Vioara

mejor-violin

Există puține lucruri în viață care se compară cu frumusețea sonoră unică a viorii, acest instrument ne poartă prin cele mai dramatice și mai acute atmosfere și apoi ne lasă să ne odihnim în cele mai dulci și mai sublime note. Din acest motiv vă aducem acest articol special despre cea mai bună vioară, eliberați-vă și eliberați artistul din voi.

Muzica este totul, știm! Indiferent dacă sunteți un violonist începător, profesionist sau doar un amator; piața este plină de o mare diversitate de opțiuni pentru ca dumneavoastră să găsiți completarea ideală, vioara care vi se potrivește cel mai bine.

Sunetul bun al unui instrument este o condiție fizică, totul pare să indice că forma, alegerea lemnului , precum și tratamentele chimice complexe care se fac pentru a-l conserva în timp, transformă și esența sonoră a viorii, și, deși unii au acceptat provocarea de a transforma arta lutierului într-o știință, mulți încă se bazează pe tehnici ancestrale, reînviind atmosfera altor vremuri, în care urechea și mâna omului, cu precizia vechilor maeștri, făceau instrumentul perfect.

Cele mai bune viori

Care este cea mai bună vioară?

Atunci când trebuie să ne decidem, nimic nu este mai bun decât să avem un ghid precis care să ne îndrume în dificila sarcină de a alege între sute de opțiuni, un violonist va trebui să ia în considerare fiecare detaliu, avantajele și dezavantajele fiecărui model, precum și costul, mărcile, și dimensiunile.

Dorim să vă facem munca un pic mai ușoară, așa că am conceput această listă comparativă , astfel încât să cunoașteți în detaliu toate informațiile relevante atunci când alegeți vioara potrivită și să decideți, în urma unui raționament conștient, care va fi instrumentul ideal pentru dumneavoastră.

Aici sunt cele mai bune viori:

1. Vioară Edgar Russ Master Guarneri de Jesus

Pentru cele mai exigente gusturi

41QiRVbTdML

Vezi pretul Emag

Toate viorile Edgar Russ sunt produse în Italia, Urmând tradiția strămoșilor săi, maestrul Edgar își alege singur arborii ideali din valea Val di Fiemme, în Cremona, unde lemnul este special, maturat de ani de zile și lucrat de propriile mâini, reușește să creeze instrumente care au o rezonanță admirabilă și o tonalitate sonoră.

Această vioară este o copie inspirată din opera lutierului italian Giuseppe Guarneri , care a trăit în Cremona în secolul al XVIII-lea, creațiile sale fiind considerate la fel de valoroase ca și cele realizate de Antonio Stradivarius. Edgar Russ prezintă o vioară ușoară, cu o grosime bine echilibrată, în timp ce gâtul este perfect echilibrat pentru a produce un sunet minunat pe toate cele 4 corzi, cu un pod ferm și bine echipat care completează piesa.

Lacul folosit pe acest model este realizat din uleiuri esențiale, o tehnică pe care Edgar a perfecționat-o în peste 30 de ani de experiență pentru a obține o armonie vizuală și sonoră perfectă.

 

2. Cremona SV-500

Raport calitate-preț excelent

51cL4KA4gbL

Vezi pretul Emag

Aceasta este vioara perfectă pentru a-ți continua pregătirea muzicală, Va fi alegerea ideală dacă sunteți deja un student avansat , tonul său are un caracter strălucitor pe corzile La și Re și în același timp este armonios și moale pentru urechea expertă, o calitate care îi surprinde pe mulți datorită prețului său scăzut .

Un lac luminos ne permite să percepem tonurile deschise și castanii ale arțarului, ușor umbrite pentru a-i conferi un stil clasic. Este dotat cu un arcuș din din fibră de carbon cu peri de păr de cal adevărat, claviatura și accesoriile sunt sculptate din lemn masiv de de abanos pentru a face ca acordarea instrumentului să fie rapidă și ușoară și este disponibil în mărimea pe care o alegeți, de la 4/4 la 4/1.

Instrumentul este livrat într-o carcasă ușoară, alungită, din spumă rigidă, pentru a-l feri de praf și de incidente.

 

3. Stentor Student 2 seturi de vioară 03. 04 (pregătit)

Favoritul

51A5uTQmX3L

Vezi pretul Emag

Pentru cei care sunt la început de drum, Stentor 2 este instrumentul potrivit, rezistent și de mare calitate, toate piesele sale sunt realizate cu mare precizie din cele mai bune esențe de lemn, cum ar fi arțar, abanos și molid.

Vine cu un arc flexibil cu peri de păr de cal alb, iar când îl cumpărați primiți și o husă ușoară, practică și reglabilă, astfel încât să îl puteți transporta cu dvs. confortabil și în siguranță.

Această vioară are un sunet profund și bogat și este capabilă să producă un sunet cald și plăcut care îi va captiva în curând pe începători și pe pasionații de artă, o calitate esențială pentru ca aceștia să nu fie dezamăgiți de progresul lor muzical în etapele inițiale de învățare.

 

4. Forenza F2151A - Set de vioară de dimensiuni complete

Ideal pentru a începe călătoria ta muzicală

41O1DTUeN7L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unei viori accesibile și de bună calitate , ați ajuns la cea mai bună vioară! Acest Forenza a fost realizat printr-un proces de sculptare manuală cu o selecție de lemne nobile, care îi conferă o natură acustică ridicată a sunetului.

Este conceput pentru ucenicul violonist de orice vârstă, va fi alegerea ideală pentru copiii care încep lecțiile, setul este însoțit de o husă ușoară pentru a-l păstra bine protejat, cu un buzunar exterior pentru a depozita accesoriile, un arcuș rezistent și colofoniu, o rășină naturală care permite părului de cal să genereze notele pe corzile viorii.

Pe lângă faptul că are un design rafinat, puteți alege între diferite dimensiuni pentru a se potrivi nevoilor dvs., Forenza produce tonuri calde cu multă luminozitate, perfecte pentru a începe să cântați sonata preferată .

 

5. Kinglos 4/4 Flower Carved Solid Wood Ebony Violin Set

Cea mai ieftină

512tSlyOs+L

Vezi pretul Emag

Pentru cei care doresc să achiziționeze o vioară decentă la un preț economic , vă aducem o opțiune care va face ca bugetul dvs. să funcționeze. Kinglos ne prezintă un design vizual elegant și original, delicatețea detaliilor și a finisajelor, o măiestrie realizată de mâinile talentate ale unor lutieri cu mare experiență.

Această vioară oferă o tonalitate placidă și plăcută la ureche, însă există o concepție în rândul utilizatorilor, în care se recomandă schimbarea corzilor cu o serie de o calitate mai bună, astfel încât să puteți elibera prin talentul dumneavoastră toată calitatea expresivă a instrumentului.

Când achiziționați acest set primiți tradiționala carcasă triunghiulară, ușoară și protectoare din spumă și catifea; un arcuș de înaltă calitate , două punți și două seturi de corzi.

 

Ce este o vioară?

Cel mai mic și cel mai ascuțit instrument muzical din familia cordofoanelor, cunoscute și sub numele de instrumente cu coarde, corpul său este format dintr-o frumoasă placă sonoră din lemn cu patru corzi acordate la intervale de o cvintă, este clasificat ca instrument cu coarde cu nervuri, unde este însoțit de violă, violoncel și contrabas.

Părți ale viorii

mejor-violin

Învățarea despre vioară poate fi o sarcină complexă, acest domeniu de studiu fiind, de asemenea, legat de lumea lăutăriei, arta de a fabrica instrumente muzicale cu coarde, de suflat și de percuție.

Există o anumită tehnicitate atunci când vorbim despre părțile vioarei, așa că iată o listă cheie care vă va ajuta să identificați și să definiți părțile care alcătuiesc acest instrument minunat.

Voluta:

O găsim la capătul mânerului sau al gâtului, după cum sugerează și numele său, piesa este sculptată în formă de spirală, are atât funcții practice, cât și ornamentale, deoarece oferă un punct de sprijin pentru instrumentist în momentul acordării , ajută, de asemenea, la echilibrarea greutății instrumentului, iar finisajul lemnului poate da indicii despre rafinamentul și grija cu care a fost fabricată vioara.

Claviatura:

Este situată în partea de sus a gâtului, chiar sub volută, este formată din 4 claviaturi care au rolul de a strânge sau slăbi corzile instrumentului, pentru a obține intonația acestuia.

Nuca:

Este de obicei o piesă sculptată în abanos, ceea ce îi conferă o mare rezistență, este situată în partea superioară a instrumentului și îndeplinește funcția de a ridica corzile de pe claviatură.

Corzi:

Corzile viorii sunt patru și sunt poziționate la intervale de cvinte perfecte, există diferite tipuri de corzi și fiecare dintre ele are caracteristici specifice, le putem găsi din intestin, oțel și sintetice. Cu cât coarda este mai groasă, cu atât se obține un volum mai mare atunci când se cântă, iar coardele mai subțiri dau un sunet mai puțin puternic, dar mai strălucitor.

Gât:

Este o parte esențială a viorii, însărcinată cu conectarea corpului instrumentului la claviatură, trebuie să fie rezistentă și moale la atingere, deoarece de-a lungul extensiei sale se fac mișcările mâinilor în timp ce violonistul cântă muzica.

Tâmplărie:

Este o piesă delicată și rezistentă, sculptată în abanos, atașată pe toată lungimea gâtului, pe care notele sunt reproduse sub presiunea degetelor.

Corp:

Este o cutie de rezonanță frumoasă și delicată, sculptată în formă de clepsidră, formată din diferite bucăți de lemn : clapa, fundul și coastele.

Miezul:

Este poate cea mai importantă parte, după cum îi spune și numele, alcătuită dintr-un mic cilindru de lemn care intră în interiorul corpului viorii, este responsabilă pentru menținerea presiunii dintre claviatură și spate, astfel încât vibrațiile să fie transmise prin întregul corp.

Efes:

Sunt două deschideri acustice și paralele de pe tabla de rezonanță, funcția lor este de a amplifica armonia provocată de vibrația corzilor viorii, numele lor se datorează designului stilizat care seamănă cu litera 'F' în italice.

Pod:

Este o piesă independentă, însărcinată cu transmiterea vibrațiilor corzilor către amplificatorul instrumentului, această piesă trebuie ajustată la fiecare vioară cu o precizie extremă pentru a obține o calitate optimă a sunetului.

Tensionator:

Este un instrument independent pe care îl puteți regla pentru fiecare coardă a instrumentului, este amplasat pe coadă și permite acordarea corzilor sintetice și metalice într-un mod precis și sigur.

Coadă:

Este o piesă situată în partea inferioară a claviaturii, are rolul de a ține corzile și, în funcție de model, se pot adapta întinzători pentru a ușura acordarea .

Restul bărbiei:

Este un punct de sprijin conceput pentru ca violonistul să-și poziționeze bărbia atunci când cântă, este o piesă independentă care îndeplinește de obicei funcția de a proteja lacul instrumentului de transpirația artistului.

Materiale pentru vioară

Arta lutierului păstrează cunoștințe și tehnici ancestrale, inclusiv alegerea lemnului potrivit atunci când se face o vioară, deoarece acesta va defini caracterul sonor al instrumentului.

Arțarul este ideal pentru spate și gât, datorită naturii sale dure, ușoare și elastice; lemnul de molid este folosit pentru claviatură și inimă, deoarece fibrele sale sunt capabile să transmită vibrațiile în mod clar și rapid; pentru claviatură, claviatură și bărbie, se alege lemnul de abanos, datorită rezistenței și eleganței sale.

Tradiția este de a confecționa arcușul de vioară cu Pernambuco, originar din Brazilia, deși în zilele noastre se găsesc pe piața cele realizate din materiale compozite, cum ar fi fibra de carbon și fibra de sticlă. Părul de cal este însărcinat cu frecarea corzilor, deși există instrumente mai ieftine care înlocuiesc acest material cu peri sintetici, în ambele cazuri periile trebuie impregnate cu colofoniu pentru a obține un sunet optim.

Cântatul la vioară

Violonistul poate alege dintr-o mare varietate de tehnici de cântat, fiecare dintre acestea producând armonii diferite, permițând ucenicului să exploreze întreaga capacitate expresivă a instrumentului.

În mod tradițional, instrumentistul ține arcușul cu mâna dreaptă, pentru a-l freca de corzile viorii la unghiul corect, în timp ce cu presiunea degetelor pe corzi, instrumentistul controlează și obține nota dorită.

Degete și poziții

Tabla de claviatură a viorii nu are un ghid pentru ca muzicianul să-și poziționeze degetele, deoarece nu are fregate ca la chitară, ucenicul are nevoie de multă practică și îndemânare pentru a genera un sunet armonios atunci când cântă.

Cele patru degete ale mâinii stângi, cu excepția degetului mare, sunt însărcinate cu apăsarea corzilor, iar mâna dreaptă este însărcinată cu mânuirea arcușului, există o gamă largă de mișcări care se pot exersa cu ambele mâini și fiecare își are numele și tehnica sa, de exemplu, cu mâna stângă se pot executa vibratos, triluri și armonice; gama de mișcări care pot fi executate cu mâna dreaptă sunt Staccato, ricochet, saltato, printre multe altele.

Corzi deschise

Tehnica constă în a cânta o notă fără a apăsa cu degetele pe coarda respectivă, permițând astfel să generezi cea mai joasă notă pe care o poate da coarda respectivă; alternativ, degetul apasă pe o altă coardă, în timp ce arcușul se mișcă cu mare dexteritate atât pe coarda deschisă, cât și pe coarda apăsată, dând viață unui sunet special.

Acest mod de a cânta generează un timbru muzical unic, pe care poate l-ați auzit în efectul încântător al Barriolage-ului (o tehnică apărută în muzica barocă pentru vioară), această grație este rezultatul utilizării stilului de a cânta cu corzile deschise.

Cumpărați sau închiriați?

Această decizie depinde în întregime de nevoile dumneavoastră, însă este bine să țineți cont de aceste date pe care le-am pregătit pentru dumneavoastră.

Închirierea unei viori poate fi o decizie bună dacă sunteți un începător care începe să ia lecții, în acest stadiu incipient s-ar putea să nu fiți sigur că doriți să vă angajați pe deplin sau, în cele din urmă, să vă decideți să alegeți un alt instrument.

Dacă, în schimb, vă este clar că a fi un violonist este visul dumneavoastră și puține lucruri v-ar face să renunțați la el, vă recomandăm să vă asumați provocarea și să vă cumpărați prima vioară, costul unei închirieri pe termen lung poate fi egal cu prețul total al instrumentului, iar dacă decideți să cumpărați o vioară de înaltă calitate, vă puteți recupera în viitor investiția, deoarece o vioară bună este ca un vin bun, sunetul său se îmbunătățește cu timpul.

Alegerea viorii potrivite: mărci, începători, bugete

Decizia de a alege vioara potrivită este o mare provocare, există o mulțime de informații relevante de care trebuie să ținem cont, așa că haideți să studiem puțin și să ne dăm seama împreună care este alegerea potrivită.

Stradivarius: Ce se ascunde în spatele acestui nume?

Un lutier italian iscusit a fost celebrul Antonio Stradivarius, numele său trăiește și răsună în istorie, chiar dacă au trecut secole de la moartea sa. Și-a dedicat viața creării de instrumente cu coarde, în special a viorilor, și se estimează că mâinile sale au fost creatoare a aproximativ 1000 de viori, toate fiind comenzi speciale pentru regi și nobilimea europeană.

Toate piesele sale sunt cunoscute sub numele de Stradivarius și sunt considerate astăzi o referință de calitate și frumusețe absolută în lumea muzicii.

Categorii: Student, Intermediar, Profesionist

În general, viori sunt grupate în trei categorii, însă, trebuie să precizăm că fiecare lutier și producător își stabilește propriile standarde de calitate, din acest motiv veți găsi pe piața instrumente sub linia de 'masters' sau 'advanced'.

Vioară pentru elevi

Cu un buget mic vă puteți cumpăra primul instrument, dacă sunteți un ucenic, cea mai bună vioară pentru dumneavoastră va fi vioara pentru elevi.

De obicei, este mai simplu la asamblare și la finisajele ornamentale, lemnele alese pentru producția sa au un timp de maturare mai scurt, în general, mentoniera și cuierul sunt realizate din plastic pentru a reduce costurile.

Alegerea ideală pentru amatorii care doresc să încerce o nouă direcție.

Vioară intermediară

De obicei, această categorie nu este comercializată la fel de mult ca cea a studenților și a profesioniștilor, dar există mulți jucători care sunt gata să renunțe la vioara de student și să facă un pas înainte, fără a investi o sumă mare de bani.

Acest tip de vioară este foarte popular printre studenții care își îmbunătățesc abilitățile.

Vioară profesionistă

Viorile profesioniste sunt de obicei o operă de artă și merită fiecare bănuț din costul lor, sunt lucrate manual de lutieri cu mare experiență, unde se lucrează cu cele mai bune lemne, maturate de zeci de ani, o lucrare cu mare atenție la detalii pentru a obține o armonie vizuală și sonoră absolută.

Înălțime: Mărime vioară

Viorile sunt disponibile în nouă mărimi diferite, o vioară de mărime adultă este definită ca fiind o vioară 4/4, în general, când violonistul ajunge la vârsta de 11 ani poate începe să cânte la ea; dar mulți încep să facă primii pași la vârste foarte mici, dacă acesta este cazul, ar trebui să stabiliți care este mărimea potrivită pentru dumneavoastră.

Dimensiunile variază de la 4/4 la 3/4, 1/2, 1/4, 1/8, 1/10, 1/16 și 1/32. Pentru a găsi mărimea ideală, trebuie să măsurați lungimea dintre baza gâtului și încheietura mâinii, în funcție de măsurătorile veți găsi mărimea corectă.

Viorile acustice vs. cele electrice

Fiecare dintre aceste opțiuni are avantajele sale, alegerea celei potrivite pentru tine nu va fi complicată dacă știi ce gen de muzică preferi și ce fel de sunet cauți.

Vioara acustică este alcătuită dintr-o cutie de rezonanță capabilă să producă tonuri calde și moi, în timp ce vioara electrică are un corp solid care previne feedback-ul atunci când se cântă, iar tonul său tinde să fie mai strălucitor și mai dur.

Dacă stilul tău muzical este apropiat de jazz, rock, heavy metal și fusion, probabil că vei opta pentru un sunet vibrant, dacă, pe de altă parte, preferi muzica clasică și folk, vioara acustică îți va oferi rezonanța potrivită.

Îngrijirea și întreținerea viorii

Pentru a prelungi durata de viață a viorii dumneavoastră și pentru a o menține în stare bună, este necesar să îi acordați toată îngrijirea și întreținerea recomandată.

Este important să păstrați instrumentul și accesoriile la o temperatură și umiditate corespunzătoare, valorile umidității determină de obicei durabilitatea și rezistența lemnului instrumentului dumneavoastră, așa că încercați să păstrați o umiditate relativă între 40 și 45 % pentru a evita deteriorări semnificative.

Nu uitați să schimbați corzile în mod regulat, o serie de corzi uzate va împiedica instrumentul să își exprime întreaga capacitate sonoră, se recomandă schimbarea lor cel puțin o dată la 12 luni, dar acest lucru va depinde de frecvența cu care cântați.

Nu uitați să vă păstrați vioara fără particule și praf, va fi necesar să o curățați după ce ați cântat piese solicitante din punct de vedere fizic, pentru a preveni deteriorarea lacului de transpirație.

Reglați-vă noua vioară profesională pentru a vă îmbunătăți sunetul și interpretarea

Atunci când achiziționați un nou partener, va trebui să luați în considerare mici ajustări pentru a exploata întreaga magnitudine expresivă a viorii dumneavoastră.

Reglați puntea:

Aceasta poate fi o sarcină complexă, fiecare vioară este unică, de aceea trebuie să asigurați cea mai mare aderență posibilă între picioarele podului și tabla de rezonanță, astfel încât vibrația corzilor să fie mai bine transmisă la corpul instrumentului.

