Vioara electrica

mejor-violin-electrico

Cânt la chitară de șapte ani și ador tobele, dar de ceva vreme îmi doresc să învăț să cânt la vioară, așa că m-am hotărât să caut cea mai bună vioară electrică din ofertă.

Deși iubesc muzica ca amator, întotdeauna mi-am dorit să petrec câteva nopți cântând în acele baruri talentate, doar ca hobby. Cu îndemânare la un instrument nou pot îndrăzni.

Acum exersez în apartament, vecinul a spus clar că nu-i place 'zgomotul' tobelor mele și nici cel al chitarei mele electroacustice , așa că o vioară electrică pentru a învăța în liniște îmi va fi de folos și nu-l voi mai enerva pe vecinul de alături.

De asemenea, nu sunt dreptaci, așa că am nevoie de o vioară pentru stângaci, astfel voi avea mai mult control asupra instrumentului și voi învăța mai repede.

Dacă și tu ești interesat să înveți la acest instrument, nu uita să găsești unul care să fie accesibil.

Cele mai bune viori electrice

Care este cea mai bună vioară electrică?

Există o serie de considerente care vă pot ajuta să vă dați seama care este cea mai bună vioară și toate au legătură cu produsul de care aveți nevoie.

De exemplu, dacă sunteți un simplu practicant pentru a învăța să cântați, s-ar putea să vă puteți decide asupra celui mai puțin costisitor model fără alte discuții, dar dacă sunteți un jucător profesionist și aveți o trupă sau cântați pentru nunți sau evenimente, va trebui să fiți mai exigent.

Un instrument rezistent este cel mai potrivit, poate o vioară cu câteva detalii sau piese de sticlă poate fi o frumusețe, dar credeți-mă că nu va fi deloc funcțională dacă veți merge din seară în seară să cântați la evenimente sau în formații.

Înainte de a cumpăra este întotdeauna bine să vă uitați la ceea ce se găsește pe piață, puteți face o comparație a modelelor și îl puteți selecta pe cel care vă satisface așteptările și se potrivește bugetului dumneavoastră. Poate că această listă vă poate ajuta:

Iată cele mai bune viori electrice:

1. Set de vioară electrică VNE44BL Rocket

Include husă rigidă

51wyoypMsDL

Vezi pretul Emag

Cu un finisaj negru metalizat combinat cu o culoare albastră vibrantă, această vioară este recomandată dacă doriți să învățați să cântați la un instrument cu coarde .

Are un egalizator cu două benzi cu comenzi de volum și vine cu un preamplificator intern pentru căști . Include o baterie de 9V, un arc din rășină și o husă de transport.

Cei care îl au deja evidențiază calitatea sunetului și caracteristicile arcului. Este un dispozitiv robust, ușor de reglat și foarte rezistent.

2. Vioară electrică EVN 4/4 BK Stagg

Cu acordere și benzi de egalizare

51sC0dBbuXL

Vezi pretul Emag

Realizată din corp de arțar masiv vopsit în negru, această vioară impresionantă de marca Stagg are dimensiunea 4/4 și este prevăzută cu patru acordere și două benzi.

Acesta este un instrument pentru un cunoscător mediu de muzică, deoarece, după spusele celor care îl au deja, nu este ușor de acordat, dar va fi mai ușor dacă ești un cunoscător al subiectului.

Este un de bună calitate, cu arcuș, rozeta, curea și căști.

3. Vioară electrică Aliyes

Husă ușoară și arcuș din lemn

51btBfBK2sL

Vezi pretul Emag

Fabricată în Germania cu clape din alamă . Această vioară electrică este mai mult decât un instrument muzical, vă oferă tonuri de calitate, cu fidelitate și sensibilitate ridicată, adăugând un circuit de suprimare a zgomotului alb.

Este un instrument detașabil, fabricat din placaj, cu o carcasă ușoară, un ghid de umăr, o colofonie și o pereche suplimentară de corzi. Este alimentat de o baterie de 9V, dar nu este inclusă. Este ideal pentru începători.

4. Vioară electrică silențioasă D7-006 Ammoon

Solidă, compactă și de calitate

Dacă vrei să înveți să cânți la vioară în condiții în care să nu provoci disconfort colegilor de apartament sau vecinilor, această opțiune poate fi pentru tine, deoarece este un instrument silențios, care nu are nevoie de o surdină pentru a cânta și a evita zgomotul.

Cei care o au deja subliniază faptul că nu se dezacordează ușor odată ce a fost acordată și îi laudă finisajul. Este sculptat manual, are 4 clape, vine cu căști, cablu audio, colophony și un pod suplimentar.

5. Irin Andoer vioară electrică

Funcționează cu baterii

Înzestrată cu o mare sonoritate , această vioară are o suprafață netedă și lucioasă din lemn de arțar

Este livrată cu căști, cablu pentru conectarea la amplificatorul , arcuș, punte, o rășină și o cârpă de curățare. Include o husă moale și rigidă care le protejează de lovituri și zgârieturi, precum și de apă și umiditate.

Funcționează cu o baterie de 9V care nu este inclusă în set. Acesta are o linie de ieșire pentru microfon.

Ce este o vioară electrică?

