04 decembrie 2019

Sursa: tass.ru, ria.ru, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Tass a informat că, pe 04.12.2019, președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat, în urma unei întâlniri desfășurate la Soci cu omologul său rus, că Vladimir Putin ar fi putut să împiedice bombardarea Iugoslaviei, dacă ar fi condus Federația Rusă în 1999.

 

“Noi, în Serbia, îl apreciem pe Vladimir Putin mai mult decât pe liderii precedenți ai Federației Ruse. Lăsați rușii să nu fie supărați pe noi pentru asta. Dacă Putin ar fi decis în Federația Rusă în 1999, nimeni nu ne-ar fi bombardat”, a precizat Vučić.

 

“Nu vom uita niciodată anul 2015, când Vladimir Putin ne-a salvat de la rușinea de a fi declarați în Consiliul de Securitate al ONU vinovați de genocid”, a adăugat președintele Serbiei.

 

Pe 08 iulie 2015, Federația Rusă a respins un proiect de rezoluție în Consiliul de Securitate al ONU privind evenimentele tragice de la Srebrenica din anul 1995. Documentul caracteriza uciderea a aproximativ 8.000 de musulmani bosniaci în această enclavă ca fiind genocid.

 

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a mai declarat că Belgradul a cumpărat noi armamente rusești, la recomandarea președintelui Vladimir Putin.

 

“În ceea ce privește armata, avem o cooperare excelentă. Avem, de asemenea, un un număr foarte mare de evenimente comune. Tot excelentă este și cooperarea tehnico-militară. Îi mulțumesc ministrului Șoigu că a susținut armata noastră! Am vorbit despre asta. Am cumpărat deja multe lucruri importante și necesare. Când am fost la parada organizată cu ocazia Zilei Victoriei, președintele Putin m-a sfătuit ce să cumpăr, iar eu l-am ascultat. Acum armele ar trebui să sosească în Serbia”, a spus Vučić.

 

Serbia este unul dintre importatorii importanți de tehnică militară rusească din Europa. Anterior, statul sârb a cumpărat din Federația Rusă șapte elicoptere Mi-17 și Mi-35. De asemenea, a primit cadou șase avioane de vânătoare MiG-29 și 10 transportatoare blindate BRDM-2MS. De asemenea, Belgradul a comandat din Federația Rusă complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

 

În luna octombrie, Vučić a declarat că Serbia și-ar dori să aibă complexul de rachete antiaeriene S-400 în dotarea Forțelor Armate, dar, deocamdată, nu își poate permite acest lucru.

 

 

Vučić: Dacă Putin ar fi condus Rusia în 1999, NATO nu ar fi îndrăznit să bombardeze Iugoslavia

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE