09 ianuarie 2020

Sursa: tass.ru, ria.ru, tvzvezda.ru, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Tass a informat că, pe 09.01.2020, comandantul suprem al Forțelor Armate ale Federației Ruse, președintele Vladimir Putin, aflat la bordul crucișătorului Mareșal Ustinov, a supervizat un exercițiu comun al Flotei din Marea Neagră și Flotei de Nord, care a fost executat în Marea Neagră.

 

Joi, 09 ianuarie, în Marea Neagră, s-a desfășurat un exercițiu comun al Flotei din Marea Neagră și Flotei de Nord, care a inclus lansări de rachete, inclusiv de rachete de croazieră Kalibr și a unei rachete aerobalistice hipersonice Kinzhal. La exercițiu au participat peste 30 de nave, un submarin al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și peste 40 de avioane din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

 

“Exercițiul s-a desfășurat cu succes”, i-a raportat lui Putin comandantul Forțelor Navale ale Federației Ruse, Nikolai Evmenov, la încheierea acestuia. Putin a ordonat închiderea exercițiului și dezangajarea grupării navale.

 

Din partea FRMN, la exercițiu au participat: fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Makarov, navele mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo, Naberezhnye Chelny și Ivanovets, navele mari de desant Cezar Kunikov și Azov, navele de patrulare Vasili Bykov și Dmitri Rogachev, submarinul Kolpino, nave mici antisubmarin și dragoare maritime. Din partea Flotei de Nord, crucișătorul Mareșal Ustinov, la bordul căruia s-a aflat statul major al grupării, unde au fost prezenți președintele Vladimir Putin, ministrul apărării, Serghei Șoigu, și comandantul Forțelor Navale, Nikolai Evmenov. La exercițiu a participat, de asemenea, și distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei de Nord.

 

În timpul acțiunilor practice, o celulă de avioane de vânătoare MiG-31K a lansat o rachetă hipersonică Kinzhal asupra unei ținte aflate în unul dintre poligoane. Echipajul fregatei Amiral Grigorovici, cel al navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și al submarinului Kolpino au executat lansări de rachete Kalibr, de la suprafața apei și din imersiune. Echipaje de luptă ale complexului de rachete de coastă Utes al FRMN au executat două lansări de rachete asupra unor ținte, care imitau nave ale adversarului convențional.

 

La exercițiu au participat și echipaje ale unor avioane de vânătoare Su-30SM, bombardiere de front Su-24M și bombardiere strategice Tu-95. Aparate de zbor fără pilot au asigurat monitorizarea vizuală a exercițiului.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, exercițiul fără precedent executat în Marea Neagră a fost condus de comandantul Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Nikolai Evmenov.

Lansarea la o singură activitate desfășurată în Marea Neagră a trei rachete Kalibr, a unei rachete hipersonice Kinzhal și a două rachete antinavă cu complexul de coastă Utes reprezintă o performanță, care va fi greu de atins.

Probabil, exercițiul s-a constituit într-o demonstrație de forță a Federației Ruse, în contextul crizei din Orientul Mijlociu. Conducerea Forțelor Armate ale Federației Ruse a verificat capacitatea acestora de a constitui și întrebuința în luptă o grupare navală comună a două dintre cele patru flote, sprijinită din aer de Aviația Operativ-Tactică și Aviația Strategică.

În același timp, exercițiul reprezintă o primă repetiție în perspective exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, care este planificat în luna septembrie, în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud.

 

Vladimir Putin a supervizat un exercițiu aero-naval de amploare executat în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE