Ventilator pentru laptop

base-laptop

Cumpărarea celui mai bun pad de răcire pentru laptop a devenit o necesitate atunci când petreceți ore lungi de lucru pe laptop și riscați să vă supraîncălziți echipamentul.

În zilele noastre, laptopurile sunt proiectate într-un mod mai compact și cu capacități mai mari de rulare a programelor, dar acest lucru duce la atingerea de către echipament a unor temperaturi ridicate în câteva minute, producând astfel o uzură definitivă sau o deteriorare a instrumentului nostru de lucru.

În prezent, unele persoane nu cunosc existența și utilitatea plăcuțelor de răcire pentru laptopuri, altele le minimizează importanța sau se îndoiesc de capacitatea lor de a ține sub control temperatura computerului.

Alții, pe de altă parte, sunt încrezători că acest instrument este necesar pentru a preveni supraîncălzirea laptopului, deoarece, prin scăderea temperaturii cu până la 10 grade, mențin procesorul cu 20% mai rece, extinzând astfel considerabil durabilitatea computerului.

Cele mai bune plăcuțe de răcire pentru laptop

Care este cea mai bună plăcuță de răcire pentru laptop?

Iată 12 stații de răcire pentru computerul tău, care s-au remarcat față de alte dispozitive similare datorită raportului preț-performanță. Aceste accesorii au caracteristici favorabile și prețuri accesibile; în plus, sunt susținute de referințele și opiniile cumpărătorilor lor. (Tacens ANBC2 51dD6YUsNrL

Vezi pretul Emag

Este un răcitor de laptop a cărui bază măsoară 265 mm x 370 mm, este un panou din material rezistent și adaptabil la laptopuri de până la 17 inci. Are un ventilator cu diametrul de 140 mm și are grile din aluminiu care ocupă practic întregul panou, ceea ce face ca reducerea temperaturii să fie mai eficientă

Are un design care se adaptează la diferite unghiuri de înclinare, oferind un confort sporit utilizatorului. Sunetul pe care îl generează este aproape imperceptibil, ceea ce face din această bază de răcire un echipament confortabil și silențios, cu un sistem de răcire optim care vă va proteja calculatorul de o eventuală supraîncălzire.

Ce ne place:

 • Raport calitate-preț bun.
 • Are 5 poziții de înclinare
 • Are un suport bun pentru laptopuri grele.

Dezavantaje:

 • Designul ar putea fi mai robust pentru unii utilizatori.

 

2. TeckNet

41EplmDOscL

Vezi pretul Emag

Este o bază de răcire compusă din două ventilatoare, o platformă ventilată și tampoane de cauciuc pentru a așeza laptopul și a împiedica alunecarea acestuia. Panoul este ergonomic și se poate adapta la laptopuri de la 9 la 17 inci.

Această bază menține temperatura computerului sub control datorită celor două ventilatoare de răcire care garantează fluxul de aer către laptop, care sunt, de asemenea, atât de silențioase încât nu vor interfera cu sistemul audio al computerului dumneavoastră.

Designul subțire și ușor este alimentat prin cablu USB, ceea ce îl face ușor de transportat în geanta de calculator, fără a fi nevoie să transportați cabluri de alimentare suplimentare și să ocupați mai mult spațiu.

Ce ne place:

 • Este o bază stabilă atât pe suprafețe moi, cât și pe suprafețe dure.
 • Dispune de un unghi pentru a regla computerul într-o poziție de tastare mai confortabilă.
 • Garanția este de 18 luni.

Ce nu ne place:

 • Când vine vorba de curățarea ventilatoarelor, procesul ar putea fi un pic greoi

 

3. E-PRANCE

512Xete8ASL

Vezi pretul Emag

Este un cooler puternic pentru laptopul tău, cu un design subțire și ușor pentru o portabilitate ușoară. Are patru ventilatoare cu diametrul de 125 mm și o viteză de 1200 RPM, care asigură o circulație constantă a aerului rece, disipând excesul de căldură din echipament.

Panoul este silențios și are două opțiuni pentru a-l adapta la înălțimea de care aveți nevoie, plasând laptopul în poziția cea mai convenabilă și cu un nivel de înclinare care facilitează utilizarea și scrierea pe computer.

Acest suport vă transformă computerul într-un computer confortabil și silențios, care nu vă va întrerupe în timp ce lucrați, vă jucați, ascultați muzică sau vizionați un videoclip.

Ce ne place:

 • Are două intrări USB încorporate.
 • Material de bună calitate.
 • Design modern.
 • Puteți regla intensitatea ventilatoarelor.

Dezavantaje:

 • Cablul USB ar putea fi un pic cam scurt.

 

4. Conceptronic CNBCOOLPAD2F

51uMNnedqFS

Vezi pretul Emag

Acesta este un pad de răcire cu două ventilatoare puternice cu diametrul de 12,5 mm. Baza este fabricată dintr-un aliaj de aluminiu de înaltă calitate, ceea ce o face o piesă robustă.

Pad-ul de răcire are un design modern și versatil, compatibil cu computerele cu dimensiuni de până la 17 inci, este silențios și este alimentat prin cablu USB, eliminând astfel nevoia de cabluri de alimentare.

Această bază vă va proteja computerul și va contribui la buna funcționare a acestuia, evitând deteriorarea pe care ar putea-o avea computerul dvs. atunci când este expus la temperaturi ridicate generate de procesor.

Ce ne place:

 • Are lumini LED care îi dau o notă modernă.
 • Designul este elegant.
 • Baza se ridică până la 5 cm în partea din spate.

Dezavantaje:

 • Atunci când se utilizează baza la un unghi de înclinare, ar putea fi puțin alunecoasă pentru computer.
 • Nu există buton de pornire/oprire.

 

5. Avantek

51-7KtrIkJL

Vezi pretul Emag

Este un sistem de răcire care se adaptează la calculatoare de până la 16 inci. Suprafața sa este fermă și dispune de un ventilator principal cu diametrul de 140 mm, situat în centrul bazei, și de patru ventilatoare suplimentare de 70 mm care funcționează în colțuri; ventilatoarele au o putere de 1200 și, respectiv, 1800 RPM.

Baza are o plasă metalică care optimizează sistemul de răcire prin creșterea performanței ventilatoarelor. Sistemul gestionează un flux constant de aer care este distribuit sub computer pentru a contracara temperaturile ridicate ale acestuia.

Alimentarea sa se face prin intermediul portului USB al computerului. Are un design modern, cu o înclinare și o înălțime adaptabilă la confortul dumneavoastră.

Ce ne place:

 • Echipamentul este de bună calitate.
 • Luminile cu LED-uri fac ca designul să fie mai atrăgător pentru ochi.
 • Are un buton de pornire/oprire.
 • Are două porturi USB, iar unul dintre ele este destinat utilizării pe care doriți să i-o dați.

Ce nu ne place:

 • Baza ar putea fi un pic cam scumpă în comparație cu altele de același stil.
 • Viteza ventilatorului nu este reglabilă.

 

6. Tacens 4ABACUS

51ji3ThkCiL

Vezi pretul Emag

Este un suport de răcire modern pentru laptopuri de până la 17 inci, cu un ventilator puternic și ultra-silențios de răcire 180 mm în diametru, este negru și cântărește doar 100 de grame, ceea ce îl face practic și ușor.

Baza cu suprafață plană vă ridică computerul cu trei centimetri; are șase niveluri de înclinare pentru un confort sporit și are două porturi USB, astfel încât nu veți sacrifica niciuna dintre intrările computerului dumneavoastră.

Panoul este fabricat din aluminiu, oțel și plastic de înaltă calitate, ceea ce îl face o bază robustă și bine susținută pentru calculatoare grele.

Ce ne place:

 • Baza este fabricată din materiale robuste.
 • Are un întrerupător pentru ventilator.

Dezavantaje:

 • Unghiurile de înclinare sunt prea abrupte.
 • Este posibil ca filele care țin calculatorul înclinat să fie prea scurte.

 

7. TeckNet LED

51ji3ThkCiL

Vezi pretul Emag

Panou de șase ventilatoare de 80 mm cu lumini LED, care, cu puterea lor de 1000 RPM, vă vor menține calculatorul la o temperatură controlată. Baza este silențioasă și este alimentată de un conector USB.

Suportul are o plasă metalică care ocupă aproape întreaga bază și care, împreună cu suflantele, facilitează răcirea calculatorului, îmbunătățind astfel curenții de aer necesari pentru a calma căldura produsă de calculator.

Pentru confortul dumneavoastră, acest suport are cinci niveluri de înclinare și este adaptabil la laptopuri de la 12 la 17 inci.

Ce ne place:

 • Piesa este însoțită de o garanție de 18 luni.
 • Are un comutator pentru a porni și opri ventilatoarele.
 • Produsul are un raport calitate-preț bun.
 • Baza are o bandă de cauciuc pentru a preveni alunecarea.

Dezavantaje:

 • Accesoriul ar putea fi un pic cam greu.

