Zgarda electrica pentru dresaj

mejores-collares-de-adiestramiento

Corectarea comportamentului câinilor noștri nu trebuie să însemne agresivitate față de ei - nimeni nu învață lovind, nici măcar noi. Deși este enervant atunci când micuții noștri blănoși sar pe noi din nou și din nou, cum ar fi micuța mea Paprika, care mi-a răsturnat câteva farfurii din mână la cină. Ca să nu mai vorbim de faptul că, atunci când lătratul excesiv este problema, ne creează probleme cu toți vecinii.

Este cu adevărat disperat să nu avem cea mai bună zgardă de dresaj pentru câini care ne va permite să reducem semnificativ aceste comportamente negative la companionii noștri cu patru picioare. Dar, nu disperați, cumpărarea unuia este mai aproape decât credeți, continuați să citiți.

 

Cele mai bune coliere de dresaj pentru câini

Care este cea mai bună zgardă de dresaj pentru câini?

41AEyCMyiCL

Vezi pretul Emag

Funcționează prin stimulare electrică pe gâtul câinelui, lumină și vibrații, cu șapte niveluri care pot fi gradate în funcție de necesități. Lesa sa este reglabilă, astfel încât un câine de talie mică sau medie se va simți la fel de bine. Cu alte cuvinte, este bine pentru pitbulls.

Vă veți simți confortabil să lucrați cu acest model chiar și în spații mari și în aer liber, deoarece este rezistent la apă, în caz de ploaie, chiar și de ploaie puternică, și pentru că puteți menține controlul chiar și la o distanță de 730 de metri.

 

 

Ce este o zgardă de dresaj pentru câini?

41uIGOYz2OL

Vorbim despre un instrument sau un gadget care vă permite să comunicați cu companionul dumneavoastră cu blană și să-i spuneți că doriți să facă ceva, să consolideze comportamente, să evite să facă ceva, cum ar fi, de exemplu, să latre sau atitudini de acest gen.

Cel mai bun lucru este că puteți face acest lucru de la distanță, prin intermediul unei telecomenzi fără fir, totul datorită comenzilor de bază.

Să vorbim despre modul în care funcționează colierele de dresaj pentru câini

Acest lucru depinde de tipul de coliere, dar ele se pun întotdeauna în jurul gâtului câinelui și includ o altă componentă importantă, cum ar fi emițătorul portabil de la distanță care emite semnale către receptorul electronic al colierului, care are doi pini.

Cu ajutorul telecomenzii sau al emițătorului puteți genera diverse tipuri de stimulare care ajung direct la gâtul câinelui dumneavoastră. De asemenea, este prevăzut cu un cadran care vă permite să setați intensitatea corecției statice care emană de la control.

Durerea colierelor de dresaj pentru câini?

Pentru a lua decizia, trebuie să ai încredere deplină în ele și, pentru asta, trebuie să știi că sunt total sigure și nedureroase, nu îți vor face rău. De fapt, acestea sunt foarte recomandate de mulți medici veterinari și specialiști în dresaj canin.

Pentru a vă oferi o comparație a șocului pe care îl va simți câinele dumneavoastră, dați-mi voie să vă dau exemplul șocului static pe care noi, oamenii, îl resimțim atunci când ne trecem picioarele pe lungimea și lățimea unui covor și apoi atingem ceva metalic. Este o senzație incomodă și de moment, dar nu este dăunătoare.

Caracteristici de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați o zgardă de dresaj

Îmi place să aflu despre experiența altora, opiniile utilizatorilor și, din fericire, am adunat multe din informațiile pe care le citiți. Dar este adevărat că există lucruri care trebuie luate în considerare în legătură cu propria realitate.

Unul dintre aceste detalii poate fi personalitatea și nevoile câinelui dumneavoastră. A nu-l lua în considerare, care va fi principalul utilizator al acestui dispozitiv, poate fi o greșeală gravă.

Acesta este un lucru de bază, primul lucru care ar trebui să ne treacă prin minte. Trebuie să se potrivească perfect și să nu fie nici prea mică, nici prea largă. O potrivire perfectă depinde în întregime de selectarea dimensiunii corecte a gulerului pe care urmează să îl alegeți. Există opțiuni reglabile, care reprezintă o modalitate excelentă de a se adapta la mărimea prietenului tău blănos.

Dimensiunile variază de obicei între 12 și 77 cm, ceea ce reprezintă o gamă destul de cuprinzătoare, deoarece majoritatea raselor pot avea un model care să li se potrivească perfect. Este doar o chestiune de a stabili corect măsurile câinelui și de a vă asigura că marca sau producătorul modelului care vă place are mărimea potrivită pentru blănosul dumneavoastră.

Deși nu este vizibil cu ochiul liber, acesta este un detaliu care este în mare măsură legat de scopul sau obiectivul pe care doriți să îl atingeți cu dresajul câinilor. Dacă tot ceea ce doriți să faceți este să controlați lătratul excesiv al câinelui dumneavoastră, să evitați sau să întăriți comportamentele în interior sau la plimbare, o distanță scurtă sau medie va fi suficientă.

Acesta nu este cazul pentru dresajul câinilor de vânătoare. În mod normal, în aceste circumstanțe, este vorba despre un spațiu destul de mare, iar câinele va fi în continuă mișcare, cel mai bine este să lucrați cu un model cu rază lungă de acțiune. Unele vin chiar cu GPS, cu localizator sau cu semnal sonor.

Faptul că vine cu baterii reîncărcabile este un avantaj real pentru buzunar, este o opțiune ieftină, deoarece nu va trebui să cheltuiți în mod constant bani pentru câteva baterii suplimentare în mod regulat.

Cu toate acestea, este important să întrebați în prealabil cât va dura bateria. Cea mai mare parte a acestui dispozitiv este realizată din tehnologie de ultimă generație și va consuma destul de multă energie în timpul funcționării. Așadar, nu vă va ajuta dacă aveți un model reîncărcabil, dar nu va rezista mult timp cu o singură încărcare. Dar nu intrați în panică, deoarece cele mai multe dintre ele pot rezista între 50 și 70 de ore continue cu o singură încărcare.

Nimeni nu vrea ca animalul său de companie să se simtă inconfortabil sau să aibă dificultăți, așa că evitați modelele grele, mai ales cu cât prietenul dvs. blănos este mai mic. O zgardă ușoară este un mare avantaj pentru un câine, așa că merită să țineți cont de acest lucru înainte de a face alegerea finală.

  • Diferite niveluri de corecții

Acest lucru se traduce prin puterea de a alege, iar acest lucru este important pentru procesul de corectare a atitudinii sau de dresaj, deoarece vă va permite să vă adaptați mai bine la mărimea și temperamentul câinelui. Nivelul de intensitate al corecției trebuie ajustat la structura corporală a animalului dumneavoastră de companie.

Echilibrul este totul, chiar și în aceste cazuri. Pentru câinii de talie mare și pentru câinii încăpățânați, este necesar să se aplice cea mai mare corecție. Nu la fel și pentru un prieten canin mic , ascultător sau inofensiv, cu care probabil că va fi suficient un nivel foarte scăzut de corecție sau chiar nicio corecție. Așadar, cel mai bine ar fi să optați pentru o unitate care are un sistem de schimbare a nivelurilor de corecție în funcție de necesități.

Nu veți putea să vă dresați câinele corect sau să obțineți rezultatele dorite dacă nu se simte confortabil folosind dispozitivul și acest lucru nu va avea de-a face doar cu dimensiunea unității, așa cum am văzut deja, ci și cu aspecte legate de finisajul sau materialul din care este fabricat.

  • Disponibilitatea vibrațiilor și a tonurilor

Este vorba despre două metode mai blânde decât șocul, care este eficient, dar există ocazii sau comportamente care nu necesită acest lucru. Adică, cu excepția unui câine de talie mare, nu foarte sensibil sau încăpățânat, este întotdeauna preferabil să se înceapă dresajul cu ei cu modul de vibrații și sunet, care este întotdeauna eficient, și să se treacă la șocuri doar atunci când această primă funcție nu se dovedește a fi atât de eficientă. Dar, așa cum am spus deja, este important să aveți puterea de decizie.

  • Să se potrivească temperamentului câinelui dumneavoastră

Nu numai rasele, ci și personalitatea și temperamentul pot varia de la un câine la altul. Iar acest lucru este foarte important de avut în vedere înainte de a cumpăra un colac, deoarece acesta trebuie să fie adaptat sau cel puțin să se poată adapta la caracteristicile proprii ale câinelui dumneavoastră, cum ar fi temperamentul.

Motive pentru a cumpăra coliere de dresaj pentru câini

41kh4nPThqL

Aș spune că există multe motive pentru care ar trebui să vă alegeți una dintre aceste unități pentru a vă face câinele mai ascultător. Totul în funcție de avantajele și beneficiile pe care vi le oferă.

Dacă ar trebui să aleg unul, primul lucru care îmi vine în minte este capacitatea de a gestiona domeniile mai dificile de formare. Dar, desigur, există și alte motive la fel de importante. Ceea ce trebuie să ne fie foarte clar este că acestea pot fi posibile doar dacă aceste dispozitive sunt folosite în mod responsabil și înțelept. Ne iubim câinii și siguranța lor este întotdeauna pe primul loc.

  • Controlați obiceiul câinelui dumneavoastră de a sări

Mulți utilizatori optează pentru acest dispozitiv din acest motiv, deoarece există multe rase energice care nu se opresc din sărituri și, deși poate fi distractiv să te joci cu ele, nu este același lucru atunci când iei cina sau când împarți un grătar cu prietenii.

Poate fi o problemă ca prietenul tău blănos să sară pe tine sau pe alte persoane. Deși știm că este adesea un mod de a-și arăta afecțiunea din partea lor, nu este întotdeauna adecvat sau ideal, iar aceste dispozitive au o eficiență reală în a ajuta la controlul acestui comportament.

  • Controlați lătratul câinelui dumneavoastră

Nu degeaba i se mai spune și zgardă anti lătrat , Toți cei care ne iubim câinii știu că lătratul face parte din natura lor, este modul în care comunică și ne alertează. Cu toate acestea, există unele rase care au tendința de a lătra excesiv în situații de zi cu zi care nu o justifică, iar dorința de a controla acest lucru nu este greșită, deoarece este adevărat că poate fi enervant atunci când primește oaspeți acasă sau pentru vecinii înșiși.

Dacă aceasta este singura ta problemă reală, există modele total exclusive pentru acest lucru care, atunci când le pui în jurul gâtului câinelui tău și acesta începe să latre, se va activa un semnal static de corecție, și numai acest lucru va ajuta la controlul obiceiului său de a lătra necontrolat.

Un câine de tip agresiv poate fi o amenințare în casa dumneavoastră, într-o măsură mai mare sau mai mică, dar totuși o amenințare, poate nu pentru dumneavoastră în sine, ci pentru oaspeții dumneavoastră sau, brusc, dacă există un copil în casă. Mai presus de toate, pentru că au tendința de a fi imprevizibili, iar acest lucru agravează problema. Acest dispozitiv este cel potrivit pentru a-l aduce sub control. Veți putea evita acest comportament la timp și mai repede decât ați crezut probabil.

  • Opriți mestecatul distructiv

Este bine cunoscut faptul că anxietatea și alți factori pot determina câinele dumneavoastră să simtă nevoia de a mesteca lucruri din casă, iar acest lucru poate fi foarte distructiv uneori, deoarece poate mesteca mobila și chiar pantofii. Și, nu, nu funcționează dacă îl îndemnăm să se oprească.

Cel mai sigur mod de a controla și de a stopa acest obicei este de a folosi acest dispozitiv electronic eficient de dresaj pentru câini. Activați-l de fiecare dată când câinele dumneavoastră începe să mestece altceva decât mâncare.

Cum se utilizează zgarda de dresaj pentru câini și sfaturi

Cunoașterea produsului și a avantajelor sale este, desigur, importantă pentru a crea încredere și empatie, în special cu noii utilizatori. Dar bunele practici vor duce întotdeauna la rezultate mai bune și acest lucru este valabil încă de la instalare.

Deși este un dispozitiv destul de simplu, ca orice altceva, are și el trucurile sale, iar aceste sfaturi vă vor fi cu siguranță de folos. Dincolo de cumpărarea celui potrivit, este vorba de utilizarea corectă a acestuia.

Se recomandă, ca și în cazul altor aparate, să fie însoțit de un manual de instrucțiuni și să îl păstrați deschis pentru a urmări pas cu pas ceea ce este descris acolo. Aceasta este o opțiune excelentă, deoarece va simplifica totul. Trebuie doar să introduceți zgarda pe gâtul câinelui dumneavoastră și apoi să o ajustați așa cum este descris acolo. Dacă există un exces de guler, cel mai bine este să îl tăiați pentru comoditate.

Deși poate credeți contrariul, este întotdeauna mai bine să nu o purtați tot timpul. La fel ca tine, câinele tău are nevoie de odihnă, somn și relaxare. Așadar, așa cum sugerează și numele, ar trebui să îl folosiți atunci când doriți să îl dresați sau în situații specifice în care anumite comportamente negative trebuie controlate.

Din fericire, au de obicei câteva comenzi de bază cu care este ideal să începi, printre acestea se numără mișcă, oprește-te, mișcă-te, sari, sapă și multe altele. Acum este momentul să vă faceți un program pentru a-i antrena în cel mai optim mod posibil. Pentru această sarcină, puteți fi ajutat din nou de instrucțiunile pe care le include modelul dumneavoastră. Cu siguranță vă va permite să vedeți clar cum să treceți de la un nivel de pregătire la altul, cum să treceți de la etapa inițială sau de bază la următoarea.

Mai presus de un colier bun, trebuie să existe un antrenor bun, cel mai bun antrenor posibil, iar dacă tu însuți ești un antrenor bun, trebuie să te documentezi și să te informezi pentru a putea face acest lucru cu succes. De asemenea, este necesar să fim foarte atenți și să știm ce vrea sau ce are nevoie câinele nostru, dacă a redus deja acel obicei prost, dacă a învățat să înțeleagă semnalul pe care i-l dați sau dacă este obosit.

De unde să cumpăr o zgardă de dresaj pentru câini?

Dacă doriți să vă dresați câinele, puteți cumpăra o zgardă de dresaj dintr-un magazin pentru animale de companie din apropierea casei dumneavoastră, precum și din marile centre comerciale, cum ar fi Hipercor, Carrefour, magazinele de animale mai mari, cum ar fi tienda animal, Kiwoko sau Interzoo.

Pe internet există portaluri mari unde aveți o mare varietate de modele și mărci, Amazon este unul dintre ele și are livrare rapidă la domiciliu, alte site-uri pot fi eBay, Aliexpress sau Alibaba, dar de obicei durează mult mai mult.

Întrebări frecvente

Când se utilizează zgarda de dresaj pentru câini?

Consultați-vă cu medicul veterinar sau cu un profesionist pentru a stabili când este cel mai bine pentru dumneavoastră și câinele dumneavoastră să folosiți acest instrument pentru a controla animalul. Urmați sfaturile și instrucțiunile producătorului și adresați orice întrebări pe care le aveți.

Funcționează bine colierele de lătrat?

Da, funcționează bine, deoarece aceste coliere au senzori care detectează vibrația atunci când câinele latră, în acel moment eliberează un mic șoc, astfel încât această mică neplăcere îl face să înțeleagă că nu trebuie să latre, de exemplu atunci când suntem plecați din casă.