28 iunie 2020

Sursa: twitter.com, remnmilitaryblog.com

 Potrivit unor postări pe conturile de Twitter ale unor utilizatori ruși, pe 27.06.2020, zece avioane dislocate în Crimeea au simulat un atac aerian asupra distrugătorului USS Porter (DDG-78) aflat în Marea Neagră.

 

Din analiza datelor prezentate de aceștia rezultă că avioanele au decolat de pe aerodromurile Saki și Belbek din Crimeea, fiind conduse de o aeronavă AWACS (avertizare timpurie și control), care a evoluat în centrul Mării Negre.

 

Atacul a fost efectuat în partea de sud-est a Mării Negre, unde se află, probabil distrugătorul american. Acesta a sosit pe 23 iunie într-o escală în portul georgian Poti.

 

Se pare că la atac au participat șase avioane de pe aerodromul Saki, patru de tip Su-24M și două de tip Su-30SM din dotarea Regimentului 43 Aviație de Asalt al Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră.

 

De pe aerodromul din Belbek au decolat patru avioane de vânătoare, cel mai probabil de tip Su-27, din compunerea Regimentului 38 Aviație de Vânătoare aparținând Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

 

Aeronava AWACS, de tip A-50U, cu numărul de înregistrare RF-50610, aparține Regimentului 144 Aviație – Ivanovo al Diviziei 12 Aviație de Transport – Tver din cadrul Aviației Militare de Transport. Acesta a fost adus pe aerodromul din Saki pe 25.06.2020.

 

Este de remarcat faptul că sursele publice rusești (ziare, agenții de presă, posturi de televiziune) nu au furnizat informații despre această activitate.

 

 

 

Zece avioane rusești au simulat un atac aerian asupra distrugătorului american Porter în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE