie luate în considerare atunci când se alege un ventilator pentru uz casnic sau de birou.

Pe scurt, înălțimea piedestalului este măsura de la baza podelei până la capul aparatului. Această structură tubulară vă permite să reglați în sus și în jos zona în care doriți să suflați aerul.

Palete

Majoritatea ventilatoarelor folosesc un sistem de palete din lemn, cum ar fi placajul; există și alte modele cu palete din oțel sau aluminiu, care pot fi foarte periculoase.

Cu toate acestea, cel mai economic și mai durabil model este fabricat din plastic. Pe lângă faptul că sunt mai ușoare, acestea sunt mai sigure și îndeplinesc perfect aceeași funcție de rotație și permit aerului să se deplaseze perfect în față.

Înclinarea capului

Aveți posibilitatea de a alege un tip de ventilator cu un cap oscilant . Acest lucru înseamnă că, în loc ca aerul să sufle direct spre dumneavoastră, puteți înclina partea superioară a echipamentului în sus sau în jos, deviind fluxul de aer în jurul dumneavoastră.

Comenzi și telecomandă

Ca și temporizatorul, o telecomandă poate fi un accesoriu extrem de convenabil dacă ventilatoarele dvs. au fost instalate în încăperi mari .

Acest lucru se datorează faptului că vă vor permite nu numai să porniți și să opriți de la distanță aparatul, ci și să controlați nivelul de viteză prin setarea unui nivel de răcire mai mare sau mai mic.

De aceea, printre inovațiile încorporate în aceste dispozitive, multe dintre ele vin cu telecomandă, făcându-vă viața un pic mai ușoară.

Reducerea zgomotului:

Ținând cont de nevoile actuale ale utilizatorilor, numeroase companii experte în fabricarea ventilatoarelor s-au străduit să dezvolte noi tehnologii care să combine eficiența și performanța într-un echipament silențios .

Acest lucru a fost realizat nu numai prin reducerea turației, ci și prin optimizarea sistemului de rulmenți, a motorului, a lamelor și a cadrului.

Rezultatul este o bună calitate a dispozitivelor, care reduc semnificativ sunetul neplăcut.

Controlul zgomotului:

Cu aceeași intenție, controlul zgomotului a fost încorporat în unele echipamente. Această performanță este obținută prin utilizarea zgomotului alb de intensitate scăzută, care nu numai că favorizează relaxarea, dar permite, de asemenea, fabricarea de ventilatoare ideale pentru somn.

Trebuie remarcat faptul că această calitate nu este același lucru cu 'reducerea zgomotului'.

Atunci când este încorporată emisia de zgomot alb, este vorba despre unde care vin să mascheze zgomotele bruște și enervante din exterior, ceea ce face ca aceasta să fie o caracteristică specializată, care poate crește prețul al produsului dumneavoastră; cu toate acestea, este foarte de dorit.

Numeroase configurații de viteză

Atunci când alegem între diferitele modele de ventilatoare, putem vedea o mare varietate de modele, de la un ventilator turn , ventilatoare în picioare, ventilatoare industriale sau, de exemplu, ventilatoare ionice oscilante .

Cu toate acestea, una dintre cele mai relevante caracteristici atunci când facem achiziția finală este cantitatea de aer care poate trece prin echipament. Aici intervin diferitele tipuri de viteze, care joacă un rol esențial în ceea ce privește cerințele noastre.

Pentru un tip de utilizator, această funcție nu este necesară dacă aveți aparatul într-un colț al unei camere de zi, deoarece, prin setarea butonului la cea mai mare valoare, problema căldurii este controlată.

Cu toate acestea, conform opiniei experților , dacă vara se intensifică, probabil că veți dori să plasați ventilatorul mai aproape de dumneavoastră.

În acest fel, puteți regla viteza aparatului în funcție de nevoile dumneavoastră.

Link-uri utile:

Cele mai bune ventilatoare de masă