Walkie talkie

mejor-walkie-talkie

Aproape toți ne-am jucat cu walkie talkie talkie când eram copii. Mulți dintre noi vorbeau cu verișorii sau frații noștri și se jucau de-a poliția sau cu alte tipuri de aventuri. Cu toate acestea, și pentru adulți este important să aibă cel mai bun walkie talkie, deoarece acestea pot fi de mare ajutor atunci când călătoresc, fac drumeții sau chiar camping.

Aceste dispozitive sunt ideale pentru a păstra legătura în zonele dese și îndepărtate, unde acoperirea celulară este slabă. În plus, acestea sunt foarte ușoare, versatile și sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni și modele care oferă funcții și caracteristici excelente la un preț scăzut.

Cele mai bune walkie talkie

Care este cel mai bun walkie talkie?

Aproape niciodată nu este ușor să răspunzi rapid la această întrebare. De aceea, ne-am asumat sarcina de a crea următoarea listă de comparație cu cele mai bune 5 walkie talkie-uri de pe piață, astfel încât să puteți merge și să-l alegeți pe cel mai potrivit chiar acum.

În ea am luat în considerare prețul, confortul, designul, gama și alte caracteristici care pot fi utile pentru orice utilizator. Aruncați o privire și bucurați-vă de cel mai bun walkie talkie!

Iată dintre cele mai bune stații de emisie-recepție:

1. Walkie-Talkie Motorola T80 P14MAA03A1BE (rază de acțiune de până la 10 km)

Favoritul de necontestat

41SGkfJkXyL

Vezi pretul Emag

Utilizatorii iubesc acest model de la renumita marcă Motorola, deoarece are un ecran LCD monocrom excelent, pe care sunt afișate cele mai relevante informații, cum ar fi nivelul bateriei, care are o autonomie de până la 16 ore.

Acest radio cântărește 199 de grame cu bateria în poziție, inclusiv baza pentru reîncărcare. Are 8 canale, 38 de subcanale, 121 de coduri și utilizează baterii NiMH sau 4 baterii alcaline AAA.

Dispune de lanternă cu LED, conexiune pentru căști și blocarea tastaturii și este rezistent la stropire.

2. Retevis RT7

Pregătit pentru grupuri mari

 

Acest model este un pachet de 6 radiouri într-unul singur care funcționează pe frecvențe UHF între 400 și 470 MHz. Acesta are 16 canale și asigură comunicații sigure între membrii grupului.

De asemenea, are o funcție FM și este dotat cu o baterie reîncărcabilă de 1500 mAh litiu-ion care durează între 8 și 16 ore în funcție de condiții și se încarcă în doar 3 ore.

Include o lanternă roșie și verde și este prevăzută cu o alarmă de urgență pentru acele situații care o justifică.

3. Coodio C69 Walkie-Talkie

Calitate și preț excelente

41RnERL6oML

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui model UHF de bună calitate și cu mai multe canale, atunci acest radio cu 16 canale și 10 wați în frecvența UHF de 400 până la 480 MHz ar trebui să fie una dintre primele dvs. alegeri.

Are o rază de acțiune de 2 km în oraș și, datorită canalelor și frecvențelor sale, poate penetra pereții, zonele groase și locurile dificile cu puține interferențe.

De asemenea, are o calitate audio excelentă datorită tehnologiei de compresie a vocii DSP și este o alegere foarte bună pentru profesioniști din domeniul securității, industrii, construcții, aventurieri și nu numai.

4. Proster Walkie Talkie reîncărcabilă

2 perechi la prețul uneia

51NDLSIg5DL

Vezi pretul Emag

Aceasta este o opțiune disponibilă în prezentare cu două radiouri sau cu un radio, astfel încât puteți alege ce doriți. În același timp, este destul de accesibil și este potrivit pentru a fi utilizat de profesioniștii din domeniul securității, construcțiilor, agriculturii și nu numai.

Funcționează pe o frecvență UHF cuprinsă între 400 și 470 MHz și are 16 canale. De asemenea, are o autonomie de 3,2 km în oraș și în condiții favorabile. Folosește o baterie reîncărcabilă litiu-ion, are o lanternă cu LED și este destul de ușoară.

5. Baofeng GT-3

Cel mai bun preț de pe piață

41AiwHHnCQL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea celui mai ieftin model de pe piață, ați ajuns la radioul potrivit. Acest model cu rază lungă de acțiune (până la 11 km) vă permite să reglați tensiunea la 1 sau 5 wați pentru a obține diferite raze de acțiune și a economisi energia bateriei.

De asemenea, dispune de recepție radio FM, VHF între 136 și 174 MHz și UHF între 400 și 520 MHz, precum și de funcția de transmisie vocală pentru o utilizare ușoară. De asemenea, este dotat cu o antenă de mare câștig și un încărcător auto.

 

Ce este un walkie talkie?

mejor-walkie-talkie

Sunt aparate de radio portabile care pot fi purtate în mână și care vă permit să comunicați fără fir pe o anumită bandă de frecvență.

Fiecare aparat de radio are o antenă sau un emițător/receptor care este responsabil pentru captarea și trimiterea semnalelor radio, precum și un difuzor și un microfon, care sunt de obicei unul și același lucru, și un buton pe care îl apăsați pentru a vorbi sau îl eliberați pentru a asculta.

Microfoanele și difuzoarele sunt, de obicei, aceeași componentă, deoarece conțin aceleași părți și, în principiu, este necesară inversarea curentului astfel încât să funcționeze ca difuzor la un moment dat și ca microfon în alt moment. Cu toate acestea, există și alte modele care vin cu microfon și difuzor separate, dar acestea sunt de calitate superioară și mai scumpe.

Cum se utilizează un walkie talkie?

Pentru ca mai multe aparate de radio să comunice, toate trebuie să se afle pe aceeași bandă de frecvență sau canal. Toate stațiile radio primesc semnale, așteptând ca unul dintre utilizatori să apese butonul pentru a vorbi.

În acel moment, dispozitivul utilizat trece de la difuzor la microfon și transmite semnalele către toate celelalte prin intermediul canalului aranjat anterior, care este de obicei în jur de 460 MHz.

Undele radio se deplasează cu viteza luminii, adică cu 300 000 km/h, astfel încât semnalul va ajunge imediat la dispozitivele fiecărui utilizator din banda respectivă. Odată ce semnalele ajung la radio, dispozitivul le convertește în sunet.

La sfârșitul discursului său, persoana care vorbește trebuie să rostească cuvântul 'terminat' și să nu mai apese butonul de vorbire. În acel moment, o altă persoană poate să apese pe butonul său și să vorbească grupului.

Particularitatea acestui tip de radio este că funcționează ca un dispozitiv capabil să primească și să transmită semnale. Cu toate acestea, numai unul dintre radiourile conectate la o frecvență poate transmite, în timp ce celălalt ascultă. Cu walkie-talkie nu puteți vorbi și asculta în același timp.

De ce să cumperi un walkie talkie?

Dacă plecați într-o excursie de aventură cu cortul în munți sau faceți cățărare, veți găsi întotdeauna unul dintre aceste dispozitive foarte util, deoarece veți putea menține un contact permanent cu prietenii sau familia care vă însoțesc.

În acest fel, vă asigurați că toată lumea este în siguranță și în comunicare constantă, chiar și în locuri îndepărtate, unde nu există semnal de telefonie mobilă.

Cele mai complete modele, care sunt și cele mai puțin economice, au de obicei multe funcții speciale, cum ar fi semnale de urgență SOS, alerte meteo sau chiar lanterne. În același timp, dispozitivele moderne au, de obicei, o rază lungă de acțiune de aproximativ 3,2 km și o greutate mai mică de 200 de grame.

Tipuri de walkie-talkie

După cum puteți vedea, există mai multe tipuri de radiouri de acest tip pe piață, astfel încât poate fi dificil să alegeți unul. Înainte de a ști ce model doriți să obțineți, este important să luați în considerare tipul de radio pe care îl căutați. Fiecare diferă în funcție de scopul său și sunt următoarele:

Walki Talkie Pentru copii

Copiii adoră să se joace cu aceste dispozitive, astfel încât acestea pot fi un cadou excelent pentru ei. În același timp, sunt ușor de procurat și există o mare varietate de walkie talkie talkie pe piață pentru copii, pe care aceștia le pot lua cu ei în excursii sau pur și simplu pentru a se distra pentru o vreme.
Cele mai bune modele sunt fabricate din plastic ușor și sunt foarte viu colorate și atractive pentru copii, deși bateriile nu au o durată de viață la fel de lungă ca cele ale modelelor mai mari. Un dezavantaj este că au o rază de acțiune mai mică.

Raza lungă de acțiune

Aceste dispozitive sunt bune pentru a comunica și a primi alerte meteo în timpul călătoriilor lungi, în special în cazul cățărărilor lungi sau al excursiilor la distanță, unde nu aveți o acoperire telefonică bună. În acest fel, puteți păstra legătura cu lumea exterioară.
Aceste dispozitive sunt destul de uimitoare, deoarece pot atinge distanțe cuprinse între 12,8 și 48,2 km, în funcție de tensiunea de care au nevoie pentru a funcționa.

Walkie Talkie imprevizibil

Acesta este tipul de walkie talkie talkie de care veți avea nevoie dacă mergeți cu cortul, faceți alpinism sau drumeții în zone în care vremea este instabilă sau unde trebuie să intrați în contact cu apa. Sunt bune chiar și pentru iarnă, în cazul în care se întâmplă ca dispozitivul să cadă pe zăpadă.
Chiar dacă nu vă așteptați să intrați în contact cu apa în zona în care vă aventurați, este bine să aveți un model durabil și rezistent la apă. De fapt, puteți găsi chiar și modele pe care le puteți scufunda în apă fără niciun inconvenient.

Cum se alege un walkie walkie?

Acum că știți tipurile de walkie talkie talkie disponibile, este timpul să învățați la ce să vă uitați când cumpărați unul. În acest scop, vă oferim următoarea secțiune în care vă explicăm lucrurile pe care ar trebui să le căutați pentru a obține cel mai bun walkie talkie.

 • Raza de acțiune: fiecare model acoperă o anumită zonă, care poate fi de până la 80 km în condiții perfecte, fără obstacole, deoarece vremea rea, pădurile dese sau munții mari pot limita în mare măsură capacitatea acestor dispozitive.
 • Opțiuni de urgență: Este important să cumpărați un aparat care poate accesa automat buletinele meteo, fără a fi nevoie să solicitați manual buletinul sau să urmăriți în mod constant canalul meteo, iar unele modele sunt prevăzute cu opțiuni SOS pentru a putea obține ajutor în caz de urgență, cum ar fi sirene, lumini intermitente sau alerte care pot fi trimise către alte aparate de radio. Unele modele sunt dotate și cu lanterne cu LED.
 • Design: Pentru călătoriile cu rucsacul în spate, este foarte important să luați în considerare dimensiunea și greutatea acestor radiouri, deoarece este posibil să fiți greu cu atât de multe lucruri în rucsac. În același timp, este important dacă le veți folosi la locul de muncă, în construcții sau în locuri similare, unde devine de asemenea relevant să aveți posibilitatea de a le agăța de haine. Cele mai multe vin cu baterii reîncărcabile și un încărcător, dar pot funcționa și cu baterii AA sau AAA de unică folosință, astfel încât puteți conta pe mai multe baterii pentru călătoriile mai lungi.
 • Ajutor și asistență: Walkie talkie-urile se uzează foarte mult, deoarece sunt utilizate în general în aer liber și în aventuri, unde condițiile sunt adesea destul de dificile. În același timp, este important să țineți cont de garanția inclusă în modelul pe care doriți să îl cumpărați, deoarece unele dintre ele pot fi de 1 an sau chiar de 3 ani.

VHF vs UHF: care este cel mai bun tip de frecvență

Există două tipuri de frecvențe de bază pe care le pot folosi aceste radiouri portabile: frecvență ultra înaltă (UHF) sau frecvență foarte înaltă (VHF). Deși sunt similare în ceea ce privește modul de funcționare, nu sunt compatibile între ele, așa că asigurați-vă că toate walkie talkie-urile din grupul dumneavoastră funcționează pe aceeași frecvență.

VHF:

Funcționează pe frecvențe cuprinse între 136 și 174 MHz, cu lungimi de undă de la 10 la 1 metru. Acest lucru are ca rezultat unde mai lungi, mai aproape de sol, care pot acoperi distanțe mai mari cu mai puțină energie.

De aceea, sunt ideale pentru zonele deschise, fără obstacole, cu mult aer liber, terenuri plate și altele asemenea. De aceea, acestea sunt utilizate aproape exclusiv pe nave și în aviație.

UHF:

Acestea funcționează pe frecvențe cuprinse între 400 și 512 MHz și sunt, prin urmare, mai puternice. În același timp, acestea sunt mai scurte decât VHF, astfel încât pot trece prin zone împădurite și dense, precum și prin uși de oțel sau chiar prin clădiri și construcții de oțel fără interferențe.
Cea mai bună alegere, atât pentru utilizarea în interior, cât și în exterior, este cu siguranță frecvența UHF.

FRS vs GMRS: serviciul de care aveți nevoie

Acest lucru are legătură cu serviciul oferit de walkie talkie și există două tipuri:

 • FRS: înseamnă family radio service și înseamnă că au o limitare legală de 500 de miliwați și acoperă doar aproximativ 400 de metri sau până la 3,2 km cu o singură antenă, deci sunt destul de scurte. De aceea, acestea sunt ideale pentru utilizarea de agrement la distanță mică, deoarece sunt accesibile și nu necesită nicio licență specială.
 • GMRS: acestea sunt stații radio pentru servicii mobile generale, au 15 canale presetate și sunt mai puțin economice decât FRS. Cu toate acestea, ele acoperă până la 8 km și sunt foarte fiabile. În condiții perfect favorabile, acestea pot ajunge până la 48,2 km.

În același timp, aceste modele necesită o licență, cel puțin în Statele Unite, pentru a putea fi utilizate. Persoana trebuie să aibă cel puțin 18 ani și să solicite un permis.

Marele avantaj este că acestea sunt mai durabile, mai fiabile și mai eficiente decât modelele obișnuite.

Durabilitatea: gândiți-vă la modul în care veți folosi walkie talkie-ul

Trebuie să țineți cont întotdeauna de tipul de utilizare pe care îl veți da aparatului, deoarece, în funcție de aceasta, veți avea nevoie de unul mai mult sau mai puțin robust. De exemplu, dacă sunteți muncitor în construcții, walkie talkie-ul dvs. va fi predispus la lovituri și căzături dure, așa că veți avea nevoie de unul în format cărămidă. Acestea sunt mai durabile și mai ușor de utilizat în timpul lucrului.

Pe de altă parte, radiourile pentru uz militar trebuie să fie mai rezistente la praf, murdărie, șocuri și umiditate, precum și la condiții meteorologice nefavorabile și chiar la foc. Cu toate acestea, indiferent de design, este întotdeauna important să aveți grijă de aparatele de radio, să le atârnați pe haine și să le procurați carcase de protecție dure.

În ceea ce privește dimensiunea și greutatea, mai mare nu este întotdeauna mai bine

Datorită tehnologiei moderne, a devenit posibil să se transporte walkie talkie-uri care sunt foarte ușoare și compacte, dar la fel de puternice ca și cele mai mari. Astfel, nu mai trebuie să cumpărați dispozitivele mari și incomode din trecut.