Este un instrument electric care produce sunetele unei viori prin semnale electronice digitale. Astfel de instrumente produc, de obicei, sunete mai puternice și mai luminoase decât o vioară clasică sau acustică. În plus, viorile electrice pot fi ajustate și îmbunătățite în ceea ce privește sunetul. Aceste instrumente au devenit o alegere excelentă pentru violoniștii care cântă în formații amplificate.

De ce o vioară electrică este o idee grozavă

Viorile electrice sunt o idee grozavă pentru muzicieni în general, dar mai ales pentru începători, din mai multe motive.

Viorile electrice nu au aceeași cameră de rezonanță ca și cele acustice , ci mai degrabă sunt construite cu un captator magnetic încorporat în corpul lor; acest captator este responsabil pentru transformarea vibrației corzilor într-un semnal electric care este transmis către difuzor, există două tipuri de pickup-uri, există pickup-uri active care au nevoie de o sursă de alimentare externă pentru a reproduce sunetul, ca și în cazul chitarei electrice, și veți găsi, de asemenea, pickup-uri pasive care generează un sunet ceva mai puternic fără a avea nevoie de o sursă de alimentare.

Cu vioara electrică, muzicianul poate crea sunetul și îl poate modifica, iar acest tip de vioară este o completare excelentă pentru orice formație. Pentru a crea un sunet special care să se potrivească genului acestor formații, au fost concepute viori cu cinci corzi și chiar unele versiuni avangardiste și strălucitoare cu șase corzi .

Sunt o alegere excelentă pentru muzicienii versatili și profesorii de muzică, ideale pentru predare.

Un alt motiv pentru care vioara electrică este o idee excelentă este tăcerea sa, ea cântă practic fără niciun sunet, deoarece sunetul poate fi auzit cu căști sau dacă este conectată la un difuzor. Astfel, dacă cântați la o vioară electrică, nu veți deranja vecinii.

Avantaje și dezavantaje

O vioară electrică are avantajele ei:

  • Deoarece cântă o muzică diferită de cea a viorii tradiționale, sunt foarte bune pentru a fi încorporate în formații contemporane, cum ar fi cele de rock sau jazz.
  • Puteți utiliza cablul Jack-to-Jack pentru a vă conecta la un difuzor pentru a-l asculta temeinic sau la o cască dacă doriți să exersați în liniște și fără fir.
  • Puteți exersa cu o piesă de acompaniament și puteți utiliza accesorii muzicale, cum ar fi pedala de buclă, pentru a extinde gama de sunete.
  • Proiectele lor sunt avangardiste și foarte izbitoare, deoarece nu au nevoie de o cameră de rezonanță, astfel încât, în aparență, sunt, de asemenea, foarte diferite de viorile tradiționale.

Ca orice lucru, are și unele dezavantaje. Aici le explicăm pe cele mai importante:

  • Dacă ești începător, dar vrei să te dedici unei cariere muzicale cântând la vioară, ar fi mai bine să alegi o vioară din lemn, deoarece cele electrice nu reproduc aceeași calitate a sunetului de rezonanță, poți renunța la cea electrică atunci când ai nevoie să exersezi în liniște.

Alegerea unei viori electrice

Înainte de a lua acasă unul dintre aceste instrumente, este necesar să se ia în considerare următoarele aspecte:

Designul și stilul instrumentului

Acestea sunt diferite de cele tradiționale, au un design atrăgător și avangardist, iar unele dintre ele sunt dotate chiar cu lumină LED în unele dintre părțile lor.

Tonalitate și preț

Aici este important să ai o tonalitate de referință, unele dintre ele sunt foarte asemănătoare cu cele clasice acustice cu diferențele lor, în ceea ce privește prețul, trebuie să ai ceva bani în buzunar. Cea mai ieftină costă nu mai puțin de 80 de euro.

Modelul și scopul

În ceea ce privește modelul, la modele se pot găsi o mulțime de varietăți, iar în ceea ce privește scopul sunt în principiu două: performanță și practică, pentru acesta din urmă există viori silențioase.

Viorile silențioase de exercițiu

Nu există prea mult mister aici, o vioară silențioasă nu face zgomot în exterior decât dacă o conectezi la un amplificator sau la un difuzor, ele sună pentru cel care le cântă prin căști și astfel poți cânta oriunde dorești fără să deranjezi pe nimeni.

Viorile electroacustice

Cântă un sunet acustic care poate fi amplificat electronic, au un aspect acustic, dar funcționează ca o vioară electrică și au nevoie de utilizarea unor intonatoare pentru a fi amplificate.

Viorile electrice cu bețișoare

Aceste viori pot veni și ele cu bețișoare, această noutate este adusă de încorporarea instrumentelor electrice în formații pentru a oferi jucătorului posibilitatea de a încorpora tehnici de chitară și de a simplifica formele de acorduri.

Viorile electrice de performanță / 'pure'

Dacă sunteți în căutarea unui model de calitate și de înaltă performanță pentru formații, versiunile electrice sunt ideale, unele păstrează stilul modelelor tradiționale, iar altele sunt mai atrăgătoare, cum ar fi cele trapezoidale sau în formă de S.