24 aprilie 2020

Sursa: portnews.ru

Pe 23 aprilie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis instrucțiuni guvernului rus privind punerea în aplicare a principalelor proiecte strategice de infrastructură, în cadrul măsurilor guvernamentale ce se intenționează a fi adoptate pentru sprijinirea industriei construcțiilor din Rusia.

 

V. Putin a făcut referire directă la:

  • dezvoltarea infrastructurii feroviare a liniilor Baikal-Amur și Transsiberian (nt. cea mai lungă cale ferată din lume - 9.288 km);

  • construirea de rute destinate transportului apropiat și îndepărtat spre/dinspre zona Strâmtorii Kerch;

  •  dezvoltarea infrastructurii auto și feroviare către porturile din Marea Azov și Marea Neagră, în nodul de transport central și pe coasta rusească a Mării Negre; 

  • dezvoltarea infrastructurii portuare în Murmansk, în Marea Baltică, Marea Azov și Marea Neagră, precum și în Extremul Orient.

 

Guvernul urmează să raporteze măsurile adoptate și stadiul de derulare al acestora, până la 1 iunie 2020 și apoi de două ori pe an.

 

Comentariu BSMAP: Deși nu a fost direct precizat, cel mai probabil proiectele de dezvoltare din Marea Neagră și Marea Azov vizează inclusiv infrastructura de transport din Crimeea.

Cert este că actualul context geostrategic determinat de criza coronavirusului face ca problema crimeeană și conflictul ucraineano-rus în general, să fie trecute pe un loc secundar pe lista preocupărilor comunității internaționale, ceea ce permite Rusiei să acționeze liber pentru consolidarea poziției și întărirea autorității în Marea Neagră.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vladimir Putin a stabilit sarcini pentru guvernul rus privind proiectele strategice de infrastructură 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE