25 aprilie 2019

Sursa:  militarynews.ru, tvzvezda.ru, remnmilitaryblog.com

  Pe 25.04.2019, în cadrul unei conferinței de presă desfășurate la Vladivostok, președintele rus,Vladimir Putin a declarat că Federația Rusă este gata să restabilească relațiile cu Ucraina, dar nu poate face acest lucru în mod unilateral.

 

„Suntem pregătiți pentru a restabili relațiile în întregime, dar nu putem să facem acest lucru unilateral”, a menționat Putin.

 

Președintele a catalogat rezultatele alegerilor din Ucraina „un eșec complet al politicii lui Poroșenko”.

 

Sunt sigur că noile autorități nu au cum să nu înțeleagă acest lucru, a spus Vladimir Putin.

 

„Uitați-vă cel puțin la primii pași. Înțelegerea este un lucru, iar construirea unei politici realiste, care să răspundă intereselor poporului, este altul„, a încheiat șeful statului rus.

 

Comentariu BSMAP: Putin stabilește deja coordonatele de abordare a Ucrainei imediat după schimbarea președintelui Poroșenko. Principala direcție o reprezintă asocierea dintre pierderea alegerilor de către Poroșenko și modul în care acesta a coordonat relația cu Rusia, în particular, și orientarea de politică externă a Ucrainei, în general.

 

O astfel de abordare permite Rusiei pe de o parte să inducă ideea că prin rezultatul alegerilor prezidențiale poporul ucrainean și-a exprimat dorința de refacere a relațiilor tradiționale cu Rusia, iar pe de altă parte să-l  determine pe noul președinte să fie mult mai ponderat în promovarea oricăror măsuril cu caracter antirusesc. 

 

În acest cadru politico-social, președintele Putin face declarații care echivalează cu deschiderea către concesie, însă una în care principalele mize - orientarea Ucrainei căre NATO, aderarea la UE și recunoașterea anexării Crimeei - nu sunt negociabile. Odată stabilite aceste coordonate, Rusia poate trece la concesii față de Ucraina, și chiar la unele care au un impact social solid și, implicit, pot aduce beneficii majore de imagine noii adminisrații de la Kiev. Primele dintre aceste măsuri conciliante ar fi, foarte probabil, încetarea conflctului din Donbas și încheierea unui acord de tranzit al gazelor naturale convenabil Ucrainei. 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Vladimir Putin: Federația Rusă este gata să restabileasă relațiile cu Ucraina

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE