Zgarda antiparazitara pentru caini

mejor-collar-antiparasitario-para-perros

Dacă sunteți părintele unui pudel, boxer sau al oricărei alte rase cu blană, probabil că vă bucurați de plimbări distractive în aer liber; cu toate acestea, în multe ocazii, această activitate se poate transforma într-un coșmar, deoarece nu știți cum să le oferiți o protecție adecvată împotriva puricilor și căpușelor periculoase .

Așadar, pentru că echilibrul perfect al îngrijirii animalelor de companie nu se obține doar prin combinarea unei diete echilibrate și multă dragoste, vă voi prezenta câteva sfaturi utile privind igiena și prevenția, astfel încât să învățați cum să alegeți cea mai bună zgardă anti purici și căpușe pentru câini.

Cele mai bune gulere antiparazitare pentru câini

Care este cea mai bună zgardă antiparazitară pentru câini?

Știind că sunteți preocupat de sănătatea câinelui dumneavoastră, voi menționa care trebuie să fie caracteristicile acestor articole pentru a fi considerate printre cele mai bune.

În acest sens, alegeți gulere care conțin extracte naturale și care au fost testate corespunzător de laboratoare sau de companii certificate, pentru a evita efectele adverse asupra câinelui. De asemenea, este important ca acestea să nu emane mirosuri puternice sau neplăcute, să fie hipoalergenice și să aibă un termen de valabilitate de 6 până la 8 luni. În cele din urmă pot să vă spun, nu subestimați ofertele, o opțiune ieftină vă poate surprinde uneori și vă poate da rezultate bune.

Iată cele mai bune gulere antiparaziți pentru câini:

1. Zgardă antiparazitară rezistentă la apă și hipoalergenică Flightbird

Cu extracte naturale de plante

515Nq4KqEGL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea uneia dintre cele gulere antiparazitare naturale pentru câini cele mai recomandate de către lumea veterinară, vă sugerez să aruncați o privire la cele gulere antiparazitare pentru câini cele mai recomandate de către lumea veterinară, Vă sugerez să aruncați o privire la Flightbird, care au excelat în ultimii ani în fabricarea de produse pentru animale de companie, prezentându-ne o zgardă de lungă durată care va ține căpușele și puricii departe de câinele dumneavoastră pentru totdeauna. Fabricat cu o concentrație de ingrediente active din plante naturale, a fost conceput pentru a promova o eliberare continuă a compușilor săi. Este, de asemenea, hipoalergenic și rezistent la apă, oferind până la 8 luni de protecție.

2. Zgardă antiparazitară Iseebiz pentru câini de talie mare

Protecție pentru câine și familie

41o7x+uIThS

Vezi pretul Emag

Dacă ai un câine de talie mare căruia dorești să-i oferi cel mai bun antiparazitar, care să nu fie toxic și să nu afecteze sănătatea familiei tale, cu cei de la Issebiz ai soluția. Acest produs este ușor de montat, nu emană mirosuri neplăcute, iar dimensiunea sa reglabilă de 63 cm îl face ideal pentru un câine la fel de mare ca Saint Bernard. Un alt avantaj este faptul că compușii săi sunt hipoalergenici, astfel încât nu va afecta pielea .

3. Zgardă antiparazitară maro Biozoo pentru câini

Pentru piei sensibile și căței

41zfFyPwf2L

Vezi pretul Emag

Atunci când căutați o zgardă antiparazitară pentru cățelușul dumneavoastră de la trei luni în sus, Vă pot recomanda marca Biozoo, , deoarece ingredientele sale insecticide delicate, bazate pe extract de margosa și uleiuri de neem, mentă, eucalipt și pelin, nu vor afecta pielea prietenului dumneavoastră blănos. Am testat-o pe bichonul meu maltez și pe frumosul meu terrier de 5 luni, cu rezultate impresionante în ceea ce privește protecția. De asemenea, este suficient de lungă pentru a se potrivi gâtului oricărui câine de orice mărime.

4. Parasital 75 cm Zotal zgardă anti purici și căpușe

Împotriva puricilor, căpușelor și țânțarilor

41kI51ZRfhL

Vezi pretul Emag

Pentru toți părinții de câini de talie mare care caută produse igienice și de protecție împotriva căpușelor, Phlebotomus, sigiliul distins al Zotal Laboratorios, a dezvoltat Parasital, un guler antiparazitar pe bază de uleiuri esențiale de plante aromatice, cum ar fi lavanda. De asemenea, conține geraniol, așa că ar trebui să consultați medicul veterinar în caz de reacție, însă eu am avut numai rezultate bune cu acest articol care este accesibil și măsoară 75 cm lungime, suficient pentru orice câine cu blană.

5. Proteco zgardă repelentă pentru căței și câini de talie mică Divasa

Raport calitate-preț bun

316N3qyvpoL

Vezi pretul Emag

Proteco, este o zgardă antiparazitară care vă va proteja câinele de purici, căpușe, țânțari și alte insecte. Prin urmare, dacă locuiți într-o zonă rurală, unde există o mare diversitate de dăunători, acțiunea preventivă a acestui înecăcios îi va ține departe de border collie dumneavoastră. Unul dintre avantajele sale este că este potrivit pentru câinii de talie mică și medie, efectele sale anti-repulsive sunt dovedite și este, de asemenea, cel mai puțin costisitor de pe listă.

Ghid pentru a cumpăra coliere antipurici pentru câini

collar-antiparasitario-para-perros-300x200

Colierele antipurici și antipucioase sunt o opțiune bună pentru a preveni răspândirea acestor creaturi dezastruoase pe blana câinelui dumneavoastră, deoarece acționează ca o barieră de descurajare datorită compușilor chimici și naturali pe care îi conțin. Cu toate acestea, ele nu sunt eficiente în vindecarea oricărui tip de infestare, așa că vă voi îndruma în acest articol amplu, astfel încât să puteți cumpăra zgarda care se potrivește cel mai bine cerințelor și vârstei câinelui dumneavoastră.

Cum funcționează colierele antipurici?

Colierele pentru controlul și gestionarea ectoparazitelor canine funcționează în două moduri diferite, deși nu este neobișnuit să se găsească pe piața produse care îndeplinesc această dublă funcție. Acestea fiind spuse, voi prezenta fiecare dintre aceste modalități:

Repelent

Aceste tipuri de coliere emit gaze toxice pentru paraziți, astfel încât aceștia vor evita să se apropie de sursa acestor emanații, altfel vor fi exterminați de vaporii nocivi.

Din păcate, problema este că eficiența gulerului este limitată de gradul de eliberare a fumului. Acest lucru înseamnă pur și simplu că dispozitivul va fi eficient doar în zona în care este amplasat: gâtul câinelui dumneavoastră.

Vestea bună este că repelentele moderne pentru ectoparaziți canini conțin deja substanțe care sunt eliberate constant la nivelul cefei, ceea ce face ca distribuirea ingredientelor lor pe blana și grăsimile naturale prezente în derma câinelui dumneavoastră să fie mai eficientă.

Pesticide

Ectoparaziți care nu sunt gestionați de acțiunea repelentă a zgardei ajung în cele din urmă pe epiderma câinelui dumneavoastră pentru a mușca și a absorbi sângele. Aici intervine acțiunea pesticidă a lesei moderne pentru colier .

În acest sens, există două tipuri principale pe care vi le voi explica prin intermediul unui comparativ. În primul rând, există cele care introduc ingredientul activ al pesticidului în țesuturile grase ale prietenului dumneavoastră blănos; dezavantajul unui astfel de produs este că puricele va trebui să vă muște câinele mai întâi, înainte de a primi insecticidul și de a muri.

Celălalt mod distribuie ingredientele prin intermediul uleiurilor naturale ale câinelui, cu diferența că compușii săi vor fi răspândiți extern pe dermă; prin urmare, dăunătorii nu vor avea nevoie să muște gazda pentru a fi anihilați.

Tratament

Există tratamente complementare, cum ar fi Frontline Plus și K9 Advantix, care, dacă sunt aplicate o dată pe lună pe spatele animalului dumneavoastră de companie, vor ține la distanță dăunătorii.

Sunt colierele antipurici toxice pentru câini și căței?

Fie că aceste produse emit vapori toxici în aerul înconjurător, fie că își răspândesc ingredientele active prin intermediul uleiurilor naturale ale părului și dermei animalului de companie, ele rămân invariabil în aceste zone pentru mult mai mult timp. Spre deosebire de medicamentele convenționale orale și injectabile, care sunt absorbite în fluxul sanguin și a căror acțiune se diluează mai rapid.

Atunci când câinii ling aceste părți ale corpului, au tendința de a se întâlni cu acești compuși activi. Deși majoritatea acestor compuși nu sunt toxici sau cel puțin sunt mai puțin dăunători pentru câini, ei pot fi deosebit de dăunători pentru alte animale de companie din gospodărie, cum ar fi pisicile.

Există coliere care sunt concepute pentru câinii mici și adulți, nu există o zgardă de vermifugare pentru căței . Dacă aveți îndoieli, consultați medicul veterinar.

Pot fi folosite coliere antipurici pentru toți câinii?

Colierele antipurici reprezintă o opțiune sigură și eficientă pentru a controla incidența dăunătorilor la animalele de companie. Cu toate acestea, nu toți câinii pot beneficia de aceste produse din diverse motive. În general, gulerele de deparazitare sunt contraindicate la următoarele canine:

Cățelușii tineri

Cățeii sub 8 luni au un sistem imunitar imatur , multe dintre țesuturile ficatului lor sunt încă în dezvoltare, nu uitați că acest organ este esențial pentru absorbția și excreția substanțelor toxice. Acest lucru înseamnă, prin urmare, că nu au capacitatea necesară de a lupta împotriva toxinelor prezente în gulere.

Câinii mai în vârstă

Dacă puii au un sistem imunitar imatur, câinii mai în vârstă sau bătrâni au un sistem imunitar mai mult sau mai puțin disfuncțional. Acest lucru este strâns asociat cu procesul de îmbătrânire, care reduce progresiv eficiența diferitelor organe (în special ficatul și rinichii) în procesarea substanțelor chimice toxice.

Cățelușele gravide

Unele coliere pot conține perturbatori endocrini care pot afecta metabolismul cățelușului, de aceea medicii veterinari recomandă evitarea utilizării acestor dispozitive la cățelușele gravide.

Cățelele care alăptează

Nu există dovezi că toxinele sau substanțele chimice dure trec prin sânge și intră în lapte și nici nu există dovezi că nu o fac. Prin urmare, este de preferat să se evite introducerea acestuia la animalele de companie care alăptează.

Pot să las zgarda antipurici a câinelui meu când înoată?

Multe gulere sunt concepute pentru a fi rezistente la apă. Totuși, acest lucru nu trebuie confundat cu rezistența la apă. Un obiect rezistent la apă poate rezista la stropiri ocazionale sau la o scufundare ocazională, cum ar fi în timpul scăldatului.

Dacă animalul dvs. de companie iubește apa până la punctul de a sări într-un iaz sau în piscina dvs., este esențial să îndepărtați banda de gât, altfel riscați să pierdeți puterea și efectul repelent al dispozitivului.

Când ar trebui să schimb gulerul?

Durata de viață a acestor produse variază între 8 și 6 luni, vă rugăm să țineți cont de recomandările producătorilor.

Beneficiile colierelor antipucioase și antipucioase

Colierele antipucioase pot fi mai eficiente împotriva căpușelor decât a puricilor, deoarece colierele se așează în jurul gâtului câinelui. Acest lucru înseamnă că insecticidul este mai eficient în zona gâtului și a feței, care este, de asemenea, locul unde gravitează căpușele. În cazul în care căpușele vă preocupă mai mult decât puricii, colierele pot fi o opțiune excelentă.

Două dintre cele mai bune moduri de utilizare a colierelor pentru purici și căpușe

Dacă vă aflați într-o zonă rurală, câinele dumneavoastră ar putea fi mai predispus la contractarea ectoparaziților, de obicei, oamenii îi pulverizează cu spray-uri cu aerosoli și le dau tablete de deparazitare, dar dacă este așa, nu trebuie să folosiți colierele pentru perioade foarte lungi de timp, deoarece chiar și cu doze mici de neurotoxine, îi puteți provoca o intoxicație.

Puteți chiar să cumpărați o altă zgardă sau să folosiți una de care v-ați debarasat de curând și să o tăiați în bucăți mici, astfel încât să le puteți introduce pe pernele, ustensilele și așternuturile câinelui dumneavoastră.

Ingrediente comune în gulerele împotriva puricilor și căpușelor

Iată o defalcare a celor mai comune ingrediente pe care le veți găsi în gulerele fabricate împotriva puricilor și căpușelor pentru prietenii dumneavoastră blănoși.

Deltametrinul

Se găsește în mod obișnuit în colierele pentru purici și căpușe Adams Delta Force și Preventef-D și este clasificat ca fiind unul dintre cele mai sigure insecticide disponibile pentru oameni și mamifere domestice, dar nu și pentru pești. Este un piretroid de sinteză, ceea ce înseamnă că este un derivat sintetic al unui pesticid natural numit piretrină, care a fost găsit în extractul de flori de crizantemă cu peste o sută de ani în urmă.

Amitraz

Ingredient activ care se găsește în mod obișnuit în produsele preventive. Detaliile privind modul în care funcționează Amitraz rămân un mister pentru majoritatea oamenilor de știință. Cu toate acestea, pot fi de acord asupra unui lucru: este un medicament antiparazitar eficient.

Piriproxifen

Distruge ouăle și larvele de purici. În esență, sterilizează dăunătorii, făcându-i incapabili să se maturizeze și, prin urmare, să se reproducă.

Propoxur

Determină descompunerea sistemului nervos al puricilor și căpușelor în termen de 24 de ore de la aplicare, ucigând insectele de pe corpul câinelui dumneavoastră. Acest compus poate fi extrem de toxic pentru oameni, așa că aveți grijă când tăiați gulerul pentru a se potrivi, spălându-vă pe mâini după o astfel de acțiune.

De asemenea, este important să nu permiteți copiilor să se apropie de câine în timp ce poartă coliere pe bază de Propoxur.

Dezavantaje ale utilizării colierelor antipurici și căpușe

  • Deoarece sunt produse care se pun în jurul gâtului câinelui, acestea sunt eficiente în primul rând în acea zonă, lăsând sferturile posterioare oarecum neglijate. Prin urmare, dacă căpușele reprezintă principala preocupare, un dispozitiv de sugrumare cu insecticid nu va fi suficient ca unic tratament preventiv.
  • Pe de altă parte, dacă prietenul tău blănos are contacte regulate cu copii sau alți căței, medicamentele incluse în zgardă ar putea fi dăunătoare, deoarece puii lor ar putea atinge zgarda și apoi să-și bage degetele în ochi sau în gură.
  • În cele din urmă, atunci când câinii cu blană interacționează și se joacă cu semenii lor, aceștia pot linge zonele din apropierea zgardei.

Din aceste motive, aceste produse au potențialul de a fi mai puțin sigure și mai puțin preferate decât tratamentele topice.

De ce ar trebui să folosiți o zgardă antipurici pentru câinele dumneavoastră?

Colierele antipurici pot fi utile ca instrument de prevenire în lupta împotriva paraziților externi, în special atunci când câinele dumneavoastră petrece o parte semnificativă a zilei în aer liber. Cu toate acestea, nu sunt adecvate pentru toate animalele de companie și pentru toate situațiile, așa că, dacă doriți să obțineți un control mai bun, vă sugerez să folosiți un insecticid topic recomandat de medicul veterinar.

Este periculos să expuneți substanța chimică în casa și familia dumneavoastră?

În esență, produsul otrăvitor se află direct pe guler, astfel încât poate fi frecat pe orice intră în contact cu el, inclusiv pe copiii mici, alte animale și mediul din casă. Din acest motiv, este important să vă spălați întotdeauna pe mâini după ce vă atingeți cățelul.

Așadar, dacă aveți animale sau copii mici care se joacă mereu între ei, poate doriți să achiziționați o altă formă de tratament pentru purici, cum ar fi pipete.

Sunt ele cu adevărat eficiente?

De-a lungul anilor, zgarda împotriva căpușelor și puricilor și-a pierdut din popularitate în gama de produse de protecție a câinilor. Acest lucru se datorează faptului că consumatorii se orientează către tratamentele directe ale blănii și chiar către medicamentele orale pentru căpușe și purici.

Unii clienți cred în mod eronat că aceste chokers nu pot fi un tratament eficient, însă, dacă este un articol de bună calitate, acesta va continua să funcționeze excepțional de bine, în plus, acestea sunt capabile să ofere rezultate de lungă durată și de încredere.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți o zgardă antipurici?

Piața de purici din lumea animalelor de companie este plină de coliere pentru ectoparaziți. Acest lucru poate face ca alegerea chokerului potrivit să fie mult mai dificilă decât ați putea crede inițial. Cu toate acestea, vă puteți restrânge rapid alegerile aruncând o privire asupra câtorva sfaturi cu privire la principalii factori care trebuie luați în considerare înainte de a alege o zgardă antipurici.

Rezistența la apă

În primul rând, ar trebui să alegeți un guler care să fie rezistent la apă. Unii câini urăsc să facă baie, dar alții o adoră. Vor alerga în ploaie și vor sări în cadă. Prin urmare, pentru a vă asigura că gulerul dvs. este eficient 24 de ore pe zi, este relevant să alegeți un produs care are această caracteristică. În plus, luați măsurile de precauție adecvate, ca în cazul tuturor tipurilor de coliere electrice.

Ce ingrediente toxice sunt folosite?

Atunci când vine vorba de îngrijirea prietenilor noștri blănoși, este esențial să analizăm cu atenție componentele folosite în producția acestor înțepătoare insecticide.

Aproape toate aceste produse vor folosi ingrediente toxice pentru a distruge paraziții externi. Prin urmare, asigurați-vă că acești compuși nu sunt dăunători pentru câinele dumneavoastră sau pentru oameni. De asemenea, asigurați-vă că ingredientele active sunt eliberate lent, astfel încât câinele dumneavoastră să nu aibă efecte secundare adverse.

Nu miroase

De asemenea, este important să alegeți o zgardă care să nu vă înnebunească. Acesta este motivul pentru care ar trebui să optați pentru un produs inodor . Nu alegeți una care emană un miros îngrozitor, deoarece probabil că o veți scoate și o veți arunca la coșul de gunoi în câteva zile.

Mărime

Mărimea este, de asemenea, importantă și, deoarece câinii pot varia semnificativ în greutate și dimensiuni, se recomandă să alegeți un model compatibil cu corpul câinelui dumneavoastră. Așadar, cântărește și măsoară, deoarece acesta este modul corect de a face achiziția perfectă.

Cât timp protejează?

Un alt lucru de luat în considerare este cât timp poate proteja zgarda câinele dumneavoastră. Unele au o durată de viață de numai o lună. Acest lucru este minunat, dar probabil că veți fi supărat dacă va trebui să o schimbați atât de des. Celelalte piese au o durată de viață de 8 luni. Aceasta ar fi o alternativă mai bună, nu numai din punct de vedere al durabilității, ci și din punct de vedere al costurilor. Aceasta este versiunea pe care eu personal v-o recomand.

Care sunt contraindicațiile?

În cele mai multe cazuri, cea mai bună prevenire împotriva căpușelor și puricilor este folosirea unei zgardă antiparazitară potrivită pentru toate rasele. Cu toate acestea, va trebui să luați anumite măsuri de precauție dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste situații specifice:

  • Cățeluși gravide, în vârstă sau care alăptează
  • Cățeluși cu vârsta mai mică de 3 luni
  • Câini cu o boală

Dacă unul dintre aceste cazuri este cel al dumneavoastră, ar trebui să discutați cu medicul veterinar de încredere înainte de a cumpăra astfel de produse. Un alt lucru de reținut este faptul că câinii cu vârsta sub 3 luni nu ar trebui să folosească niciodată coliere antipurici. De asemenea, dacă câinele dumneavoastră suferă de vreo boală, este indicat să consultați un specialist înainte de a vă investi banii și de a-i pune un înecăcios insecticid.

Sfaturi privind utilizarea colierelor antipurici pentru câini

Acum că ați găsit cea mai bună zgardă antipurici pentru cățelul dumneavoastră, iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să profitați la maximum de noul produs.

Potrivirea corectă este importantă

Asigurați-vă că ați luat zgarda de mărimea potrivită, astfel încât să se poată roti confortabil în jurul gâtului câinelui, eliminând excesul inconfortabil, deoarece este esențial să vă asigurați că acesta nu poate mușca sau mesteca piesa - ultimul lucru pe care vi-l doriți este ca el să ingereze insecticide dăunătoare!

Lăsați-l să se aerisească

Atunci când prietenul dvs. blănos are un derm delicat, poate fi recomandabil să îl aerisiți câteva zile înainte de a-i pune o zgardă antipurici și antipucioase pentru a reduce riscul unor posibile efecte alergice care pot fi cauzate de rezistența unei noi zgardă.

Colierele antipurici nu sunt pentru toți câinii

Colierele antipurici conțin, de obicei, pesticide care sunt sigure doar în doze mici, dar pot fi dăunătoare pentru câinii vulnerabili, cum ar fi câinii mai în vârstă, câinii gestanți, câinii care alăptează și câinii bolnavi cu un sistem imunitar slab. De asemenea, majoritatea gulerelor nu sunt potrivite pentru câinii cu vârsta sub trei luni.

Supravegheați-vă câinele

La fel cum ați verifica eventualele efecte adverse atunci când îi administrați câinelui dumneavoastră un medicament nou, este de bun simț să îl monitorizați pentru a vedea cum reacționează la poziția zgardei. Prin urmare, verificați-i pielea din jurul gâtului și observați-i comportamentul cu mare atenție în primele câteva zile pentru a vedea dacă există semne de efecte secundare negative, astfel încât să puteți îndepărta imediat zgarda de la gât dacă reacționează la ea.

Îl puteți scoate

Acest tip de produs nu trebuie să fie pornit tot timpul pentru a fi eficient, în special modelele cu eliberare de gaz. Deci, îl puteți pune pe animalul dvs. de companie, doar atunci când mergeți la o plimbare în natură. După ce se întorc din expediție, îl puteți scoate și păstra într-un recipient sau pungă etanșă până când aveți nevoie să îl folosiți din nou.

Sharing is not caring

Când vine vorba de acest tip de produse, împărțirea colierelor de câine cu pisicile nu este o idee bună, deoarece ingredientele și dozele care sunt sigure pentru canine pot fi dăunătoare pentru feline, așa că, dacă aveți și alte animale de companie în casă, procurați-vă un tratament antiparazitar specific pentru fiecare dintre ele.

Atenție la supradozaj

Dacă ați decis să îi dați câinelui dumneavoastră un tratament de urgență sau un medicament oral pentru purici , nu îl combinați cu zgarda. Ingredientele active din tratamentele antiparazitare sunt sigure în doze mici, dar ultimul lucru pe care doriți să îl faceți este să vă supramedicați sau să vă otrăviți prietenul cu pesticide.

Asigurați-vă siguranța dvs. și a familiei dvs.

Este important să manipulați întotdeauna cu grijă colierele antipurici, ținându-le departe de copiii. De asemenea, trebuie să vă spălați pe mâini după ce atingeți colierul sau câinele, indiferent de ocazie.