 

8. Trust Xstream Breeze

51ji3ThkCiL

Vezi pretul Emag

Ceea ce face ca această bază de răcire să iasă cel mai mult în evidență este designul său modern și ergonomic, baza este subțire, neagră și are două ventilatoare silențioase.

Este ideală pentru a proteja orice laptop, notebook sau Macbook de până la 16 inci împotriva supraîncălzirii. De asemenea, are protecții din cauciuc care previn alunecarea și zgârieturile pe computer.

Designul este confortabil și poate fi folosit pe suprafețe plate sau inegale, cum ar fi pernele, mobila sau pe genunchi.

Spre deosebire de majoritatea plăcuțelor de răcire, aceasta nu suflă aer rece spre computer, ci baza atrage căldura dinspre computer și o suflă prin părțile laterale, îndeplinindu-și astfel scopul de răcire.

Ce ne place:

 • Baza este mică și ușor de transportat.
 • Are un preț bun.

Dezavantaje:

 • Baza este puțin cam mică.

 

9. NOX Kaze

41JDzpbU+mL

Vezi pretul Emag

Este un panou care asigură o răcire optimă a laptopului dumneavoastră. Accesoriul este compatibil cu computerele de la 9 la 17 inci, datorită celor două suporturi încorporate, reglabile în funcție de lățimea computerului dumneavoastră.

Sistemul are un ventilator mare și o suprafață metalică care facilitează trecerea fluxului de ventilație; ambele împreună mențin temperatura corectă a computerului.

Panoul are cinci poziții de înclinare de până la 45 de grade și are, de asemenea, patru benzi de cauciuc care împiedică alunecarea computerului.

Ce ne place:

 • Acestea au două suporturi care susțin calculatorul atunci când este înclinat.
 • Este o piesă ușoară.

Ce nu ne place:

 • Pozițiile de înclinare, chiar și cea mai joasă, sunt prea abrupte.

 

10. Klim Cool

41JDzpbU+mL

Vezi pretul Emag

Este un instrument de răcire inovator care prelungește durata de viață utilă a computerului dumneavoastră, evitând supraîncălzirea componentelor vitale ale laptopului. Acest dispozitiv își concentrează activitatea pe extragerea aerului cald generat în interiorul laptopului.

Este un dispozitiv inteligent care măsoară în mod constant temperatura calculatorului și o afișează printr-un afișaj cu LED-uri împreună cu viteza activă a ventilatorului de evacuare.

În funcție de intensitatea căldurii, dispozitivul face o reglare automată a suflantei și astfel menține calculatorul mai rece lucrând mai eficient; totuși, dacă preferați, puteți avea și control manual și puteți regla singur dispozitivul.

Ce ne place:

 • Au un design inovator și diferit.
 • Fiind mic și ușor, este ușor de transportat în geanta laptopului.
 • Răcitorul este foarte silențios.

Dezavantaje:

 • Ar putea fi un pic cam scump în comparație cu dispozitivele care îndeplinesc aceeași funcție.

 

11. Lavolta ls-015rd

41JDzpbU+mL

Vezi pretul Emag

Este o masă pliabilă cu un design robust și de bună calitate, are două ventilatoare care sunt alimentate printr-un cablu USB pentru a răci computerul. Acest panou utilizează metode silențioase de disipare a căldurii, astfel încât nu veți observa niciun zgomot deranjant în timp ce lucrați la laptop.

Ca masă, este versatilă, deoarece se adaptează în diferite poziții și poate susține până la trei kilograme de greutate; de asemenea, dispune de un sistem de blocare a articulațiilor pentru a preveni mișcările nedorite.

Ce ne place:

 • Este disponibil în trei culori.
 • Masa poate fi folosită pentru alte lucruri.

Ce nu ne place:

 • Nu este ușor de transportat.
 • Produsul este puțin cam greu.

 

12. Targus AWE55EU

41rpG04x6-L

Vezi pretul Emag

Este un panou conceput pentru a vă proteja atât calculatorul, cât și suprafața de lucru. Are două ventilatoare care disipă căldura de la computer și posibilități de înclinare pentru o mai bună ergonomie.

Acest suport acceptă calculatoare de până la 17 inci și are o platformă confortabilă, potrivită pentru a ține calculatorul pe picioare fără a suferi leziuni de temperatură. Ventilația răcitorului disipează căldura din computer; cu toate acestea, funcționarea acestuia poate fi întreruptă dacă este așezat pe o pernă sau o husă care împiedică circulația aerului.

Covorașul de răcire se pornește automat atunci când este conectat prin portul USB, iar ventilatoarele sale nu produc niciun zgomot major.