Acestea fiind spuse, aparatele de radio moderne pot avea o dimensiune de până la 12 cm și o greutate mai mică de 140 de grame. De fapt, există modele care cântăresc mai puțin de 100 de grame și mai puțin de 6 cm, cu antene pliabile, astfel încât acestea se potrivesc în aproape orice spațiu, cum ar fi un buzunar mic.

Totuși, nu uitați că, cu cât modelul este mai mic, cu atât raza de acțiune este mai mică.

Puterea de transmisie: câți wați?

Cu cât un radio portabil folosește mai mulți wați, cu atât mai mare este capacitatea, autonomia și prețul. Rețineți întotdeauna că, în general, fiecare watt vă va oferi o autonomie de aproximativ 1,6 km, astfel încât modelele de 5 wați, în condiții destul de favorabile, vor putea acoperi aproximativ 8 km.

Alegerea tipului de baterie

Durata de viață a bateriei este, de obicei, una dintre cele mai mari probleme pentru oricine are un walkie talkie, deoarece acestea tind să dureze foarte puțin timp. Când erați copil, erați foarte dezamăgit când dispozitivul rămânea fără baterie, dar acum, când sunteți adult, acest lucru poate deveni o problemă de siguranță.

Pentru a vă face o idee mai bună, vă vom explica tipurile de baterii pe care pot funcționa aceste aparate radio:

 • Nichel-cadmiu (NiCad): au tendința de a dura mai mult și nu au probleme cu supraîncărcarea. Problema cu aceste modele este că sunt mai grele și pot afecta memoria.
 • Hidrură de nichel-metal (NiMH): sunt mai puțin susceptibile la arsura memoriei, dar pot avea unele probleme cu supraîncărcarea. Acestea sunt, de asemenea, mai scumpe, dar sunt mai ușoare și mai mici decât cadmiul.
 • Litiu-ion (Li-Ion): Nu sunt deteriorate de supraîncărcare sau de arsura memoriei, deoarece nu continuă să se încarce după ce ating un anumit punct. Cu toate acestea, acestea necesită un încărcător special și sunt în prezent cele mai scumpe baterii. Acestea sunt ideale pentru dispozitivele care consumă multă putere.

Gândiți-vă la numărul de canale de care veți avea nevoie

Dacă doriți să comunicați cu prietenii sau familia prin walkie talkie, va trebui să folosiți aceeași bandă de frecvență, cunoscută și sub numele de canal. Cu toate acestea, nu uitați că același canal va fi utilizat atât pentru a vorbi, cât și pentru a asculta, astfel încât nu veți putea să le faceți pe amândouă în același timp.

Dar dacă aveți mai multe canale, puteți avea mai multă intimitate și versatilitate, cu 2 canale la radiourile FRS și până la 30 la unele modele GRS. În același timp, rețineți că unele aparate de radio au o funcție de cod de confidențialitate, care vă permite să subdivizați canalele disponibile pe dispozitiv.

Pe scurt, numărul de canale de care aveți nevoie va depinde de numărul de persoane care vor comunica în același timp, motiv pentru care un grup mic de excursioniști se va descurca cu doar câteva canale, dar o secție de poliție sau de pompieri va avea nevoie de aproximativ 200 de canale active.

Alte considerații

Există și alte funcții care pot fi utile pentru radiourile dvs:

 • Afișaj cu alarme, alerte meteo și notificări.
 • Transmisie cu activare vocală.
 • Utilizare de pe un computer.
 • Canale multiple.
 • Squelch.
 • Dezactivarea tastelor și butoanelor.
 • Alerte și canale meteo.
 • Alerte privind animalele.
 • Sunete și sunete de notificare.
 • Alerte de pierdere a semnalului.
 • Vibrații.
 • Iluminare.
 • Reducerea interceptărilor.
 • Antene.
 • Cleme de prindere a hainelor.
 • Varietate de baterii și încărcătoare.
 • Căști.