Înlocuiți corzile:

Dacă corzile sunt deja uzate sau dacă ați cumpărat o vioară nouă și nu sunteți mulțumit de setul de corzi inclus, vă recomandăm să le schimbați cât mai curând posibil, deoarece un set bun de corzi vă va transforma complet melodia.

Înlocuiți miezul:

Uneori va fi necesar să înlocuiți miezul viorii, faceți acest lucru numai la recomandarea unui expert care vă va examina instrumentul.

Diferențe între vioară și vioară

Există o concepție populară printre iubitorii de muzică, mulți au părerea că vioara și vioara sunt două instrumente diferite, când în realitate ambele sunt unul și același lucru.

Putem considera cuvântul Fiddle (vioară) ca fiind un termen colocvial pentru vioară, care definește cu exactitate un stil de interpretare mai liber, care diferă și contrastează cu stilul de interpretare clasic.

Vioara este apropiată de genurile muzicale tradiționale și populare ale popoarelor indigene, asociată cu cimpoiul irlandez, flamenco și fuziunea țigănească, în timp ce utilizarea cuvântului vioară este asociată cu muzica clasică și cu pregătirea la conservator.

5 Diferențe între vioară și violă

Atât vioara, cât și viola fac parte din aceeași familie de instrumente cu coarde, deși sunt veri apropiați și foarte asemănători din punct de vedere vizual, există diferențe majore care determină în ambele o identitate sonoră unică.

Gama de note:

Vioara este concepută pentru a atinge notele cele mai înalte într-o orchestră instrumentală, în timp ce viola se plimba printre notele joase.

Dimensiune:

Corpul și lungimea vioarei sunt mai mici decât cele ale violei, lungimea maximă a acesteia este de 14 inci în mărimea pentru adulți, în timp ce corzile sale de calitate superioară au o lungime cuprinsă între 15 și 18 inci.

Sunet:

Sunetul viorii dă tonuri mai ritmice și armonice, în timp ce vioara dă tonuri melodioase și lirice. Vioara are un sunet mai profund și mai adânc, în contrast direct cu sunetul vioarei, care este luminos și ascuțit.

Cheia:

În timp ce vioara folosește cheia sol în partitură, viola folosește cheia do.

Corzile:

Vioara are nevoie de corzi mai groase și mai grele decât vioara. Do, Re, Sol și La formează corzile violei, La fiind cea mai înaltă și Do cea mai joasă; Sol, Re, La și Mi formează corzile viorii, în acest caz Mi fiind cea mai înaltă și Sol cea mai joasă.

Cele mai bune mărci de vioară

Piața este plină de opțiuni de încredere care vă oferă instrumente muzicale de calitate, aici analizăm pentru dvs. câteva dintre cele mai populare mărci .

Stentor:

Cu o experiență de peste un secol în fabricarea instrumentelor cu coarde, dedicată muzicii încă din 1895, produsele lor sunt distribuite în peste 30 de țări, ei nu produc doar viori, viori, violoncele și contrabas, ci și accesorii și piese individuale pentru a vă menține instrumentul în cea mai bună stare.

Cicilio:

Cicilio se caracterizează prin participarea și experiența maeștrilor muzicieni și a interpreților profesioniști care asistă echipa în timpul proceselor de creație și de proiectare, pentru a obține un produs cu standarde înalte de calitate. Aceștia au prețuri mici și competitive, precum și servicii excelente pentru clienți.

Knilling:

Oferă un echilibru între tradiție și inovație, rădăcinile companiei se întorc la practica maeștrilor lăutari din Europa, respectând această moștenire și concentrându-și producția pe instrumente de orchestră de mare frumusețe și calitate, însă în ultimii ani au revoluționat această meserie, prin crearea unei 'Mașini de Acordare Planetară' care realizează acordarea prin intermediul unor angrenaje metalice în locul sistemului obișnuit de fricțiune.

Cremona:

O marcă de produse foarte fiabilă, specializată în fabricarea de instrumente muzicale cu coarde atât pentru începători, cât și pentru profesioniști, Cremona este recunoscută în întreaga lume, iar produsele sale sunt distribuite în Asia, Europa și America. Aceștia își selectează materiile prime cu o atenție deosebită pentru a garanta un produs de excelență.