Ce ne place:

 • Are foi de plastic care împiedică alunecarea.
 • Pe lângă calculator, protejează și suprafața pe care se află.
 • Baza este confortabilă.

Neplăcut:

 • În comparație cu alte echipamente similare, acest stand este un pic cam scump.

 

De ce este necesar să aveți un dock de răcire pentru laptop?

base-portatile

Când vine vorba de procesarea calculatoarelor, nu este întotdeauna bine să ai atât de multe părți care alcătuiesc calculatorul în interiorul unor dispozitive portabile care devin din ce în ce mai mici; acest lucru se datorează faptului că fluxul de aer este redus, ceea ce determină creșterea temperaturii.
Utilizarea unor programe, cum ar fi aplicațiile video sau jocurile, care solicită performanțe sporite din partea computerului, duce, de asemenea, la supraîncălzirea acestuia.

Un suport de răcire pentru laptopuri rezolvă această problemă. Aceste dispozitive au ventilatoare puternice care suflă în mod constant aer rece în laptopuri, menținându-le la temperaturi optime pentru o bună funcționare și performanță.

Aceste panouri de răcire ajută, de asemenea, la prevenirea supraîncălzirii laptopurilor, deoarece designul lor de bază implică ridicarea calculatorului cu aproximativ 5 cm, permițând curenților de aer rece să treacă pe sub el.

Baze de răcire pentru laptop: Ce trebuie să cauți

Pentru a alege răcitorul de laptop care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, trebuie să știi că caracteristicile care le diferențiază variază în ceea ce privește designul și dimensiunea, unele sunt subțiri și se potrivesc în husa laptopului, iar altele sunt aerodinamice, pentru a le face mai adaptabile și aproape imperceptibile în timpul utilizării, oferind astfel un confort mai mare utilizatorului.base-per-laptop

Zgomotul pe care îl fac este un alt punct de luat în considerare dacă ceea ce vă doriți este să nu aveți niciun fel de distragere a atenției în timp ce lucrați sau vă jucați; cu toate acestea, ceea ce face ca aceste dispozitive să iasă cu adevărat în evidență este puterea ventilatorului lor, deoarece acesta este cel care îndeplinește obiectivul principal al acestor echipamente, circulând o cantitate cât mai mare de aer proaspăt în interiorul laptopului dumneavoastră.

De asemenea, oricare ar fi nevoile dumneavoastră, există un cooler care să se potrivească cu ceea ce aveți nevoie; și este menit să prelungească la maximum durata de viață a computerului dumneavoastră.

4 lucruri de luat în considerare

base

În afară de faptul că păstrează laptopul la rece, aceste stații de răcire sunt fabricate cu alte funcții pentru a completa dispozitivul și pentru a le face un accesoriu indispensabil pentru utilizatorii de laptopuri.

Iată patru factori de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți răcitorul care vă convine cel mai bine.

Capacitate de răcire:

Aceasta este cea mai importantă caracteristică a aparatului și variază de la un model la altul. Capacitatea de răcire este reflectată de puterea ventilatorului, cel mai adesea măsurată în picioare cubice pe minut. Alegeți pur și simplu baza cu cea mai mare putere, aceasta va fi cea mai eficientă pentru răcirea notebook-ului dumneavoastră.

Zgomotul pe care îl generează:

În zilele noastre, acesta este un detaliu de care se ocupă mulți producători; majoritatea plăcuțelor de răcire sunt silențioase, deoarece utilizatorii doresc ca răcitorul să nu provoace disconfort sau distrageri în timp ce lucrați sau vă jucați, însă, cu siguranță, veți prefera să îl găsiți pe cel care face cel mai puțin zgomot dintre toate.

Numărul de ventilatoare:

Numărul de ventilatoare, cunoscut și sub numele de fan cooler, vă va oferi o referință despre performanța pe care o va avea placa de răcire, cu cât mai multe cu atât mai bine; cu toate acestea, nu doar numărul contează, ci și amplasarea acestora și puterea pe care o au. Pentru a-l alege pe cel care vi se potrivește cel mai bine, este necesar să cunoașteți locația celor mai fierbinți puncte ale computerului și, în același timp, să le potriviți, astfel încât să oferiți o utilizare mai eficientă a coolerului.

Proiectarea plăcii de răcire:

Există plăcuțe de răcire care sunt rezistente, ergonomice, subțiri, care ridică computerul sau care pot fi înclinate; având în vedere acest lucru, ar trebui să evaluați locurile în care vă folosiți în mod regulat laptopul și să comparați ce design este cel mai potrivit pentru ceea ce aveți nevoie.